S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Dziarsky w 17 Paź 2007, 15:42

Mogliby zrobić duże labolatrorium z 3 długimi prostymi korytarzami. Tj. chodzi mi o 3 połączone.

Cóż licząc odległości to miałbyś około 15, 20 min na pokonanie jednego tunelu (albo i więcej).
Kręci cię to aż tak bardzo by się męczyć? :P

Kompleks podziemny - tak, plus jakiś tunel ratunkowy (max 500m) - tak. Można zrobić na granicy dwóch map jakieś dwa kompleksy podziemne połączone dodatkowym tunelem/przejściem miedzy lewelami. Kompleksy czyli nie zespół pomieszczeń laboratoryjnych ale jakieś ładownie, korytarze i inne. Tego faktycznie brakowało.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Michu w 17 Paź 2007, 19:49

A ja bym chciał jakieś duże kompleksy podziemnne,połączone laboratoria,straszne że można było by się posrac,i dobrze niech zrobią jakieś naprawde straszne laboratoria,wtedy czuje się klimat i można się nie zle wystraszyc!.
Widziałem jakąs wypowiedz ,żeby wywalic laboratoria...
BZDURA.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Nieznany w 17 Paź 2007, 20:18

Żeby zwiedzać laborki to ja nie muszę w Stalkera pykać. Taka gra jak dla mnie to jest by zwiedzać rozległe otwarte tereny, a nie żeby się dusić w wąskich korytarzach.
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Michu w 17 Paź 2007, 20:19

Nie mówie,że musisz cała grę w labach siedziec.Kiedy chcesz,i jak chcesz,możesz się tam wbic i niezłe fanty wyciągnac,w takim sensie by mi się to podobało.A zona,oczywicie,zwiedzanie i zwiedzanie ;]
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Nieznany w 17 Paź 2007, 20:45

No i coś takiego to mogę jeszcze strawić co oferujesz :arrowu: . Mówiąc, że nie lubię laborek nie chodzi mi o to, że nie lubię odpowiedniego klimatu, tylko ja naprawdę nie lubię zbyt ciemnych i ciasnych korytarzy. Niewygodnie się wtedy walczy, a ja lubię osiągać pełną wydajność swoich ruchów na klawiaturce i myszce no i wkurza mnie nieustanne zderzanie ze ścianami. Mogli by jeszcze się jeszcze skusić na to by czasami kto inny oprócz nas spacerował laborką ( ale jakiś neutral przy którym można by serducho uspokoić :) ).
Nieznany

Postprzez MCaleb w 17 Paź 2007, 21:53

Nieznany napisał(a):Mogli by jeszcze się jeszcze skusić na to by czasami kto inny oprócz nas spacerował laborką ( ale jakiś neutral przy którym można by serducho uspokoić :) ).

Zwłaszcza, jak z takim spacerujesz, a on nagle rzuca broń, łapie się za głowę, zaczyna charczeć, przy czym piana ścieka mu z ust, i rzuca się na Ciebie! Miodzio!
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez swatu w 17 Paź 2007, 22:24

MCaleb zdarzyło ci się już tak kiedyś? Doświadczony!!!

A jeżeli chodzi o laborki tudzież podziemia to jak już mówiłem niech będą ale wchodzenie do nich nie będzie przymusowe. Można by jeszcze dodac zbieranie grupy, tj. zbieranie stalkerów na wspólny wypad w głąb zony, i wtedy przydała by się reputacja.
swatu
Stalker

Dołączenie: 14 Sie 2007, 20:41
Ostatnio był: 04 Lip 2008, 21:24
Miejscowość: x12
Kozaki: 0

Postprzez RogueTrooper w 17 Paź 2007, 22:48

Mi głównie chodziłoby o to, że by dało się lepiej zwiedzić opuszczony Prypeć. W normalnej wersji to czuję się tam jak w Call Of Duty. Btw. w moim modzie (do tej pory nie opublikowanym) wywaliłem monoliciarzy, powinnościowców i wolnościowców z miasta, fajnie tak iść z grupą stalkerów po opustoszałym mieście a co jakiś czas atakowały nas mutanty. Jednak ten kawałek mapy jest jak dla nie zbyt mały. Gdyby tak mieć cały Prypeć, dało się wejść do domów. Dookoła głucha cisza tylko co jakiś czas ryk potwora. Piwnice pełne zombi itp. Co do laboratoriów to mogły by one działać na zasadzie grobowców w TES III Morrowind. Gdzie nie gdzie na mapie stare włazy a w środku skarby.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Marked One w 24 Paź 2007, 09:56

Prypec nigdy nie jest opuszczony. Jest tam horda najemników. Nie radze iść bez do brej broni snajperskiej.
Awatar użytkownika
Marked One
Kot

Dołączenie: 04 Paź 2007, 15:04
Ostatnio był: 21 Mar 2010, 03:26
Miejscowość: Skąś
Kozaki: 0

Postprzez Dziarsky w 24 Paź 2007, 11:03

Marked One napisał(a):Prypec nigdy nie jest opuszczony. Jest tam horda najemników. Nie radze iść bez do brej broni snajperskiej.

Jest to pewnym paradoksem, że stawiając na snajperkę czy broń snajpersko-podobną jednocześnie skazujemy się na brak osłony przy bezpośrednich starciach (wnętrz w Pryoeci nie brakuje).
Dysponujący oryginalnymi 50kg na tym etapie gry mamy poważny dylemat co wybrać.

Wg mnie właśnie ten motyw jest najbardziej dokuczliwym aspektem tego, że Prypeć jest za mały, by można było rozegrać w nim pozycyjny atak lub najzwyczajniej eksplorować ten teren z ukrycia. Nie pomaga nam też w tym główny wątek (towarzyszenie stalkerom) i podczas pierwszej gry mijamy miasto bez większej eksploracji.

Za drugim razem z dużym plecakiem (jedynie dwie ciężkie bronie, bez przesadnego obładowania) i z pominięciem śledzenia stalkerów zwiedziłem to miasto w całości tak jak sobie tego życzyłem.

Życzę więc sobie, by Czyste Niebo pozwalało na dokonanie wyboru czy ścieżka fabularna na każdej nowej mapie ma nam towarzyszyć czy my mamy towarzyszyć jej.
Czyli by autorzy rozbili quest na mniejsze w obrębie jednej mapy tak by przykład z Prypeci się nie powtórzył.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez RogueTrooper w 24 Paź 2007, 14:11

Marked One napisał(a):Prypec nigdy nie jest opuszczony. Jest tam horda najemników. Nie radze iść bez do brej broni snajperskiej.

RogueTrooper napisał(a):w moim modzie (do tej pory nie opublikowanym) wywaliłem monoliciarzy, powinnościowców i wolnościowców z miasta

Jak widać czasami Prypeć może być opuszczony :D . Co do broni to ja osobiście biegałem z SIGiem 550 z SUSATem. Można i strzelać na średni dystans i pociągnąć z full-auto z bliska.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Nieznany w 27 Paź 2007, 12:27

Najbardziej interesują mnie frakcje, ciekawe czy będzie można dołączyć do "Monolitu" , ja sobie rezerwuje miejsce w "Wolności".
Nieznany

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość