Microtus napisał(a):Jednak nie powiesz mi, że nigdy nic nie ukradłeś bo po prostu Ci nie wierzę.
Wiele firm używa nielegalnego softu (tu jest większa kasa również).
Walka na forum nie wiele da można sie kłócić ale sprawy to nie załatwi. Powiem tak: to kwestia moralności ja mam serce twarde jak towarzysz Stalin i tyle.
Microtus napisał:
Jednak nie powiesz mi, że nigdy nic nie ukradłeś bo po prostu Ci nie wierzę.
A co to ma do rzeczy? Większość świętych było grzesznikami i większość z osób broniących legalności oprogramowania używała kradzionych programów, ale w którymś momencie dorosła/zmądrzała
Bardzo ryzykowne. Ja przeżyłem kontrolę oprogramowania w firmie. Wszystko było OK. Ale gdy przychodzi zapłacić niektórym wielokrotność wartości programu za 20-40 tys zł [np. CAD] to często wystarcza aby wykończyć przedsiębiorstwo.
A co do ewentualnego pytania: Na moim komputerze obecnie posiadam wyłącznie programy komercyjne, legalne lub freeware. Krótko -piratów brak, w tym także filmów VCD itp.
Znasz takie powiedzenie: "kropla drąży skałę".
Microtus napisał(a):
Chodzi o piractwo (z tym kradzeniem). A do rzeczy ma bo ja twierdze, że żeby kogoś pouczać samemu trzeba być w porządku.
Ja pracuję w placówce naukowej. Jest kupa programów na, które nie ma kasy a są niezbędne i większość ludzi pracuje na nielegalnym oprogramowaniu. O kontroli wiadomo kilka dni wcześniej (wywala sie programy nielegalne z kompów na czas kontroli).
To gratuluje tak trzymaj. Ale sam napisałeś "obecnie", więc wcześniej miałeś??
A znasz takie powiedzenie "kropla w morzu potrzeb"?
Idąc tym tokiem rozumowania nikt, kto kiedykolwiek przekroczył prawo lub reguły życia społecznego nie może mówić tym co aktualnie łamią prawo, że robią źle...
Czyli siedźmy i milczmy, bo mało prawdopodobne, że się uda?
Można i tak, ale gdybyśmy tak myśleli to ciągle bylibyśmy na drzewach.
Nie powiesz mi yarpen, że wszystkie programy które masz na dysku masz oryginalne, bądź Freeware ;]
Jednak nie powiesz mi, że nigdy nic nie ukradłeś bo po prostu Ci nie wierzę.
Szlag mnie tylko trafia jak dorabiacie do tego 10 000 powodów dlaczego wcale to nie jest złe.
Microtus napisał(a):A pisanie o ludziach, że to złodzieje na pewno piractwa nie zlikwiduje.
i jeszczeJa się przed nikim nie muszę usprawiedliwiać, ściągam bo tak jest mi wygodniej.
Więcej na temat do powiedzenia nie mam i nie sądzę aby był sens kontynuowania, bo ani ja Cię nie przekonam ani Ty mnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości