Zapowiedziano nową rosyjską grę post-apo RPG na silniku GEM Engine o nazwie Новый Союз = Nowe ZSRR. Ma to być alternatywna przyszłość w której przetrwało ZSRR po wojnie atomowej z USA w 1962 powodem której był kryzys kubański. Minęło 50 lat, powierzchnia ziemi stała się praktycznie niezdatna do życia a większość ludzkości zginęła w wyniku tej wojny, lecz kolebka socjalistów przetrwała pod ziemią i przez te lata założyła stolicę Pobedograd. Na pierwszy rzut oka jest to taka mieszanka Fallout + Metro 2033... zapowiada się ciekawie chociaż nie jest to czołowy developer, jest słabo znany i to jedynie dzięki seriom gier Men of War i Faces of War, i to mnie martwi. Niemniej jednak będę śledził informacje o tej grze.
Nie znam rosyjskiego (nad czym ubolewam), ale oceniając po screenach, artach i filmiku zapowiada się ciekawie, pozostaje czekać do 2013 żeby się przekonać
No wygląda obiecująco. Men of War i Faces of War przypadły mi do gustu, ale... na razie jest za mało materiałów aby wyciągać jakiekolwiek sądy. Filmik i kilka artów (bardzo przyjemnych zresztą) to za mało.
Bardzo lubię poprzednie gry tego dewelopera. Mam nadzieję, że cały projekt wypali, a ja za rok będę mógł już grać. Klimat zapowiada się świetny, może to będzie jakaś rekompensata za skasowanie Stalkera 2. Oby tylko wydali w Polsce...
Ładnie mi to wygląda. Grafika jakby mieszanka Sniper Elite v2 z nowym Metro: Last Light.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
Mam mały dylemat - z jednej strony "przeznaczenie" silnika i poprzednie ich produkcje (notabene przyjemne w grze, chociaż trudne) sugerują "czysty" RPG, a z drugiej perspektywa na screenach przypomina trochę Stalkera...
Screeny są niezłe, ale concept arty? Dawno tak dobrych nie widziałem
No niby screeny są, ale ja troszkę potraktowałem jako arty... IMO screen (taki prawdziwy) to zdjęcie z jakiejś gotowej wersji gry (czy to bety czy jakiejś innej). Razem z HUDem etc. Jak to wygląda na kompie.
Przecież screeny są z "jakiejś" wersji gry i zapewne jest to jakaś pre-alpha. Widać, że to rzeczywisty wygląd gry, który oczywiście może ulec zmianie, chociaż w to wątpię, skoro już opublikowali screeny. Poza tym nie mamy pewności, czy w grze jest w ogóle jakikolwiek HUD. Ale dobra, nie czepiam się już na siłę.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack