Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez KoweK w 18 Kwi 2012, 22:39

Trudno mi oszacować stosunek badań skupiających się na dzieciach do tych na dojrzałych osobach, ale z tego, co pamiętam, to jednak więcej dotyczy młodszych osób.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 23:46
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Postprzez Universal w 18 Kwi 2012, 23:14

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 30 Paź 2025, 19:38, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive duty.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1051

Postprzez KoweK w 19 Kwi 2012, 00:04

Universal napisał(a):Burackie, bo?

Napisałem niżej: nagonka, interesowanie się czyimś życiem jakby ktoś swojego nie miał.

Universal napisał(a):osoby mające się za tolerancyjne wypominają nietolerancję

Uogólniasz. Można być tolerancyjnym (cokolwiek to wg Ciebie znaczy) w niektórych sprawach, w innych nie - sam taki jestem.

Universal napisał(a):mam ochotę kopnąć w dupę osobę np. z tunelami, za te tunele właśnie. Które rzucają mi się w oczy.

Co ci do tego kto jak wygląda? Nie rozumiem tego fenomenu jak komuś potrafi kawałek metalu w uszach przeszkadzać albo gdziekolwiek indziej. O ile rozumiem kwestię gustu i to, że komuś może się to nie podobać, ale chęć wpie*dolenia takiej osobie to już podchodzi pod problemy psychiczne (nie mówię o Tobie).

Mógłbym szukać tych badań, ale tak się składa, że mam w ch*j nauki i nawet nie mogę tego uczynić. Zbiór badań z tego, co mi wiadomo, jest też wypisany na Wikipedii więc możesz zajrzeć i zobaczyć, które były sponsorowane, które nie i wynieść odpowiedni wnioski.

Universal napisał(a):No zakaż, zakaż, żeby się burzyć :D

?
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez szm w 19 Kwi 2012, 00:47

Napisałem niżej: nagonka, interesowanie się czyimś życiem jakby ktoś swojego nie miał.

Tylko, że to wcale nie o to tutaj chodzi... I Ty dobrze o tym wiesz. Napisałem już w tym temacie tysiącpięćsetsrylion razy jak to wygląda z pozycji "homofoba". Ci co chcą żyć normalnie, żyją. I nikt nie prowadzi w stosunku do nich żadnej nagonki. A Ci co robią ze swojej ogientacji seksualnej (która jest sprawą intymną, prywatną) sztandar... wybacz. Jeśli coś mi się nie podoba, to reaguję.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez KoweK w 19 Kwi 2012, 01:12

Tylko ten... mój poprzedni post nie mówił zbytnio o homoseksualistach, a raczej o pewnej części Polaków. A teraz odpowiadając:

szm, mi też takie osoby nie odpowiadają, ale z jednej strony żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo manifestować swoje poglądy, i każdy chyba to robi.

Pytanie: co jest tym "robieniem ze swojej orientacji sztandarem". Czy tylko parady? A np. pocałunek w policzek publiczny lub trzymanie się za dłonie?
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Przemek77 w 19 Kwi 2012, 06:43

No ja widzę różnicę. Trzymanie się za ręce czy pocałunki to pokazywanie tej drugiej osobie swoich uczuć. Bieganie w lateksie po paradach zaś to demonstrowanie reszcie otoczenia - "Patrzcie, ja jestem gejem, świętą krową, masz mnie tolerować bo nazwę cię faszystą!". A niestety - gdy się komuś tą tolerancję narzuca - skutek jest zazwyczaj inny niż zamierzony. Co powiedzieli swego czasu ludzie z KPH do Cejrowskiego - że tak długo go będą nękać, drażnić i mu dokuczać aż stanie się tolerancyjny dla gejów. No tak....

Nie znam wielu gejów (tylko dwóch), ale tak sądzę, że wielu z nich tak samo brzydzą te wszystkie parady, happeningi i machanie tęczowymi flagami.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojas21.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez runa w 19 Kwi 2012, 15:43

Przemek totalna racja. Staram się być jak najbardziej się da tolerancyjna, ale tych wszystkich parad nie zdzierżę nigdy.
Logic can take you from A to B, but imagination can take you anywhere.
Awatar użytkownika
runa
Stalker

Dołączenie: 12 Lut 2012, 13:21
Ostatnio była: 22 Lis 2015, 18:56
Frakcja: Monolit
Kozaki: 67

Postprzez szm w 19 Kwi 2012, 15:51

Tylko ten... mój poprzedni post nie mówił zbytnio o homoseksualistach, a raczej o pewnej części Polaków

Ala ta pewna część Polaków, reaguje na to w sposób obronny. Owszem, żyjemy w wolnym kraju, ale jednak powinny być pewne tematy tabu. Takim tematem jest właśnie orientacja, bo ona jest sprawą intymną. Każda. Homoseksualna i heteroseksualna. Co do tego sztandaru... to chodziło mi dokładnie o parady, o obściskiwanie się, o robienie ze swojej orientacji seksualnej swego radzaju show. Ja jestem z kobietą, która pochodzi z Lublina (ja pochodzę z Białegostoku), i żegnając się z nią po weekendzie spędzonym u niej, nigdy nie przyszło mi do głowy, aby się z nią macać publicznie np. na dworcu. Zawsze żegnamy się w domu. I tyle.
Jakiś czas temu przeglądałem zdigitalizowane numery Ilustrowanego Kuryera Codziennego z 1932 roku. Oprócz ogłoszeń matrymonialnych, znalazłem tam ogłoszenia różne, w których było ogłoszenie mniej więcej takiej treści, oficer rezerwy kawalerii, majętny, poszukuje przyjaciela. Można? Można. Homoseksualizm był od wieków, i jakoś kiedyś nikomu nie przeszkadzało, że publicznie nazywano to przyjaźnią, a nie małżeństwem etc...
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez KoweK w 19 Kwi 2012, 16:46

szm napisał(a): i żegnając się z nią po weekendzie spędzonym u niej, nigdy nie przyszło mi do głowy, aby się z nią macać publicznie np. na dworcu. Zawsze żegnamy się w domu. I tyle.

No, ale czy pocałunek w lico, to "macanie" i "obściskiwanie" się?

Jak ktoś nazywa małżeństwem parę homoseksualną, to myli pojęcia.
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Universal w 19 Kwi 2012, 19:36

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 30 Paź 2025, 19:38, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez KoweK w 19 Kwi 2012, 21:37

Każdy ma inne poczucie estetyki. Gdybyśmy mieli każdemu dogodzić, to chyba każdy musiałby siedzieć w domu. Niektórzy nie lubią grubych bab w legginsach i nic na to nie poradzisz, że tak lubią sobie chodzić.
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Domianos w 19 Kwi 2012, 22:06

Akurat grube baby w leginsach nie są wynaturzeniem... To, że wybierają leginsy zamiast innych spodni jest w pełni naturalne. Co by nie mówić homoseksualizm taki nie jest. Co ciekawe osoby z otyłością (mówiąc grube jesteś nietolerancyjny i niemiły. Nikt tu nie mówi o homoseksualistach pedały. Myślałem że mam okazję rozmawiać z osobą o wyższej kulturze, ale jest jak zwykle...) nie organizują parad na, których oznajmiają wszyscy jacy są wspaniali w swoich leginsach.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum