Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Przemek77 w 20 Kwi 2012, 08:57

Mało tego - nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale reklamy mają głośniejszą ścieżkę dźwiękową od zwykłych programów. Ja mam w domu kiepski TV to tak tego nie słychać, ale moja matka ma plazmę - i jak jestem u niej to dosłownie przed każdą reklamą trzeba ściszyć dźwięk bo uderza po uszach.
Mało tego jeszcze - od kilku lat są zakusy dużych koncernów na to, żeby UNIEMOŻLIWIĆ zmianę kanału podczas nadawania reklamy - patent na taki układ elektroniczny zgłosił m.in. Philips. Zresztą efekt ten jest od dawna stosowany np. w płytach DVD z jakichś tanich serii czy dołączanych do czasopism - gdzie nie da się zwyczajnie ominąć reklam i trailerów przed filmem oraz od niedawna na JuTubie - gdzie coraz częściej trzeba odczekać kilka sekund reklamy przed wyświetleniem się żądanego filmiku.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Reklamy Google

Postprzez Lucjusz w 20 Kwi 2012, 09:01

Podobno miały wejść jakieś przepisy zakazujące nadawania głośniejszych reklam, nawet kary miały za to być ale albo przepisy nie weszły w życie albo wszyscy je olewają bo ciągle budzą mnie reklamy jak zasypiam na filmie. Nom strasznie mnie to irytuje.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...

Za ten post Lucjusz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tormentor.
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez Przemek77 w 20 Kwi 2012, 09:20

Dają wyższą częstotliwość dźwięków cwaniaczki a w przepisach jest mowa tylko o decybelach. A wyższa częstotliwość sprawia, że dźwięk odbierany jest jako głośniejszy.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Kozaki: 118

Postprzez vandr w 20 Kwi 2012, 09:21

Pisałem o tym jakoś na początku tematu- ustawa o poprawnym masterowaniu poziomu głośności miała wejść, lecz ani widu ani słychu.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Tajemniczy w 20 Kwi 2012, 13:13

Przemek77 napisał(a): oraz od niedawna na JuTubie - gdzie coraz częściej trzeba odczekać kilka sekund reklamy przed wyświetleniem się żądanego filmiku.

Mnie też to wkur!@#$ od jakiegoś czasu. Chce sobie obejrzeć jakiś film to mi zabierają 8 sekund życia reklamą Garniera Recydywisty o jakimś brudasie z łupieżem :caleb: .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Wheeljack w 20 Kwi 2012, 14:01

xKoweKx napisał(a):Straż Miejska z pobliskiego miasta nie może zareagować?

Pani(e), straż miejską je*ie co ludzie robią na wsiach, poza tym nawet w mieście się opierdzielają, wszędzie pełno psich gówien i gimbusów pijących piwo.

Za ten post Wheeljack otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr, Dżuz.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 14:35
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez KOSHI w 20 Kwi 2012, 20:30

Dzisiaj będzie lekko :E .

Chipsy. Dziś prezentujemy 2 nowe smaki: palonej opony na betonie i starego dywanu prosto z Kaszub. Tadąąąą. :facepalm: To co robią obecnie firmy produkujące chipsy woła o pomstę do nieba. Kabanostre, sraczko ostre. węgierskie leczo, kurki w śmietanie, krewetki po tajsku czyli czipsy o smaku kokosowym (bleee), świeży ogórek, szynka i inne hujostwa. Ręce opadają. Gdzie czasy, że czipsy to były czipsy. Solone, papryka, serowe, cebulka czy zwykłe. Teraz czipsy są o smakach nie znanych, fantazyjnych, lecz gównianych bo idioci je produkujący zapomnieli, że to je*any ziemniak i nie będzie nigdy smakował jak schabowy zawijany z serem czy sałatka warzywna mimo iż mu wpie*dolą kilo E coś tam i innych wspomagaczy i substancji smakowych.

Dziś proponuję:
Image
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tormentor, Tajemniczy, Wheeljack.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

Postprzez utak3r w 20 Kwi 2012, 21:01

Przemek77 napisał(a):oraz od niedawna na JuTubie - gdzie coraz częściej trzeba odczekać kilka sekund reklamy przed wyświetleniem się żądanego filmiku.

No, ale wiesz, że reklamy na YT pojawiają się w tych filmach, które korzystają z jakiegoś licencjonowanego materiału? (np. ścieżka dźwiękowa) - coś za coś... jeżeli wrzucisz film, który jest w pełni Twój, na nim reklamy się nie pojawią.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Kozaki: 376

Postprzez Domianos w 20 Kwi 2012, 21:11

Wheeljack napisał(a):
xKoweKx napisał(a):Straż Miejska z pobliskiego miasta nie może zareagować?

Pani(e), straż miejską je*ie co ludzie robią na wsiach, poza tym nawet w mieście się opierdzielają, wszędzie pełno psich gówien i gimbusów pijących piwo.

I nie szydź z orania, bo gdyby nie m.in ja to nie byłoby roślin w sklepach, czyli nie miałbyś co żreć. :caleb:

To polecam zadzwonić do straży gminnej. U mnie nawet całkiem dobrze działają :)
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Kozaki: 28

Postprzez Artur Pocisk w 20 Kwi 2012, 21:22

Po pierwsze dresy. Mam takiego kolegę, który chodzi po ulicy i słucha na pyde JP JP i te inne dziwactwa. Pewnego dnia jak to na wagarach. Ciepełko, dobra idziemy do takiego domu opuszczonego, na przedmieściach. Doszliśmy jak to ja i mój przyjaciel robimy sobie obóz w chatce. Gadamy, podziwiamy to miejsce, niczym po katastrofie. Pół pietra urwane, dachu też prawie nic nie ma. Żyć nie umierać, jak strefa. Nagle jakaś baba z sąsiedniego domu drze się, że dzwoni po policje, oczywiście ja i przyjaciel "stalker" mamy wszystko w dupie i odpoczywamy. A dres, którego znam, opisany na początku, jak się zerwał, już był poza "podwórkiem" domu. Tak zaczął ryja drzeć, żeby się zmyć, że pół sąsiedztwa już się dowiedziało, że sobie biwakujemy :facepalm: Oczywiście nic innego nie pozostało, jak sobie pójść.
Po drugie rząd. Starsi ludzie muszą dzielić emeryturę albo na jedzenie, albo na leki, jedno do wyboru. I jak mają żyć ?
Po trzecie prawo. Jeśli matka zabija własne dziecko, i kłamie w żywe oczy, i nie dostaje wyroku, to jest tu coś nie halo.
Jest tego więcej, ale za dużo żeby opisać. Pozdrawiam.
Artur Pocisk
Kot

Dołączenie: 15 Kwi 2012, 21:37
Ostatnio był: 20 Cze 2012, 16:24
Miejscowość: Иновроцлав (Inowrocław)
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 20 Kwi 2012, 22:23

KOSHI napisał(a):Gdzie czasy, że czipsy to były czipsy. Solone, papryka, serowe, cebulka czy zwykłe.

Te czasy nadal są, a co złego w tym, że jest większy wybór? Twój post to jeden wielki bulwers na rzecz, którą nikt Ci nie każe kupować. Masz problemy ze znalezieniem "normalnych" chipsów czy co? Nie sprzedają u Ciebie tak popularnych Laysów, które są w standardowych, nieegzotycznych smakach? :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 16:04
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez KOSHI w 21 Kwi 2012, 17:32

Adminie, mieszkam w trochę większym mieście niż Orneta, ja wiem, że masz fantazję, i poczucie humoru, ale u mnie w mieście nie problem kupić czipsy,, które lubię, miasto moje liczy około 250 tys. mieszkańców (i są liczne markety :E, w którym są dobre czipsy, te o zje*anym smaku omijam od dawna, po kilku nacięciach). Wiem, że dobre poczucie humoru to złoto, ale daruj sobie te podteksty co do moich preferencji. Generalnie problem nie polega na tym, co kto lubi, ale na tym, że teraz w pogoni za klientem produkuje się chłam. Robi się produkty - czyli. np.czipsy o smaku no name, wwalmy E 500 i coś tam, byle się sprzedało, a zapomina się o produktach, z których zarabiało się kasę kiedyś i się je nieświadomie psuje. Smutna prawda niestety. Zresztą problem jest szerszy niż wspomniane czpisy, kiedyś Coca-cola to była cola, dziś marne popłuczyny, wygazowuję się po 2 godzinach, smak - fantazja producenta polskiego (a oznakowuje się jako oryginalna Cola). Sorry, ale mam porównanie tego, co z zagranicy trafia do nas i tego, co jest na polskim rynku i niestety prawda jest taka, że na nasz rynek trafia hujnia. Prosty przykład. Po co u nas tworzą sklepy typu: chemia z Niemiec, Proszki itp. z zagranicy. Odp. jest prosta: na polski rynek tworzy się ubogie wersje, bo nas nie stać. A że marnie działają to olać to. Proszek jest proszek.
Ostatnio edytowany przez KOSHI, 21 Kwi 2012, 17:51, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim