Nagonka na gry komputerowe

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Nagonka na gry komputerowe

Postprzez Gizbarus w 29 Maj 2012, 08:26

Nie, a skądże - to było planowe działanie masonerii, która wymyśliła już wtedy komputery i krwawe tetrisy, ale po prostu dla niepoznaki czekali z upublicznieniem tego wszystkiego szerokiemu gronu odbiorców, żeby się nie wydało... A przecież wszyscy wiemy, że Hitler, Stalin, Mussolini i inni zbrodniarze grali w Diabolo i Dagones Rang.

A tak serio - jak ktoś jest chory psychicznie, to nawet Kubuś Puchatek wyda mu się bajką/powieścią zachęcającą do mordowania innych... Ale dziś zgania się wszystko to na gry, bo to nadal nie aż tak popularne i zyskowne medium jak na przykład telewizja. TV nikt nie obsmaruje, bo w ten sposób pozbawiłby się pewnej części zysków z tego szajsu.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 29 Maj 2012, 15:32

:arrowu:
No bo przecież Hitler to popełnił samobójstwo pod Kancelarią Rzeszy dlatego że Stalin zaje!@# mu eq w WoW-ie a Gawriło Princip dlatego zabił arcyksięcia Ferdynanda bo za dużo grał w Hitmana :facepalm: .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Szpagin w 29 Maj 2012, 16:39

Mnie tylko ciekawi jedno: na co nasze pokolenie będzie robiło nagonkę? Jaki niezrozumiały dla nas wynalazek przyszłości będzie uznany za dzieło Szatana i maszynę do deprawowania młodzieży. Bo że takie coś będzie istniało, jest dla mnie tak pewne, jak dzień po nocy.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez StalkerCiastek w 29 Maj 2012, 17:37

Pamiętam, że kiedyś, gdy byłem młodszy, strasznie mnie bulwersowała ta "nagonka". Bardzo osobiście podchodziłem do wypowiedzi różnych "Prof.S.Jonalistów". Ich listy były często publikowane w CD-Action. Teraz? Mi to obojętne. Jednym się podoba, innym nie. Dla mnie na przykład Justin Bieber to szajs, a niektórzy to lubią. A do opinii, jak to brutalne gry wyżerają mózg niczym Zombie i zamieniają młodocianych graczy w morderców już się przyzwyczaiłem. Różnica zdań była, jest i będzie. Tylko, że już coraz mniejsza, bo gry stają się powoli taką samą rozrywką jak film czy muzyka. Świat idzie do przodu i nikt temu nie może zaprzeczyć "naukowymi dowodami". Zajadłe atakowanie gier jako rozrywki to po prostu nic innego jak zacofanie.
Zresztą co w dzisiejszym świecie jest zdrowe i bezpieczne? Gry robią z nas morderców, niszczą psychikę, wyzbywają uczuć. W powietrzu krąży cała tablica Mendelejewa. Mamy globalne ocieplenie i niedługo nas zaleje. W tym jest taki barwnik, a w tym taka substancja, oczywiście rakotwórcza. Ten kawałek plastiku też powoduje raka - nie jeść! A czipsy mają za dużo soli i tłuszczu. Przytyjesz jeszcze i umrzesz. A, i nie zapominać o cukrzycy!
Jak słyszę tych wszystkich ekspertów to się zaczynam już bać z domu wychodzić. To mnie zabije, to zatruje, to wypierze z emocji a jeszcze inne uzależni i zniszczy życie. Strasznie żyć w XXI wieku. Już ludzie pierwotni mieli łatwiej - oni się tylko wilków bali, a dziś paranoja zdrowego i bezpiecznego życia dopada każdego.

BTW, i nie zapominajcie o czających się za każdym rogiem terrorystach z AK-74 i skrzynką granatów w kieszeni. Oh wait, to nie Ameryka.
LOL

Za ten post StalkerCiastek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez Tajemniczy w 29 Maj 2012, 17:56

:arrowu:
Na ładną dziewczynę też dłużej jak 5 s patrzeć się nie możesz bo to już gwałt wzrokowy i może być karane :/ . Z jedzeniem tak samo- jedyne bezpieczne w tych czasach jedzenie to chyba kubek wody/herbaty i suchar. Świat stanął do góry nogami :| .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez jos w 29 Maj 2012, 21:01

Jest nagonka? Jest!:D Nius świeży, jeszcze gorący:D

Nawet się nie spodziewacie jak daleko sięgają macki atomowego lobby. Wiedzieliście, że sponsorują oni GRY KOMPUTEROWE aby indoktrynować młodzież od jak najwcześniejszego wieku? Poniżej przedstawiamy listę gier, którą podesłał nam jeden z użytkowników. Problem jest poważny a to tylko wierzchołek góry lodowej (która, niestety nie stopnieje w wyniku globalnego ocieplenia).
Lista gier jakich nie możecie pokazywać swoim dzieciom jeśli nie chcecie aby wyrosły na ekologicznych ignorantów:
„Fall-out 1”: W tej grze naszym celem jest ponowne uruchomienie elektrowni atomowej zamieszkanej przez nieśmiertelne istoty przemienione z ludzi przez promieniowanie. Następnie musimy podłączyć zasilanie z tej elektrowni do pobliskiego miasta, symbolizującego raj na pustkowiach, które bez niej nie może się rozwijać.
„Fall-out 2”: Ta część gry dzieje się kilka lat po części pierwszej. Gracz wciela się w rolę tzw. wybrańca, który musi uratować Stany Zjednoczone przed Genetycznie Modyfikowanymi ludźmi (!), którzy mają zielony kolor skóry (oczywiście nie trudno się domyślić, że ci Zieloni mają symbolizować ruchy ekologiczne) . Pojawią się również motyw Prezydenta USA mieszkającego na platformie wydobywczej jednego z dużych koncernów naftowych. Jest to chyba najpodlejsza gra starająca się przedstawić jako złych tych, którym nie jest obojętny los Ziemi.
„Fall-out 3”: brak danych
„Zwierzęta z elektrowni” - akcja gry dzieje się w Czarnobylu. W tej grze głównym bohaterem jest bajkowy pies, który spotyka inne bajkowe zwierzęta. Gra skierowana jest do dzieci i ma uczyć ich, że Czarnobyl to coś wesołego, zabawnego, a nie jedna z największych tragedii w dziejach ludzkości.
„Czarnobyl: Terrorist Attack”- gracz wciela się w terrorystę, który ma dokonać zamachu na elektrownie w Czarnobylu.
„Stalker: Cień Czarnobyla, Stalker: Zew Czarnobyla” - w tych dwóch grach gracz musi dostać się do Elektrowni w Czarnobylu. Gra się kończy, a gracz wygrywa gdy stanie przed jednym z magicznych reaktorów i wypowie życzenie, które ten w uznaniu zasług gracza spełni. Magiczna Elektrownia Jądrowa tworzy specjalne anomalie aby zwabić różnych ludzi, którzy ich poszukują. Anomalie te działają podobnie do narkotyków, wszystkie różnią się od siebie sposobem narkotycznego oddziaływania.
„Stalker: Czyste Niebo” - w tej grze cel jest taki sam jak w powyższych tyle tylko, że graczowi przeszkadza organizacja ekologów o nazwie „Czyste Niebo”.
W przygotowaniu jest jeszcze gra „Stalker: Zew Fukushimy”. Tematyka ta sama tyle, że akcja przenosi się z Ukrainy do Japonii.

Jeśli znacie jakieś gry o podobnej tematyce dajcie znać w komentarzach. Sprawa jest poważna bo tyczy się wpływu atomowego lobby na młodzież od wczesnych lat.

Edycja: zapomniałem o źródle, krynicy mądrości:D Nie wiem jak dać linka bezpośrednio do posta więc muszę dać do całej strony, info z fejsbuka http://www.facebook.com/poznawajatom.ORG
Image

Za ten post jos otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive StalkerCiastek, Realkriss, Pijawol.
Awatar użytkownika
jos
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2011, 12:28
Ostatnio był: 05 Lis 2020, 17:25
Frakcja: Monolit
Kozaki: 95

Postprzez Gizbarus w 29 Maj 2012, 21:06

Jos, coś mi się nie chce uwierzyć, że ktoś to na poważnie napisał...:E No wybaczcie, ale "Fallout 3 - brak danych"? "Zwierzęta z elektrowni"? "Zew Fukushimy"? Zwyczajny trolling, ale pewnie niejeden Prof. A. Sodowy podłapie i będzie się powoływał na ten "materiał badawczy pierwszej klasy"...:E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez jos w 29 Maj 2012, 21:16

Ważne, że potrafi humor poprawić:D
Image
Awatar użytkownika
jos
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2011, 12:28
Ostatnio był: 05 Lis 2020, 17:25
Frakcja: Monolit
Kozaki: 95

Postprzez KoweK w 29 Maj 2012, 21:40

O, widzę, że to ktoś od Partii Zielonych Idiotów. Niestety to jest w zupełności na poważnie.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez StalkerCiastek w 29 Maj 2012, 22:07

"Zew Fukushimy" O kur*a padłem :o . Serio to ja bym bardzo chciał, ale niestety, nic takiego Ukraińcy nie zrobią. W ogóle te opisy strasznie niedokładne są. Że to niby w "Zewie Czarnobyla" (WTF?) idzie się do Elektrowni? Hmm... ktoś to mocno uprościł. Oczywiście na swoją korzyść, bo tak jest zawsze. Wyciągnął sobie idiota rodzynki i orzeszki, te najlepsze, a potem podkoloryzował fakty i proszę: oto mamy zieloną indoktrynację. I kto tu kogo indoktrynuje?
W ogóle ci Zieloni to coś strasznego jest. Pamiętacie jak się w Rospudzie do drzew łańcuchami wiązali? Poprzednia władza szybko by sobie z tym poradziła. Zresztą tam nikt by na taki pomysł nie wpadł. A teraz mamy demokrację i się niektórym w głowach poprzewracało.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Kozaki: 58

Postprzez Realkriss w 30 Maj 2012, 08:34

Patrzę dziś znowu na rubrykę o grach na onecie i oczom nie wierzę.
Zapodają rzewną historię człowieka w zaawansowanym wieku (51 lat!!!), który mając raka, nie ma pieniędzy na leki uśmierzające, więc po ulgę w cierpieniu ucieka do świata WOW.

http://gry.onet.pl/artykuly/dzieki-grze-wideo-znalazl-pocieszenie,1,5143841,artykul.html

Artykuł napisany w pompatycznym stylu, pełen nabożnego stosunku do tej wspaniałej gry, skupiającej wspaniałą społeczność. Artykuł kończy się słowami "Niech Bóg ma go w swojej opiece... ".

Patrzę więc na podpis, kto popełnił tę wspaniałą notkę, i niespodzianka. Ten sam imbecyl, który dwa dni temu grzmiał nad tragiczną śmiercią grubasa przy Diabolo III. WTF?
Zapewne jest to najemny dziennikarzyna, nie mający pojęcia o tematyce, którą opisuje na polecenie serwisu. Ma być na ostro, bo facet sczezł - prosz. Ma być na smutno, bo prostata już nie ta - ależ oczywiście.
Żenująca niekompetencja.
O filmach piszą krytycy, o książkach dziennikarze literaccy, a o grach nawet Pan Zenek z pierwszego piętra może pisać, bo to tematyka, której nie trzeba traktować solidnie i profesjonalnie.
Przecież to dla dzieci i koniowałów.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez meJKu w 30 Maj 2012, 09:51

Denerwujesz się jakby Ci ktoś dom okradał. Tak jest w każdej branży i tego nie zmienisz. Większość krytyków filmowych to w moim zdaniu debile i nie jest tak, że tylko o grach pisze Pan Zenek, nie wiem, może po prostu jako gracz bardziej przywiązujesz do tego uwagę? Z grami im przejdzie, my trochę pobuczymy, oni ponarzekają. Zupełnie jakbym słuchał ojca, który to mówił jakie zło robili z filmów akcji, złych komiksów o superbohaterach itp.

Przejdzie im, a jak już bardzo chcesz tak narzekać to pisz do redaktora/autora/właściciela strony i tam mu wytłumacz jak w wielkim błędzie jest ; )
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości