Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez xionc w 01 Maj 2012, 00:07

Pewnie nie spodoba ci sie mój ulubiony kawał, dla twardzieli, tak to Kazia:
http://www.youtube.com/watch?v=zDLjcz5vu44
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Reklamy Google

Postprzez szm w 01 Maj 2012, 00:45

Ciekawe czy Kazia jest spokrewniona ze Sztrasburgerem... Dowcip mają podobny. Chociaż nie, Sztrasburger jest śmieszniejszy...
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive nismoztune.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez nismoztune w 01 Maj 2012, 02:31

Ten dowcip nie rusza mnie słyszałem gorsze. Co do Kazi to zapomniałem, że ona istnieje. Jeśli chodzi o poczucie humoru Kazi to zgadzam się z Szm.

Za ten post nismoztune otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dienonych.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 27 Lis 2024, 23:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez xionc w 01 Maj 2012, 11:32

Wolisz ocet i zapałki na półkach i puste haki na ścianach w sklepie?
A teraz coś z innej mańki - niusy z kruchty: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1164 ... robia.html
Czyli kolejny gwóźdź
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez djcycu w 01 Maj 2012, 13:48

Wiesz xionc... Sprawiasz teraz wrażenie takiego co się chce na siłę uczepić. A ileż mam ci razy powtarzać że instytucja zwana dalej jako kościół katolicki jest mi całkowicie obojętna? Tobie i innym szydercom czy też zupełnie niewinnym niewierzącym wydaje się że my latamy do kościoła by płacić za coś itd? No właśnie... Przeczytał byś z raz uważnie i byś wiedział że dla nas liczy się tylko i wyłącznie wiara, osoby które czcimy, święci oraz kościół jako dom wspólnej modlitwy. Możesz się nabijać, szukać sobie marnych informacji o pedofilii, przekrętach, BMW księży i biskupów i takich tam... Ale wiedz że ja mam gdzieś czym się wożą i co praktykują sami. To ich sumienie i Bóg ich tam rozgrzeszy jak należy. Tam swoich uciech już nie zabiorą więc nie wiem o co się spinasz ty i niektórzy politycy włącznie. Zazdrość bierze? To chyba nie widziałeś nigdy prawdziwego księdza który żyje w idealnym porządku jak na księdza przystało. Ja widziałem i znam takich i dlatego właśnie nie stoję po stronie ludzi spekulujących o tym że katolicyzm to jakaś "mafijna" przykrywka. Tak samo wy się czepiacie o wrogowie wiary katolickiej jak i ci spekulanci ze Smoleńskiem... Wszyscy siebie warci i jedni na drugich rozdarci...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez Terminus w 01 Maj 2012, 13:57

CatBurner napisał(a):Najbardziej wkurza mnie nasz rząd, który powoduje, że wiele ludzi zapomina o prawdziwym patriotyzmie. Wiele ludzi ginie, a sklepy pękają w szwach...

Jestem katolikiem i uważam się za osobę, której bliska jest polska historia i tradycja i mnie najbardziej wkurzają samozwańczy "patrioci" i obrońcy "wartości" z tzw. środowisk "prawicowych" czyli wszelkiego rodzaju PiS-owcy, LPR-owcy gdyż nikt jak oni nie obrzydza ludziom wiary jak i patriotyzmu.
Ganiane się z krzyżami, wrzaski, plucie na własne pastwo czy to tu czy za granicą nic nie mają wspólnego z dbaniem o dobro Najjaśniejszej i jej rozwój.
Żeby Polska była silna trzeba pracować, pracować i jeszcze raz pracować na jej rozwój.
Paranoicy, którzy całe dorosłe życie pasożytowali albo na rodzicach albo na społeczeństwie jako "posłowie zawodowi" jak Kaczyński nigdy tego nie zrozumieją.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive jalkavaki, nismoztune.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez scigacz1975 w 01 Maj 2012, 14:17

@Dj myślę że @Xioncowi chodzi raczej o kościół-instytucję opanowaną przez stetryczałych, skostniałych starców którym cały czas mani się dawna "świetność" i nieomylność, uważających się za pomazańców bożych. Zresztą wielu byłych księży to potwierdza że w kościele od proboszcza w górę sami "nieomylni". Mnie osobiście też to wkurza, tak samo jak polskokatolicyzm - zmuszanie do kościoła (tak do kościoła - nie do wiary), publiczne wyszydzanie niewirzących odszczepieńców, czy też ludzi którym obłuda księży obrzydła ale dalej wierzą. Ja wierzę w Boga, jego przykazania i przekaz ale mam dość kłamstw jakie nam KK w Polsce (na świecie jak widać też) serwuje. I dlatego albo idę na mszę do kościoła gdzie jest Ksiądz - sługa i posłaniec boży, albo modlę się samotnie. Nic na popis.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Terminus w 01 Maj 2012, 14:32

Odnoszę wrażenie, że dyskusja zmierza w stronę wątku "wiara"?
Przy okazji xionc wymachujący gwoździem jako żywo Zbysia "Zero" przypomina. I tu i tam gwóźdź okazywał się mały i tępy...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Tajemniczy w 01 Maj 2012, 15:13

A ja wczoraj sadziłem ziemnioki i mię bardzo ręka boli od noszenia worków i koszy i cienszko mi się pisze :/ .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez vandr w 01 Maj 2012, 18:14

Poczekaj, aż chałupę będziesz budował- będziesz wspominał "ziemnioki" z utęsknieniem.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez djcycu w 01 Maj 2012, 21:45

Popieram bo niedawno miałem tę samą przyjemność u rodziców a wkrótce palić owa robota będzie się u mnie...

PS: Sadzenie ziemniaków to pikuś... Co to stać na sadzarce i przebierać albo zasypywać ją ziemniakami... Jaja są ale po wykopkach szczególnie jak się kopie esiokiem z konną kopaczką. Posiadam takiego :E
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez Terminus w 01 Maj 2012, 22:14

Oj dzieci, dzieci...
Pamiętam z młodości cięcie zboża sierpem i kosą i wiązanie ich w snopki wiechciem słomy.
Pamiętam pielenie buraków cukrowych w palącym słońcu, obrywanie liści tytoniu, łuskanie fasoli, przesypywanie wiadrami przyczep pszenicy do zasieków et cetera, cetera...

:arrowd: Dla trollującego poniżej admina; wymieniłem prace, które osobiście wykonywałem (no może poza tym machaniem sierpem).
:arrowd: :arrowd: admin namawia do multiplikowania offtopu w rzeczonym wątku?
:arrowd: :arrowd: :arrowd: no i dałeś się strollować :D
:arrowd: :arrowd: :arrowd: :arrowd: To już wiem, czemu to tak często powtarzasz :E
:arrowd: x5 Soviet naucz się przegrywać jak mężczyzna :P
:arrowd: x6 Oczywiście
Ostatnio edytowany przez Terminus 01 Maj 2012, 22:43, edytowano w sumie 8 razy
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości