Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez r_populik w 12 Lip 2012, 17:59

Tak przeglądam ten temat, czytam i nadziwić się nie mogę, że to już 86 strona. Tak jak by było o czym rozprawiać. Przecież tego, że w przyrodzie zdarzają się odchyły od normy nie zmienimy. I jednocześnie choćby ktoś się nie wiem jak wysilał nie sprawi, że odchyły staną się normą. Bo to jest przyroda, która rządzi się własnymi prawami. Ja osobiście wiem, że jak bym zobaczył dwóch facetów na żywo choćby się całujących, nie powstrzymałbym pawia, a że to z ich winy, to starałbym się obrzygać właśnie ich. Więc ci, którzy chcą takie demonstracje urządzać, powinni liczyć się z taką ewentualnością. I to wszystko. A co dorośli ludzi robią prywatnie - to ich sprawa, o ile nikomu nie dzieje się krzywda. Mogą sobie nawet zawierać małżeństwa jak dla mnie. I tu pojawia się kwestia druga - adoptowanie dzieci - na to nigdy nie można się zgodzić. Odchyły ok, ale tylko między dorosłymi ludźmi. Dzieci do tego mieszać nie można. Koniec i kropka.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 12 Lip 2012, 18:51

@Werewolver żałosne jest to że nie rozumiesz ironii zawartej w moim poście. A jeżeli odbierasz to osobiście no to sorry stary, ale sam się postawiłeś po określonej stronie. Troszeczkę więcej autoironii i samokrytyki - polecam. Człowiek trzeźwiej na świat wtedy patrzy :D A kozaka na zdrowie życzę, jak chcesz to wypij sobie jeszcze z pięć. Może Ci się humor poprawi ;)

Uwagi moderatora:

Żałosne jest to, że nadal piszesz nie na temat zamiast napisać na PW.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Werewolver w 12 Lip 2012, 19:07

Nie mam zamiaru wypijać Ci Kozaków, nie mam też zamiaru offtopować, do dyskusji na owy temat, zapraszam na PW. Z tego co wyczytałem uważasz mnie za osobę popierającą, a co najmniej za obrońcę homoseksualizmu. Otóż nie, nie popieram i nie bronię, sam nie toleruję tych pseudo tęczowych parad. Ja po prostu poprawiłem kolegę doriana, według którego odchyły nie są naturalne. Otóż jakby nie były naturalne to nikt by nie rodził się z innymi popędami. Nie jestem psychologiem, ale uważam to za pewnego stopnia zaburzenie równowagi psychicznej, ale też uważam za co najmniej debilną chęć leczenia tych ludzi, bo takich zaburzeń się najzwyczajniej w świecie nie leczy. Sprzeciwiam się też adoptacji dzieci przez takie pary, ze względu na to co to dziecko będzie musiało przeżywać wśród znajomych. Tyle w temacie
Image
Awatar użytkownika
Werewolver
Tropiciel

Dołączenie: 06 Lut 2011, 13:53
Ostatnio był: 03 Kwi 2014, 20:53
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 37

Postprzez scigacz1975 w 12 Lip 2012, 19:26

Więc niepotrzebnie się zbulwersowałeś bo moja wypowiedź jak najbardziej nie tyczyła się Ciebie. Użyłem tylko cytatu. A przyznasz chyba że to co napisałem nie jest nieprawdą. A wracając do tematu - wg. badań lekarzy, psychiatrów i psychologów (oczywiście zakwestionowanych przez środowiska L-G) ponad 50% obecnie zdeklarowanych homo jest homo w wyniku przeżytej traumy czy innych "ciekawych" doznań, a niektórzy z nich są homo bo to cool. I takich jak najbardziej da się leczyć bo to jest zaburzenie psychiki. Zawsze w społecznościach ludzkich homo stanowili około 5-6%. Natomiast w ostatnim 20-leciu zostało to zachwiane właśnie między innymi przez nagłaśnianie, parady i całą resztę gejkultury. I to jest niebezpieczne.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez KoweK w 13 Lip 2012, 00:37

Z chęcią bym zobaczył te badania nt. osób, które przechodziły na homoseksualizm, bo to "cool". Inaczej twierdzę, że to po prostu kolejne, konserwowe pierdo*enie. Najpierw gadanie, że parady obrzydzają ludzi, a potem, że niektórzy przez to zmieniają swoją orientację... z pierwszym się zgodzę, bo każdy ma inne "poczucie smaku", ale z drugim? Proszę was...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 23:46
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez xionc w 13 Lip 2012, 01:05

tam badania, scigacz tak mówi bo mu sie tak wydaje to tak jest. Pierwszy raz czytam takie herezje że można zostać pedałem bo urządzili tęczową parade na ulicy ;x Ale kolega ma totalitarne ciągotki i wolność słowa i poglądów mu przeszkadza
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Przemek77 w 13 Lip 2012, 06:42

Werewolver napisał(a):Dorian, twój przykład jest absolutnie bez sensu. Są ptaki, u których te role są odwrócone, są tez zwierzęta z genitaliami obu płci. I to że w prawie każdym gatunku zwierząt występował homoseksualizm, biseksualizm jak i heteroseksualizm i nic tego nie zmieni. Nie powinno Ci przeszkadzać co kto robi w swoim zaciszu domowym, póki nie będzie się z tym komuś narzucał.

Niektóre zaś zwierzęta zjadają swoje młode, inne swoich partnerów po kopulacji. To my też mamy to naśladować?

Zboczenie jest zboczeniem i zboczeniem pozostanie. Pedofilia, homoseksualizm, zoofilia stoją w jednym szeregu. Choćby się "unijni eksperci medyczni" posrali na fioletowo z tego wszystkiego. A każde normalne i zdrowe społeczeństwo potępia i wręcz karze zboczeńców a nie ich stawia na piedestał.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive smok61, Universal.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terminus w 13 Lip 2012, 07:20

@Kowek i xionc:
"„Pseudohomoseksualizm” jest również określany jako „środowiskowy”, „zastępczy”, „rzekomy”, „wtórny”.(..) Tak więc za pseudohomoseksualizm uważa się „wszystkie postaci homoseksualizmu powstałe na różnych drogach i mające różne formy ekspresji, z wyjątkiem homoseksualizmu pierwotnego” (Imieliński, 1990, s. 263)."

Pierwszy link na google ze strony homoseksualisci.eprace.edu.pl

Ciekwastka: Homoseksualizm wtórny u pingwinów ;-)

Następnym razem proszę powyższych userów o niewypowiadanie się na tematy o których nie mają pojęcia :P
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez xionc w 13 Lip 2012, 08:10

Przemek77 napisał(a):Zboczenie jest zboczeniem i zboczeniem pozostanie. Pedofilia, homoseksualizm, zoofilia stoją w jednym szeregu. Choćby się "unijni eksperci medyczni" posrali na fioletowo z tego wszystkiego. A każde normalne i zdrowe społeczeństwo potępia i wręcz karze zboczeńców a nie ich stawia na piedestał.

Oho następny ekspert sie ujawnił, jeśli strony są dorosłe, w pełni władz umysłowych i są ludźmi to nie widze problemu. Ale ty chyba z tych co zaglądają sąsiadom do wyra. Stróż moralności sie znalazł, a takie frazy jak jak "każde normalne i zdrowe społeczeństwo" to mi sie kojarzą jak najgorzej, z islamską teokracją i brunatnymi/czerwonymi co to chcieli właśnie takie nowe społeczeństwa budować
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez KoweK w 13 Lip 2012, 11:13

Przemek77, czy zboczenia heteroseksualne też powinny być wg Ciebie potępiane przez społeczeństwo i podlegać karze? :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Przemek77 w 13 Lip 2012, 11:26

Czyli jakie na przykład?
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez KoweK w 13 Lip 2012, 12:17

Naprawdę nie znasz żadnych zboczeń/fetyszów, że muszę Ci przykłady podawać? :o
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości