Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Przemek77 w 27 Kwi 2012, 09:49

No dobrze - dlaczego według Ciebie tak zwani "celebryci" muszą zarabiać taka potworną kupę kasy? Zgoda, więcej powinni zarabiać - ale aż tyle? Kto to ustala? Dlaczego ma tak być?

Ale proszę o rzeczowe argumenty.

Wiesz, bo mnie to osobiście drażni - z jednej strony płacze się, że TVP na minusie, że biedna, że kasy nie ma - a z drugiej strony "celebryci" doją z TV publicznej kasę taką, że szok. Brakuje jakiegoś takiego rozsądku, umiarkowania - tylko jest olbrzymia chciwość.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Reklamy Google

Postprzez xionc w 27 Kwi 2012, 09:57

No nie wiem jak to jest ale chyba tak: dzwonią do takiego Lisa że jego chcą u siebie a on wymienia cene, spotykają się, negocjują i albo dochodzą do kompromisu albo nie.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez djcycu w 27 Kwi 2012, 13:35

Gdyby się nie nauczyli tych negocjacji i kopnęli takiego Lisa ze trzy razy w dupę za wysoką stawkę to wierz mi że by brał każdą fuchę za każde pieniądze. Tak jest z nami szarakami gdzie każdy patrzy by choć grosze zarobić. Czyżby dalej wg ciebie Przemek77 był komuchem? Pewnie teraz mnie doliczysz do tego zacnego grona bo stoję za tym by była równowaga i umiar a nie naciągany biznes... Niedawno zmarł Suzin który wg jego historii na prezentera się nie pchał tylko wyszło w praniu że jednak się nada... Ciekaw jestem jak ludzie wspominać będą takiego Lisa i resztę wybrednych mega prezenterów, celebrytów i głównie skandalistów...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Tajemniczy w 27 Kwi 2012, 13:46

Ja też uważam że wszelcy celebryci powinni zarabiać mniej. Taki Kret na przykład lub Sykut-Jeżyna- pracują po 2-3 min mniej więcej tyle trwa pogoda- i zarabiają krocie. A normalny obywatel zapier!@#$ jak chłop pańszczyźniany od rana do nocy żeby wyżyć do pierwszego :mad: .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Terminus w 27 Kwi 2012, 14:26

Jeżeli ktoś w prywatnej telewizji uważa, że OPŁACA się płacić gwiazdorkom horrendalne pensje to tylko jego problem. A opłaca się jeżeli wystarczająco duża liczba odbiorców będzie oglądać show/serial z danym celebrytkiem.
Nie oglądajcie, nie będą zarabiać a póki kilka milionów ogląda Powiatowego czy You can cokolwiek to tak będzie.

Inna sprawa to telewizja "publiczna" zadłużona i opłacana częściowo przez społeczeństwo. Uważam, że tam nie ma prawa być kontraktów gwiazdorskich. Pracują w firmie państwowej. Jak uważają, że ich popularność jest nieadekwatna do pensji w budżetówce to niech idą do mediów prywatnych. TVP jest od pełnienia "misji" a nie od gwiazdorzenia.

Chodzi mi o zasadę, a nie o błahą zazdrość o kasę. Nikt nikomu nie obiecywał, że życie doczesne będzie sprawiedliwe i będziemy zarabiać na tyle na ile wydaje nam się że zasługujemy my i nasi bliźni.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez djcycu w 27 Kwi 2012, 14:52

Ja w sumie nie oglądam tych całych pieprzonych You Can Dance itd... Jak słyszę albo widzę jak mi ktoś mówi/pisze że leci na takie badziewie to mnie nerwica bierze. Dlaczego? Bo jak można oglądać taki chłam? Co innego gdyby te programy jakieś cuda pokazywały a to czy to Mam Talent, You Can Dance, X-Factor i reszta pierdół to jedno kopyto... Jak nie śpiewają to tańczą i tak do usranej śmierci. Poza tym... Kumpel kiedyś studiował aktorstwo. Odwalił to na bok bo stwierdził że może się wybić jak takie Mroczki... Dziś bardziej popularni od legend polskiego kina bo poszedł pobłaźnił się w M jak Miłość a potem troszkę potańczył no i jest! Oczywiście Mroczków zdzierżę ale wszelkie Muchy i inne to już mi bokiem wylazły... Tak samo poryte jak te gwiazdki polskiej/zagranicznej sceny muzycznej. Dwie normalne płyty maksymalnie a potem już same skandale i afery.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tormentor.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Terminus w 27 Kwi 2012, 15:00

Dopóki ludzie będą to oglądać w wystarczającej liczbie to takie programy będą istnieć.
One nie służą znalezieniu jakichkolwiek osób obdarzonych talentem, umiejących śpiewać czy tańczyć. One służą zarabianiu pieniędzy i nie są w nich najważniejsi anonimowi na początku uczestnicy ale "kontrowersyjni" jurorzy i zagadywacze robiący show. I tyle. Nikt kto wygrywał takie konkursy nie zrobił tak naprawdę jakieś wielkiej kariery. Wokalistów i tak na rynku muzycznym pełno jak zdzichów na liście zbanowanych. Tak naprawdę potrzebni są dobrzy autorzy tekstu, dobrzy twórcy muzycy i producenci aby coś stworzyć. Kolejny chłopak czy dziewczyna potrafiąca śpiewać ładnie cudze piosenki? To o wiele za mało na jakąkolwiek większą karierę.
Oczywiście powiem zupełny banał: denerwują Was Muchy i inne Cichopki? To nie oglądajcie programów z nimi. Co oni Was obchodzą. Oni muszą się szarpać, poniżać i upadlać żeby istnieć w mediach bo z tego żyją.

Zazdrościcie im? Większość z nich to sezonowe motyle, które i tak kończą biedni i samotni w Domu Artysty Weterana w Skolimowie.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Kpuc w 27 Kwi 2012, 15:54

Co mnie wpienia ? A wpienia mnie odwołanie/zamrożenie gry S.T.A.L.K.E.R. 2, piekielnie mnie to wpienia, aż mam ochotę coś zniszczyć :mad:
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez STALKIER998 w 27 Kwi 2012, 21:31

Aha... no jeszcze zapomniałem dodać kilku "wpieniających" rzeczy.
- Jak moi koledzy brechają się ze mnie jak trzymam moją dziewczynę w okolicach bioder.
- Gdy dziewczyny dobijają się na Gadu-Gadu kiedy gram. Oj wtedy jestem wku*wiony :mad:
- Gdy muszę się pakować na jakiś wyjazd
- Gdy bolą mnie zatoki
- Gdy jakieś cymbały piętro wyżej robią sobie imprezę około 1 w nocy :mad:
- Gdy ktoś cały czas nawija o Minecrafcie, jakby nie miał w co grać tylko w te j*bane klocki.
- Gdy muszę prać ciuchy :/
- Gdy piszą do mnie "sWeEt;**" dz*wki czy jak to nie nazwać.
- Gdy muszę odrabiać pracę domową w piątki, soboty i niedziele.
- Gdy czepiają się mnie mohery, gdy ODBIJAM piłkę gdy wracam do domu.
- Chodzenie za kuzynkami (przymusowo :| ) po galeriach, Jantarach i tym podobnych sklepach z ciuchami.
- Gdy pizza wystygnie lub gdy dostawca dowozi mi chłodną...
- Gdy w kebabie są ścięgna.
I gdy koledzy pytają mnie "czemu nie byłem w szkole" gdy jestem chory... po prostu szlag mnie trafia gdy takie coś czytam lub słyszę :mad:
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 47

Postprzez Tormentor w 27 Kwi 2012, 22:50

STALKIER998 napisał(a):- Jak moi koledzy brechają się ze mnie jak trzymam moją dziewczynę w okolicach bioder.

Zwykle dogryzanie, zazdrość ich ściska albo coś. ;)

STALKIER998 napisał(a):- Gdy jakieś cymbały piętro wyżej robią sobie imprezę około 1 w nocy :mad:

Tez kiedyś byydziesz tak robił

STALKIER998 napisał(a):- Gdy ktoś cały czas nawija o Minecrafcie, jakby nie miał w co grać tylko w te j*bane klocki.

Kwestia gustu
STALKIER998 napisał(a):- Gdy muszę prać ciuchy :/

A pralki nie ma :D

STALKIER998 napisał(a):- Gdy muszę odrabiać pracę domową w piątki, soboty i niedziele.

Sie ciesz, jak będziesz w wyższych klasach to będziesz z utęsknieniem wspominał zeszłe czasy :)

STALKIER998 napisał(a): pizza(...) gdy dostawca dowozi mi chłodną...

No tez denerwujące, czasem nawet żadnych przeprosin nie ma ze strony dostawcy. Wtedy najnormalniej w świecie trzeba olać te pizzerie.

"NIe cytuj ostatniej wypowiedzi bo nie ma to sensu" Tak tak darujcie sobie.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 18 Kwi 2026, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez vandr w 28 Kwi 2012, 06:58

Sraczka trwająca drugi dzień. ku*wa, że też tylko mi się trafiła jakaś feralna kiełbacha, że jeno mnie dopadło. Nigdzie wyjść nie można, bo dopadnie w każdej chwili, a Stoperan i reszta towarzystwa odmawia współpracy.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez kapucha w 28 Kwi 2012, 11:10

:arrowu: Ciesz się, że dajesz radę pisać. Ja kiedyś dostałem takiej sraki, że wylądowałem w szpitalu pod kroplówką przez odwodnienie. :mad:
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości