Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez Nieznany w 08 Paź 2007, 15:34

Marked One napisał
W X16 na końcu natknąłem się na kontrolera. Zaczął władać moim umysłem i nagle przede mną pojawiają sie 4 nibypsy trzy były nieprawdziwe i jeden prawdziwy, ale wszystkie mnie raniły (DZIWNY PRZYPADEK). Pytanie

Też bym się zdziwił,bo mi kontroler takiego czegoś nigdy nie zrobił(wydaje mi się,że takie powinno być jego działanie,ale z jakichś względów kontrolerzy zazwyczaj nic nam nie zrobią).Raz miałem też takiego buga,że wojskowi stali się dla mnie neutralni,normalnie gadali ze mną jak wszyscy stalkerzy,po chwili gra się wyłączyła.
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez Crisu w 08 Paź 2007, 15:34

W sumie nic nowego... Podobna akcja jest w Czerwonym Lesie. Dlatego w 80% przypadków się tam nie zapuszczam bo apteczki idą jak świeże bułeczki.

BTW: Jedyna chora akcja - właściwie dwie - to gdy:

1. Pomoc obrony Wysypiska. Piękny HeadShot i bandyta wmontowuje się ry... buźką :D w naczepę ciężarówki.

2. Jeszcze lepsze - walę do kolesia z balkoniku w bazie wojskowej w Kordonie... Po udanej serii trep wbija się jakby w ziemię po czym wystrzeliwuje w górę na jakieś ~7-8 metrów. Ogólnie głupota jak nie wiem... Ale za to było śmiesznie.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Michu w 09 Paź 2007, 22:36

Dzis wbijam na Arenke,to byla bodajze pierwsza walka.Patrze a tu gosc neutralny z Obokanem sobie idzie do mnie,no to ja Heja i gadamy,wkoncu kot podeszedl strzelil mu w plery,gosc sie wnerwil i go potraktowal obokanem.Tak wiec,nic nie zrobilem,a pomogl mi kolega xD.

Potem normalnie ze mna wybil na powierzchnie i lazil sobie po terenie baru :).
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Nieznany w 10 Paź 2007, 17:24

Też tak miałem w 7 walce(nóż kontra karabin).Neutralny gościu z obokanem,myślę sobie rozwalę go wezmę obokan to łatwiej będzie wygrać.No to tak zrobiłem i załatwiłem obu.Walka się skończyła a tu patrzę nie ma Arniego,biorę "kontakty" i tam Arni był zaznaczony jako wróg.Następnym razem nie było już neutralnego gościa.
Nieznany

Postprzez Michu w 10 Paź 2007, 21:17

Ja tam jestem charytatywny,nigdy nie zabiłem żadnego Stalkera,wręcz zawsze kiedy widze ze dzieje sie komous niebezpieczenstwo,Pomagam mu...,juz jakos taki jestem w stalkerze :).
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Fred w 10 Paź 2007, 21:42

Też tak mam. Jak widzę jakiegoś stalkera w opałach (bandyci/zwierzęta) zawsze mu pomagam. Niestety, nie zawsze się udaje.
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez Keldorn WistBlade w 11 Paź 2007, 00:54

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj może ktoś odpowie na to pytanie.

Nie wiem o co chodzi ale podczas gry często znikają mi tekstury tak jak tutaj:

Image
(w tych czerwonych "kółkach" są odpowiednio ciężarówka - lewe kółko i traktor z prawej strony - dla niedowiarków jest to gospodarstwo zaraz po przejściu kolejowym)

Dotyczy to również postaci tych martwych jak i żywych, dosłownie przez 10 minutami przechodząc przez nasyp zauważyłem bandytę pewny wygranej wyciągnąłem FORTa i buumm bandyta zniknął widać tylko było jego broń i trach po nie :/ Czasami wystarczy podejść kawałek lub stanąć pod innym kontem i pojawiają się z powrotem texturki ale czasami trzeba celować np. przy ziemi żeby odnaleźć jakąś martwą postać i gry się ją ruszy to pojawia się na nowo. Zaczyna to być irytujące.

Jeżeli to przez mody ingerujące w texturki to mam wgrane:

textury broni
bumpmaping dla metalu, betonu i chyba drewna
weather overhaul v101
additional addons
hud and blood v13
flashlight range mod

ale nie sądzę że to przez to. Zastanawiałem się czy to może przez kartę graficzną bo mam starego gniota ATI 9550 ze sterownikami OMEGI 3.8.360 a w systemie kartę wykrywa jako 9600 - tu akurat niewielka różnica bo oba chipsety są do siebie łudząco podobne.

Pomóżcie rozwiązać ten problem.

EDIT:

żeby nie robić offtopu co do bugów:
  • "tańczenie martwych NPC gry blokują się im np. bronie :)
  • notoryczne znajdywanie WILKA w beczce w Magazynach Wojskowych (już 11 raz zaczynam grę i z każdym razem tak jest na 1.0003 i 1.0004)
  • ślepe włażenie NPC na anomalie :) nie uciekają czy zmieniają drogi po prostu w nich giną
  • postacie np. nie omijają mnie tylko przepychają się - dosłownie, potrafią przepchać mnie przez kilka metrów i dopiero jak ja zmienię trasę one idą przed siebie.

i wiele pomniejszych łącznie ze znikaniem textur :)
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez SithLord w 11 Paź 2007, 15:08

Ja mam niby piesia, którego łeb przebił się przez ścianę ;p lol. Albo jakiś npc próbuje za wszelką cenę przejść przez ścianę :P.
Image

Stalker Clear Sky <- Nadzieja na lepszego stalka
Awatar użytkownika
SithLord
Stalker

Dołączenie: 04 Wrz 2007, 20:50
Ostatnio był: 08 Lip 2008, 16:48
Kozaki: 0

Postprzez Nieznany w 11 Paź 2007, 16:22

Michu powiada
Ja tam jestem charytatywny,nigdy nie zabiłem żadnego Stalkera,wręcz zawsze kiedy widze ze dzieje sie komous niebezpieczenstwo,Pomagam mu...,juz jakos taki jestem w stalkerze Usmiech.

A ja mam zupełnie na odwrót staram się ich zabijać,najlepiej od tyłu z nożem,a już najlepiej jak ktoś mi mówi "jestem w Zonie od niedawna,mógłbyś mi powiedzieć .... byłbym ci wdzięczny".Takiego gościa to ja lubię (wykończyć).Wiem jestem okrutny,ale to tak tylko w grze,a i tak lepiej niż mój kuzyn,który prowadzi otwartą wojnę ze wszystkimi frakcjami (w zasługach ma wytępienie "Wolności","Powinności" i Wojskowych),on po prostu wkracza na teren bazy i strzela do wszystkich-to jest fajny gościu. :)
Nieznany

Postprzez S.T.A.L.K.E.R kamil04 w 14 Paź 2007, 00:53

witam
a mi z kolei zawsze jakiś z powinności sie w ścianie zablokuje przy wejściu od wysypiska

eeeee nie wiem jak to zhostingować żeby było takie małe okienko i jak sie kliknie otwiera stronę z dużym macie link
http://img509.imageshack.us/img509/5658/82974956wv1.jpg
S.T.A.L.K.E.R kamil04
Kot

Dołączenie: 21 Wrz 2007, 22:37
Ostatnio był: 15 Wrz 2008, 18:22
Miejscowość: Warszawa

Postprzez SithLord w 14 Paź 2007, 11:08

poprostu wklejasz to co pisze w "Hot links for forums" czy jakoś tak. Ps. Szukałem wyjść poza mapke w barze i mam eee 2! Jedno przy wejściu od strony wysypiska a drugie przy wyjściu do dziczy. Zaraz za murkiem z worków z piaskiem jest sterte kwadratowych rur. Wchodzi sie na nie a potem a potem wskakuje się na dach a z dachu na na dwie rury a potem rurami na lewo i już!
Image

Stalker Clear Sky <- Nadzieja na lepszego stalka
Awatar użytkownika
SithLord
Stalker

Dołączenie: 04 Wrz 2007, 20:50
Ostatnio był: 08 Lip 2008, 16:48

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości