Po ukończeniu gry, z rozpoznaniem na własnej skórze 4 zakończeń, potwierdzam, tak, dodatek Clear Sky zostanie przez mnie zakupiony w wersji oryginalnej, a co?, należy się Seniorom kaska za pracę, a ich praca mnie bawi, znaczy jest dobrze.
swatu napisał(a):Mam tylko nadzieję że twórcy wyrzucą podziemne laboratoria. Po screnach gra zapowiada się wyśmienicie, ta wysoka trawa i woda...
Jak dla mnie właśnie powinni więcej miejsca w grze poświęcić terenom zurbanizowanym. W końcu gdzie lepiej czuć klimat niż w starym, pełnym anomalii i mutantów laboratorium? W "cieniu..." strasznie mało było takich momentów, a wypadły one wg. mnie najlepiej w grze (szkoda tylko, że w większych skupiskach ruin zasypywano nas ludźmi a nie potworami).
Popieram cię rouge! Ja klimacik poczułem w lab x16 i x18. Sarkofag, i inne miejsca nie zrobiły na mnie większego wrażenia. Potem mogli by zrobić stalker 2. Czyli coś na wzór cienia tyle że z otwartą przestrzenią! Taki stalker mi się marzy....
Mogli by zrobic laboratoria, ale żeby nie trza było do nich wchodzic na siłę. Np: mogę wejśc, znalezc dużo przydatnych rzeczy/informacji, ale żeby nie było to elementem przymusowych misji.
Dokładam poparcie .
Laboratoria były wyśmienite a nastrój grozy budował się w zasadzie sam dzięki otoczce. Oczywiście różnica między widowiskową grozą z np. Doom3 a laboratoriami ze Stalkera jest taka, że w tamtej grze wyobraźnia została zastąpiona a tutaj możemy z niej do woli korzystać (jak za dawnych starych lat chciało by się rzec).
Skoro rzecz ma się dziać przed wydarzeniami z Cienia.. to będzie pewnie wiele okazji do zwiedzania różnych naukowych pomieszczeń. Z przyjemnością zobaczyłbym czynne laboratorium na granicy kryzysu czy katastrofy .
Ja bym nie chciał raczej zajrzeć do laboratorium na granicy kryzysu (czytałem opowiadania z PDA ) Dla mnie x 18 NIESTETY było najstraszniejsze, a w 16 w ogóle się nie bałem Tylko ciężko raczej byłoby rozwiązać problem GDZIE i JAK takowe informacje uzyskać poza laboratorium skoro nikt się do niego nie zapuszczał, a jeżeli to daleko nie zachodził.
Nie zamierzam dręczyć nikogo. Ja jak grałem w stalkera to byłem <<mordercą pijawek>>. Radze na nie uważać nie wiadomo gdzie sie kryją, najgorsze te podziemne.
Mogliby zrobić duże labolatrorium z 3 długimi prostymi korytarzami. Tj. chodzi mi o 3 połączone. np. jak to:
1. Wejście do labolatorium przez zawalony strop.
2. Zapomniane wejście pod areną w barze.
3. Wejście z podziemi fabryki rostok.
4. Tunele łączące.
5. Przekrój poprzeczny tunelu.
6. Dziura za mostem w dziczy.