23.04.2012- Uaktualnienie linka pobierania!Mniemać mogę, że z forum mało kto jeszcze gra w tę grę. Nie mniej jednak, podzielę się z chętnymi moją niemalże dzisiejszą całodzienną pracą(jakie to szczęście, że znalazła się "chwila" wolnego...).
Mowa o nowej wersji mojego ENB. Wszystkich, którzy chcieli z takowego skorzystać, jednak musieli zrezygnować z powodu spadków wydajności może ucieszyć fakt, że nowa wersja ENB kosztuje aż 1, w porywach 0 fps'ów. I to nie jest żart. Polecam sprawdzić na "własnej skórze"...U mnie największy spadek to 1.3 fps, poza tym- brak jakiegokolwiek dropa. Trochę screenów na zachętę:

I zalecana gamma w ustawieniach:

Z racji, że nowa wersja ENB'a całkowicie mi rozregulowała stary config jak chodzi o oświetlenie/cieniowanie/tonację itp, zmuszony zostałem do skonfigurowania go ponownie, i powiem szczerze, że jestem o wiele bardziej zadowolony niżeli w wersji poprzedniej. Aż pozwolę sobie na bezczelną nieskromność, jednak sądzę, że chyba nie ma lepszego configu, który zachowałby naturalną kolorystykę vanilli, wyważone oświetlenie i całą resztę. Jest to wersja bez dynamicznego DOF'u, który naprawdę potrafi nieźle zamulić komputer(i nie tylko mój) a po dłuższym czasie może męczyć oczy. Jeśli ktoś będzie chętny- niech sobie skorzysta.
Vandr Delicate ENB 2.1