Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez mimi215 w 11 Cze 2012, 20:27

Sieryj, Soc to nie Cs. Moim zdaniem dobrze że nie można dołączać do innych frakcji, bo to by znowu dało coś ala wojny frakcji. A tego nie trzeba. Chyba że w następnym stalkerze, pod warunkiem że było by dobrze zrobione, bo w Cs to aż szkoda słów. A co do zmian to ja bym dodał ogólnie więcej mutantów i przywrócił te które zostały wycięte.
"Nie ważne jak daleko zajdziesz na końcu i tak czeka na ciebie monolit "
Awatar użytkownika
mimi215
Stalker

Dołączenie: 31 Gru 2009, 02:04
Ostatnio był: 04 Wrz 2016, 14:28
Miejscowość: Sukmanie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 11 Cze 2012, 21:00

A ja ostatnio robiąc w CS misję z tym zaworem pomyślałem że fajnie by było gdyby było takie coś jak respekt w GTA SA. Czyli im więcej misji wykonamy tym większą grupkę możemy zrekrutować :D . Jesteśmy kotem to nie możemy nikogo wziąć jesteśmy doświadczeni to możemy 2 gostków wziąć itd,itd... Takie "wsparcie" byłoby też dobre w misjach typu "Rozbij placówkę wroga" gdzie samemu musimy rozwalić kilkudziesięciu wrogów. Zamiast tego robimy taką hulajpartię z 5 stalkerów i idziemy na wroga i nie musimy wszystkich rozwalać sami :P .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 11 Cze 2012, 22:01

Znając wykonanie gier pod tym względem, skończyłoby się na tym, że nawet biorąc 20 chłopa ze sobą, kończyłbyś samemu :P
Co bym zmienił... Jakieś wyrównanie szans? Monoliciarz potrafi przeżyć headshota z kałacha z przeciwpancerną amunicją, a to już zdecydowanie przegięcie, poza tym w późniejszych fragmentach gry wpakowanie całego magazynka z broni z normalną amunicją w korpus zazwyczaj nie powoduje śmierci potencjalnej ofiary (nawet, jeśli to jakiś wojskowy z Berylem albo innym gównem)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez katsune24 w 11 Cze 2012, 22:34

No to jest dobra myśl z tymi wyrównanymi szansami, dodałbym jeszcze że można leczyć jednostki pomocne podczas ataku a ich paski życiowe były by pokazane, i to by było super ;>
Awatar użytkownika
katsune24
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2012, 10:35
Ostatnio był: 26 Maj 2013, 18:19
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 0

Postprzez Tajemniczy w 12 Cze 2012, 19:28

:arrowu:
To byłoby niezłe, coś takiego jak leczenie "strzałem" z adrenaliny w Kane&Lynch Dead Men. Oczywiście o ile postać dostawałaby często "strzała" z adrenaliny umierałaby z przedawkowania.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Gizbarus w 12 Cze 2012, 20:29

Ale przecież kiedy postać leży ranna, można ją uleczyć zwyczajną apteczką - to po co dodawać nowy ficzer? Chyba, że chodzi wam o leczenie w środku walki - to już przegięcie i bzdura. Coś takiego nadaje się do Team Fortress 2, ale nie tutaj. Wyobraźcie sobie, ile plulibyśmy żółcią, kiedy wrogowie w trakcie strzelaniny leczyliby się nawzajem szybciej niż my byśmy ich ranili. Poza tym - zero w tym logiki.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez STALKER58 w 13 Cze 2012, 16:15

Ja na pewno dodałbym możliwości oddzielnego zbierania i zakładania masek gazowych, jak to było w Zew Prypeci. :)

Jeśli jesteś prawdziwym Stalkerem ceniącym sobie wypitkę w towarzystwie podobnych myślących ludzi...dołącz do...WOLNOŚCI!

STALKER58
Wygnany z Zony

Dołączenie: 12 Cze 2012, 12:48
Ostatnio był: 15 Mar 2013, 14:59
Miejscowość: Konstantynów Łódzki
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 10

Postprzez Gro3a w 13 Cze 2012, 19:14

Przydałoby się kilka nowych lokacji (podobnie jak w soliance) ale bardziej mrocznych i tajemniczych. Dodałbym wysypisko z jednego builda (nie pamiętam którego) i zmieniłbym zachowanie stalkerów (denerwuje mnie to, że nawet w nocy mnie widzą) coś podobnego do LURKa. A co do tych masek przeciwgazowych jak :arrowu: to kiedyś czytałem o takim modzie.
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 20 Cze 2025, 00:23
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Juhas w 13 Cze 2012, 19:48

Myślę, że zwiększona ilość mutantów i "ciemnych" lokacji byłaby dobrym pomysłem.
Awatar użytkownika
Juhas
Kot

Dołączenie: 04 Cze 2012, 16:06
Ostatnio był: 22 Sie 2014, 23:01
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 6

Postprzez kondotierfred w 14 Cze 2012, 14:58

Mnie odpowiadała by kompilacja wszystkich trzech części, z małym prekłelem, skąd i po co Striełok wziął się w zonie i finalnym zakończeniem definitywnie kończącym moc zony. Niech zona zniknie - Striełoka z ShC. I nowa gra przywracania ładu w zonie.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez SkullDagger w 14 Cze 2012, 15:37

Stalker 2 miał własnie o tym byc - skąd Strielok wziął sie w Zonie
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 08 Lut 2025, 17:08
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Szweminek999 w 16 Cze 2012, 17:48

Przydałoby się też powiedzieć coś o powstawaniu frakcji, pierwszych odkryciach i stalkerach, którzy przybyli do zony jako pierwsi. Myślę, że fajnie byłoby zobaczyć np: Jak powstawał Bar albo pierwsze (oczywiście nieudane) wyprawy do centrum Zony. A tak osobiście to chciałbym wcielić się w kogoś z grupy Striełoka i zobaczyć na własne oczy niedostępne wtedy obszary.
S.T.A.L.K.E.R.
Awatar użytkownika
Szweminek999
Stalker

Dołączenie: 09 Kwi 2012, 21:57
Ostatnio był: 01 Sie 2014, 13:12
Miejscowość: Baza Powinności
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości