Star Wars KoTOR I, II

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Star Wars KoTOR I, II

Postprzez ShedEnd w 28 Sty 2012, 18:51

Knights of The Old Republic. Grał ktoś ? Świetne gry, naprawdę warte uwagi. Jest również od groma modów do tych gier. Chyba KAŻDEMU by się spodobały.

Ciekawe zadania, naprawdę dobre akcje tam idą, walka, rozwiązywanie zagadek niekiedy, wiele planet do odwiedzenia.

Chyba jedne z najlepszych RPG jakie wyszły. Ciekawe czy kiedyś wyjdą równie dobre giery tego typu.

PS. Słyszeliście że bdzie następna saga Gwiezdych Wojen? Rozpocznie się 10/20 lat po wydarzeniach z pierwszej sagi. No i już nie długo serial wyjdzie GW;]
ShedEnd

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Re: Star Wars KoTOR I, II

Postprzez Junx w 28 Sty 2012, 18:56

Grałem w pierwszą część :wink: Wymagająca gra i czasami trudna jest, zakończenia nawet bym się takiego nie spodziewał :wink:

Polecam ją gorąco :D
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez ShedEnd w 28 Sty 2012, 19:23

Spróbuj KoTOR'a 2. Świetny. Na początku jak tak zagrałem, to sobie myślę "omg wtf is that". Ale jak pograłem to naprawdę super gra, powiem nawet, że lepsza niż pierwsza część.

Mody jak RCM czy URCM do Kotor2 The Sith Lords naprawdę warte uwagi. Jakoś w przyszłym miechu wyjdzie finalna wersja.
ShedEnd

Postprzez Allistdead w 29 Sty 2012, 00:34

A ja śmiem się z przedmówcą nie zgodzić. Dla mnie jedynka jest lepsza. Zdecydowanie lepsza. W sumie to według mnie najlepsza gra w uniwersum Gwiezdnych Wojen a także świetny RPG. No i nie powiedziałbym, że gra jest trudna. Ty plus dwóch Jedi i niech drży cała galaktyka :) Taka jest potęga mocy.
Awatar użytkownika
Allistdead
Stalker

Dołączenie: 05 Sty 2012, 02:05
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 07:31
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 15

Postprzez tomasz4815 w 29 Sty 2012, 11:12

A co sądzicie o Star Wars The Old Republic?
Waszym zdaniem opłaca się płacić 170zł + 90 zł abonamentu za 2 miesiące grania?
Ostatnio edytowany przez tomasz4815 29 Sty 2012, 12:54, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: Wczoraj, 23:31
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez Lucjusz w 29 Sty 2012, 12:03

W KOTORy grałem oba i nawet nie szukałem modów może dlatego, że w grze mi nic nie brakowało. Gry (obie części) dla mnie zarąbiaste chociaż dla mnie deko zbyt liniowe, wybór ogranicza się tylko do opowiedzenia się po jasnej lub ciemnej stronie mocy i kolejności w jakiej odwiedzamy planety. Ale za to fabuła bardzo fajna.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez kis104 w 29 Sty 2012, 13:43

No prosze was Kotor 2 pod względem fabuły nie ma nawet startu do jedynki. Takiego zwrotu akcji nie znajdziesz w żadnej innej grze, szczególnie takiego którego się nawet nie spodziewasz.
Jeśli chodzi o Swtora (MMO), to według mnie się opłaca, pograłem na koncie kumplai gra jest naprawdę dopracowana i świetna, chociaż i tak wolę czekać na Kotora 3 : )
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

Postprzez Junx w 29 Sty 2012, 13:46

Zgadzam się, dwójka nie ma startu do jedynki pod względem fabuły, nawet bym się nie spowiedziewał, że tak może się skończyć jedynka, byłem miło zaskoczony :wink:
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez ShedEnd w 30 Sty 2012, 07:08

Abonament TORa jest dobry dla No Lifeów albo ludzi co poza tą grą nie bdą grać w żadną inną... nie mam za dużo czasu, raz zagram godzinę a raz trzy, niezależnie od tego stawka zawsze ta sama. Dla Mnie to nieopłacalne więc napewno nie bd wykupował abonamentu.

Jest mod do KoTORa I opisujący dokładnie losy Revana i Malaka jeszcze z przed, i w trakcie wojen mandaloriańskich. Gdybym miał czas to bym go spolszczył ale może jeszcze ktoś się znajdzie:)

A w unleashed force'y graliście? klapa jak dla mnie.
ShedEnd

Postprzez kis104 w 30 Sty 2012, 11:41

Tyle, że ten mod nie jest oficjalny, czyli nie opowiada rzeczywistych losów wymyślonych przez scenarzystów Bio i Lucasa, a jakiegoś fana. Bardziej polecam przeczytać serię Dartha Bane'a, napisanego przez samego Drew'a Karpyshyn'a. Co do tego abonamentu, to jeżeli grasz godzine dziennie to się nie dziw, że się nie opłaca. Ale też rozgranicz trochę No-lifów i trochę bardziej hardkorowych graczy, bo ja akurat znam i takich i takich.
Co do Force Unleashed, to jedynka bardzo mi się spodobała, zwłaszcza pod względem fabuły, zakończenia i ogl gameplaya. Szczególna frajda na PSP ; ) co do dwójki, no cóż, warto zagrać tylko dla dokończenia historii, bo jakieś świetne to to nie jest ; /
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Postprzez Lukass1613 w 06 Lut 2012, 20:11

Ja w Old republic gram od dnia premiery i uważam, że to gra warta zainwestowania jeśli chcemy wybrać jakieś mmo. Wcześniej grałem w World of Warcraft ale chyba już tam nie wrócę. Wolę jednak uniwersum Star Wars. Żadna inna sieciowa RPG tu nie podskoczy. Mam wykupioną miesięczną subskrypcję i jestem zadwowolony ( I co może dziwne nie jestem no lifem, mam prace , gram po godzinach a wydanie 8 funtów miesięcznie nie jest dla mnie niczym szczególnym, ba! mam czas nawet na inne gry!). Mam dwie postacie na 50 poziomie, zaczalem grac trzecią. Naprawdę polecam fanom Knights of the old republic. Wszystkie dialogi są udzwiękowione no i muzyka znana z sagi. Jako, że gra dopiero raczkuje a mój serwer nie należy do zbyt zaludnionych troche trudno o stworzenie grupy na heroic questy ale myśle, że to się zmieni w miare z rozwojem gry.
Co do Kotorow to oczywiscie gralem i zgadzam się z postami wyzej, bardzo dobre i klimatyczne gry
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony"
Awatar użytkownika
Lukass1613
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2008, 23:34
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 15:56
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez kis104 w 07 Lut 2012, 01:48

Jesli się myle to mnie popraw ; ) nie ma w tym żadnego hejtu ani nic tylko zdzwiłem się, że masz dwie postacie na 50 levelu, gra jest na rynku od miesiaca(? nie jestem dokladnie pewien), a twierdzisz ze wcale nolifem nie jestes :P w dodatku takim zwyklym graniem po godzinach bys sie nie dorobił czegoś takiego ; ) Chyba że pracujesz po 2-3 godziny dziennie ; )
Druga opcja to taka, że bardzo łatwo jest wbić level w SWTOR'ze, co jest bardziej prawdopodobne :D
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości