Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Soviet w 03 Maj 2012, 16:10

Ta piosenka jest tak kijowa, że aż śmieszna. Nie ma co się napinać.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Reklamy Google

Postprzez Szpagin w 03 Maj 2012, 16:49

Jak zwykle pokazujemy, że Polska to skansen :facepalm:
Pewnie teraz non stop będzie to lecieć w telewizji.
To już nawet disco-polo brzmi lepiej...
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Tajemniczy w 03 Maj 2012, 17:11

:arrowu:
Disco polo przy tej "wiosce" to jak Mozart przy Boysach :E . No rozumiem każdy kraj ma swoją kulturę ludową ale takie "coś" to na mój rozum jest co najmniej dziwne. Już sto razy lepsze by było te "Every Summer". A tak nawiasem mówiąc jaki obcokrajowiec zaśpiewa tą piosenkę?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KoweK w 03 Maj 2012, 17:13

Tak właśnie wyglądają wybory w Polsce. I tyczy się to wszystkiego: od wyborów "najlepszych" wokalistów w X-Factor po nasz rząd. :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 16:28
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez kolokolo98 w 03 Maj 2012, 17:35

Ale będzie wioska na cały świat z tą piosenką. Z tych finałowych wg. mnie była najlepsza MC Sobieskiego.
Image
"Today I didn't even have to use my AK
I gotta say it was a good day"
Awatar użytkownika
kolokolo98
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2011, 18:34
Ostatnio był: 22 Kwi 2018, 18:14
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 22

Postprzez djcycu w 03 Maj 2012, 19:25

Bo Polska to taki poryty kraj... A może nie tyle poryty kraj co większość społeczeństwa. Ten kawałek wybrano no bo przecież. Czy nie widzieliście nigdy co się dzieje z ludźmi w wieku 16 - 21 (i wzwyż) lat? Póki jest w podstawówce i w gimie to słucha Firmy, Peji i innego JP-ścierwa a jak wychodzi do średniej szkoły i zaczynają się "imprezki" to słuchają już Disko z pola i Baciarów... A jak już kupi swój megasupergaztuning wóz to puszcza wtedy te całe Baciary i Boysów na fulla by wszyscy słuchali jakiż to on cool! I wiecie co? I wku*wia mnie to że słuchanie takiego ścierwa jak Baciary, Boys i to gówno to to wyżej jako hymn Euro jest rzeczywiście traktowane cool i jajcarsko przez większość... To smutne ale prawdziwe i nie ma się co dziwić że takim ścierwem przyjdzie nam świecić bo przecież to jest "cool"...

A wracając do tematu: Wkurza mnie już to całe Euro, ten szum koło tego i wgl piłka nożna której nigdy nie lubiłem...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Afrose w 03 Maj 2012, 19:55

djcycu napisał(a):Bo Polska to taki poryty kraj... A może nie tyle poryty kraj co większość społeczeństwa. Ten kawałek wybrano no bo przecież. Czy nie widzieliście nigdy co się dzieje z ludźmi w wieku 16 - 21 (i wzwyż) lat? Póki jest w podstawówce i w gimie to słucha Firmy, Peji i innego JP-ścierwa.

No ja nie słucham firmy i tak dalej ale weś się odwal od tego co inni słuchają po każdy ma swój styl ku*wa!
A jak Ci powiem, że słucham PTP to dla cb bd to samo gówno, a dla innych to całe życie więc wiesz. Większość raperów w Polsce za wydawanie płyt nie dostaje kasy,a i tak dalej to robią...

No i właśnie mnie wku*wiają tacy ludzie jak on :arrowu:

Uwagi moderatora:

"dla cb bd to"? Co to ma znaczyć? Pisz po polsku. - Soviet
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Frakcja: Wolność
Kozaki: 54

Postprzez djcycu w 03 Maj 2012, 20:11

Nie musisz się na mnie drzeć. Nie pisałem że wszyscy tylko że większość. Gust powiadasz... Świetny materiał na zatkanie dziury kolego. Wydaje ci się że oni to kochają? Nie bądź śmieszny... Pamiętam takich wielu jak przypierdywało że tego nie lubi itd ale potem musieli się podporządkować. Poza tym co ja z tobą rozmawiam jak ty wcale nie ogarniasz czytania ze zrozumieniem i drzesz się na mnie jak poczciwy gimbus. Przeczytaj jeszcze raz dokładniej a wtedy się dowiesz wszystkiego po całości.

Raperzy nie dostają kasy za wydawanie płyt? A czy podpisywali jakiś kontrakt? No właśnie... Takich domorosłych muzyków jest od fiksa i jak się nie idzie z tym w zaparte to tak jest (żeby ci milordzie żyłka nie strzeliła to wiedz że ja to znam ze swojego przykładu bo sam nagrywam kawałki). Mnie nie obchodzi to że ktoś słucha Firmy itd tylko chciałem wyjaśnić jak na papierze że tak już jest że większość ale to WIĘKSZOŚĆ leci za modą. Chyba mi nie powiesz że z miłości słuchają nawoływania do bicia policjantów itd? No weź przestań...

Ogólnie: Powiedziałeś i zwróciłeś uwagę że nie słuchasz Firmy a skoro ja tę grupę określiłem w latach niżej jak 16 to cóż... Fajnie że się pokazałeś jaki z ciebie dojrzały koleś że nie umiesz normalnie pogadać tylko od razu się unosisz i prowokujesz. Takich właśnie nie lubię i niech ci wszyscy młodzi forumowicze podziękują że ty i tobie podobni im pieprzą opinię...

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Paus, kapucha.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Afrose w 03 Maj 2012, 21:29

Po pierwsze nie miałem zamiaru Cię prowokować. Ja się z tobą nie będe kłócił ale powiem tyle, że nie pisałem, że oni to kochają.
A co do kasy za albumy- napisałem, że większość raperów nie dostaje kasy za płyty. A kontraktów nie mają bo kto chce promować rap?? Więc trzeba założyć własną wytwórnie, a to kosztuje i tak dalej...
Zresztą wystarczy spojrzeć na raperów z USA, a potem na z tych z Polski...
A jeśli tak to po co dałeś taki przykłąd z firmą i tak dalej?? Bo nie lubisz hip-hopu. A to, że nie lubisz to wyrąbane.
Ja na przykład nie lubię metalu i tych innych podobnych gatunków tej muzyki ale nie krytykuje metalowców...
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Frakcja: Wolność
Kozaki: 54

Postprzez djcycu w 03 Maj 2012, 23:40

Bo gdybyś przeczytał to ze zrozumieniem to byś zobaczył że wcale nie krytykuję Hip-Hopu bo na twoje zdziwko stare hip hopowe kawałki lubię... Nie lubię owszem kawałków Verby, Lerka itp bo nie mogę tego w żaden sposób do sztuki hip hopowej zaliczyć (nowego Mezo także)... Ale Firmę i Peję podałem nie bez powodu. Ich kawałki w większości są nastawione wrogo i agresywnie do policji (i nie tylko) i kiedy taki podjarany tym małolat to słucha to zaraz krzyczy JP na 100% (za to jak mu ktoś w zęby pociągnie to już jest JP na 0% i leci na policję). W prosty sposób idzie zauważyć że nie słucha się wśród takich "łebków" spokojniejszych pozycji tylko wiecznie o psach i ku*wach gdzie wulgaryzmy do 99.9% utworu bo to modne i super czyż nie?

Teraz żeś waść zauważył różnicę? Nikt tu nie mówił o tych że hip hop jest zły. W całym poście chodziło mi jedynie o to że jest taka moda i już. Raz jeszcze ci rozpiszę na przykładzie jaki znam tu u siebie w okolicy:

Większość ludzi w wieku "gimnazjalnym" słucha agresywnych kawałków hip hopowych bo to cool wykrzykiwać JP!
Większość ludzi w wieku "średnioszkolnym" porzuca rap, hip hop i słuchać zaczyna ludowców i disco polo bo taka moda... Bo dupska na to idą jak się w aucie puści bo to z niewiadomych powodów jest cool. Albo jak pełno dziewczyn na mszy o 11 jest w klasztorze to tak samo napierdziela ludowcami byle jak najgłośniej z uchyloną szybą by się tylko popatrzyły jakiż on nie wspaniale (pierd0lnięty).

Czy w tych słowach napisane jest że czegoś nie lubię? Owszem możliwe. Ale całość odnosiła się do hasła: "Dlaczego wybrano taki kicz na Euro?" A no dlatego że organizatorzy tychże wyborów kierowali się tym co dziś łyka większość czyli z powyższego rozpisu wynika że ludzie już dorośli w sumie preferują bezguście jakim jest Jarzębina...

Firma i Peja dla mnie były tylko odniesieniem na młodsze lata by pokazać że to wszystko jest schematycznie ułożone. Lecz znając życie dalej nic z tego nie skumasz i zaczniesz mi zarzucać coś czego nie zrobiłem.

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Soviet w 03 Maj 2012, 23:54

djcycu napisał(a):Większość ludzi w wieku "średnioszkolnym" porzuca rap, hip hop i słuchać zaczyna ludowców i disco polo bo taka moda...

Co to są te ludowce? Młodzież słucha Waldemara Pawlaka?
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Domianos w 04 Maj 2012, 00:03

Do czego to doszło żeby w święto państwowe w stolicy Polski propagować ideologię, który wysłała na Syberię 1,7 mln Polaków, niemal nas zniszczyła w 1920 roku, wbiła nóż w plecy 17 września 1939 i wymordowała w Katyniu naszych oficerów. Naszą elitę, która dzisiaj mogłaby rządzić państwem zamiast tego pośmiewiska.
Załączniki
523099_303632423047859_120358714708565_706942_2056481373_n.jpg

Za ten post Domianos otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik, kapucha, duty, Tajemniczy, Paus, Roen,
Negative Nieogarniający.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości