To chyba dobry temat na moje pytanie.
Otóż rozważam kupno netbooka i zastanawiam się czy
ASUS Eee PC 1015BX to napewno dobry wybór. Szukam egzemplarza, który będzie miał wytrzymałą baterię i zdoła pociągnąć niektóre gry. Tak wiem netbook nie jest do grania, ale może od czasu do czasu dałoby się odpalić tytuły takie jak Gothic, Gothic 2 NK, GTA SA, a może nawet S.T.A.L.K.E.R czy Wiedźmin 1. Ogólnie taki co ma Radka HD 6250 powienien chyba dać radę? Do takiego gamingu pewnie trzeba by podstawkę chłodzącą kupić. Ogólnie nie chodzi mi o bestię, na której będę benchmarkował Crysisa 2 albo Metro 2033. Mowa o takim sprzęcie, który pociągnie (nawet na low detalch, gdyż nie chodzi o delektowanie się grafą tylko miłe spędzanie czasu) kilka tytułów, które wymieniłem.
Jeśli będzie się grzać zaopatrzę się w podstawkę chłodzącą. Myślę, że taki mały gaming jest możliwy...@Szm ponoć tnie na swym Acer Aspire D722 w stalka

Co do żywotności to mi wystarczy jeśli przeżyje te 10 miesięcy. Serio. Po tym czasie planuję przesiadkę na porządnego ASUSA z serii "Republic of Gamers", więc nie wyskakujcie, proszę, z propozycjami typu: "Dołóż i kup porządnego laptopa z i3/i5/i7"...
Czekam na propozycje, cena do 1k, max 1,2k.