Moja mała Zona

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Moja mała Zona

Postprzez Wiatrak w 23 Lip 2012, 22:17

Od pewnego czasu chcę z kolegą odtworzyć wioskę kotów w realu . I chciałbym was zapytać czy macie pomysły jak by to mogło wyglądać w . Ale proszę bez tekstów typu : Masz przecież wioskę kotów w Stalkerze . Dobrze o tym wiem . Ale czy nie lepiej zrobić coś samemu ? Czekam na pomysły . :)
Kiedy widzisz snajpera , to znaczy , że snajper widzi Ciebie .

Za ten post Wiatrak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a, leniwiec.
Awatar użytkownika
Wiatrak
Kot

Dołączenie: 27 Cze 2012, 10:06
Ostatnio był: 21 Sty 2018, 18:32
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 14

Reklamy Google

Re: Moja mała Zona

Postprzez Glaeken w 23 Lip 2012, 22:26

Masz na mysli jakas makiete?
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Gro3a w 23 Lip 2012, 23:11

No. Widzę, że oprócz mnie ktoś jeszcze ma taki sam pomysł :D Można byłoby zbudować makiety domów z płyty pilśniowej na stelażu z kantówek, ale niestety pomysł nie należy do niskobudżetowych :/ chyba, że do zbudowania makiet użyje się materiału z "odzysku". Do pomalowania "domów" posłużyłaby nawet jakaś stara farba. Problem w tym, że do tego trzeba trochę miejsca w terenie i nie wiadomo jak to by długo postało (mam na myśli wandalizm).
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 20 Cze 2025, 00:23
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Wiatrak w 24 Lip 2012, 16:06

Tak . Właśnie o to mi chodzi . I chciałbym wiedzieć czy ktoś z was ma jakieś pomysły z tym związane , nawet najmniejsze . Każdy pomysł się przyda . :)
Awatar użytkownika
Wiatrak
Kot

Postprzez djcycu w 24 Lip 2012, 17:13

Pomysł jest fajny ale w realu nie zawsze wypala tak jak by się chciało :) Ja mam swoją małą zonę więc jak chcę ślepia nacieszyć to idę i zawsze się wczuję. Szczególnie jesienią albo zimą. Domki z płyt wiórowych czy też OSB to raczej licha sprawa. Materiał się niszczy w szybkim czasie jak nabierze wody. Jak duże te budynki chcecie zrobić? Jak takie małe niczym ule to z desek najlepiej starych wyzbijać i porobić kopczyki i dołki w ziemi by nieco urozmaicić (najlepiej w pobliżu małych drzewek iglastych - jak byliśmy mali to robiliśmy pola bitwy dla żołnierzyków w podobny sposób) a jeśli myślicie o czymś naprawdę wielkim to poszukajcie jedynie miejscówy przy jakimś dzikim wysypisku śmieci i zróbcie scenerię rodowodem ze stalkera. Nic innego mi do łba nie przychodzi :) Ja mam fabrykę, jakieś świniarnie, tartak i mleczarnię i to w szczerym zakrzaczonym i zalesionym terenie tak że nic nie musiałem przygotowywać. Spacerki na nudę i poprawę humoru pierwsza klasa...

PS: Jeśli naprawdę chodzi o makietę to najlepiej pójść na stare śmietniska i złomu nazbierać. Zardzewiałe graty z pewnością urozmaiciły by wszystko. Z głupiej zardzewiałej puszki po groszku beczkę z paleniskiem można zmontować i wiele różnych.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Gro3a w 24 Lip 2012, 20:39

Do odtworzenia "wioski kotów" nadawałoby się jakiś rzadko uczęszczane miejsce, żeby jak najmniej osób o nim wiedziało (chyba, że grono fanów stalkera). Tak jak mówił djcycu najlepiej jest nazbierać jakieś stare graty dla klimatu. Pordzewiałe stalowe beczki na pewno będzie łatwo znaleźć na dzikim wysypisku - tego wszędzie jest pełno.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Postprzez Wiatrak w 24 Lip 2012, 21:20

Zgadzam się . Ja sam często szukam takich miejsc w mojej okolicy . I jest wiele takich miejsc jak fabryki , stare folwarki , przetwórnie . Ale fajnie byłoby zobaczyć popromienną wioskę . A trudno taką znaleźć , częściej jakieś pojedyncze budynki .
Awatar użytkownika
Wiatrak
Kot

Postprzez Hristonya w 09 Wrz 2012, 02:52

Również i ja z kumplem przemierzając wymarłe tereny wokół naszej miejscowości marzyłem o przytulnym miejscu, w którym można by się schronić na noc przed mutantami... spokojnie wypić Kozaka.. wspominając wspólne wyprawy i chwaląc się zebranymi fantami zagryźć konserwę chlebem.. i oto opuszczone gospodarstwo, wyłoniło się jakby z mgły, jakby z zarośli.. Od tamtej pory wiele się zmieniło. Kilka ścian i betonowy dach stał się naszym domem, spędzając tam księżycowe noce i wsłuchując się w odgłosy otoczenia nie sposób nie czuć się stalkerem.

Image<- opuszczone gospodarstwo - nasz drugi dom

Image<- na podwórku to prawie jak w zonie

Image<- tak w naszej zonie zachodzi słońce

Za ten post Hristonya otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kpuc, Pijawol, Stalkier_100, SkullDagger, CONAN, Canthir, Gro3a, Realkriss, mdss, KoweK, mbwrobel, Kałach.
Hristonya
Kot

Dołączenie: 23 Sie 2012, 02:46
Ostatnio był: 18 Sty 2013, 13:11
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 13

Postprzez Bies86 w 15 Sty 2013, 15:32

Bardzo ciekawy pomysł a gospodarstwo Hristonya jest super . Najbardziej urzekło mnie pierwsze zdjęcie. Aż sam zapragnołem mieć takie gospodarstwo :D . Niestety nigdzie w mojej okolicy takiego czegoś nie ma . :(
Bies86
Kot

Dołączenie: 15 Sty 2013, 12:56
Ostatnio był: 26 Sty 2014, 22:29
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: PMm
Kozaki: 3

Postprzez Gro3a w 15 Sty 2013, 19:51

Nie musisz akurat szukać jakichś opuszczonych budynków. Ja na przykład mam takie dwa miejsca oddalone o kilkaset metrów od domu, w których czuje się jak stalker ;) Jedno z nich to ruiny zamku biskupów, na które nikt się nie zapuszcza i mam w nim spokój. Siedząc pośród fundamentów i kawałków murów mam wrażenie, że to prawdziwa Zona. Drugie oddalone jest o jakieś dwa kilometry od domu i mieści się na polance pod lasem, spory kawałek od drogi, gdzie nikt mnie nie widzi. Rozpalam tam ognisko i leżąc na materacu zabranym ze sobą, w słoneczne dni podziwiam widoki popijając browarka :D A pod rozstawionym namiotem spędzam noc wsłuchując się w odgłosy natury. Gdy będzie sprzyjająca pogoda, wybiorę się tam i zrobię kilka fotek :)

Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Postprzez StefanStrielok w 21 Sty 2013, 12:21

Ja jak najbardziej popieram taki temat,inspirują mnie takie tematy ale większość pisze to niema sensu to jest głupie. Mógłbyś znaleźć z kolegą, jakąś opuszczoną działkę i zbudować tam co nieco. Wiesz gdybym mieszkał koło ciebie jak najbardziej bym to poparł. Możesz pisać mi na PW. Mój pierwszy pomysł to np wybudować taki mały pokoik Stalkerski. W nim jakieś łóżka stare może jakieś szafy okna zabudować żeby to jakoś fajnie wyglądało. Popieram cię jak najbardziej
Ostatnio edytowany przez StefanStrielok, 18 Lis 2014, 17:56, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
StefanStrielok
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2012, 18:22
Ostatnio był: 21 Lis 2021, 00:29
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez leniwiec w 01 Maj 2014, 15:47

Fajny pomysł w sumie mieszkam koło lasu gdzie nie trudno o taką radioaktywną chatkę tylko jak by się za to zabrać :?:
Awatar użytkownika
leniwiec
Kot

Dołączenie: 27 Kwi 2014, 21:20
Ostatnio był: 18 Paź 2014, 20:21
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 5

Następna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości