Stan pancerzy

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Stan pancerzy

Postprzez BoskiAteista w 14 Sie 2012, 16:01

Cześć,
jestem zupełnie nowy i dopiero co zacząłem moją przygodę ze STALKER'em. Po chwili gry zauważyłem, że pancerz podczas używania zaczyna tracić swoje atrybuty. Czy istnieje możliwość zrobienia coś z tym czy po kompletnym wyczerpaniu właściwości (lub nie) trzeba będzie zakupić nowy?
Nie do końca łapię cały ten system niszczenia przedmiotów, ale z tego co przeczytałem, to w kolejnych częściach system naprawy istnieje, chociaż nie wiem dokładnie na czym on polega, ale mimo tego, sam fakt mnie cieszy.
Ale ponawiam swoje pytanie, bo mogłem zbić z tropu z wzmianką o nowszych częściach STALKER'a:
Czy istnieje możliwość przywrócenia statystyk pancerzy czy po utraceniu ich należy zakupić nowy?
BoskiAteista
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2012, 15:33
Ostatnio był: 08 Wrz 2012, 00:27
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Stan pancerzy

Postprzez marcel w 14 Sie 2012, 16:09

Żeby naprawiać broń w SoCu, musisz zainstalować odpowiedni mod, na przykład Repair Mod. Opis instalacji masz w tamtym temacie, a żeby broń naprawić, zagadaj do któregoś z handlarzy.
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler

Za ten post marcel otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BoskiAteista.
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez kondotierfred w 14 Sie 2012, 17:14

Bez modowania, w SoC co jakiś czas, możesz znaleźć nowe wdzianko. W wiosce kotów na strychu, w tunelu na płn-wsch. mapy, na początek. Także na Wysypisku i w Dolinie Mroku. A im głębiej w grę, tym lepsze. Wszystkich wymienić się nie da. Są też prezenty. A jak znajdziesz broń, to porównuj jej stan z Twoją. Może by lepszy.
Jak zarobisz kasę, to może uda Ci się kupić coś lepszego.

Za ten post kondotierfred otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BoskiAteista.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez tomasz4815 w 14 Sie 2012, 18:20

W podstawowym Cieniu Czarnobyla nie ma mechanizmu naprawiania czy to broni czy to pancerzy. Jak nie chcesz instalować moda to poprostu dokładnie przeszukuj lokacje w poszukiwaniu lepszego sprzętu ewentualnie odwiedzaj handlarzy i od nich kupuj wyposażenie.
A i jeszcze jedna uwaga:
Zużyty pancerz traci atrybuty, a zużyta broń będzie się zacinać. Gdy się zatnie musisz ją przeładować.

Za ten post tomasz4815 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive marcel, BoskiAteista.
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:48
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez StalkerCiastek w 14 Sie 2012, 18:25

Na której wersji (1.0004?), tej podstawowej w każdym razie, zużywanie nie działało jak należy. Wszystkie wdzianka lepsze od kombinezonu najemnika w ogóle się nie zużywały. Od stroju stalkera w górę nie musiałeś się o nie obawiać. Za to kurtki i reszta tego złomu już się psuła. Przydatny bug :D.

Jest też inny błąd. Wrzucało się pancerz w jakąś anomalię i się naprawiał. Nie pamiętam w jaką i jak to się robiło. Ale jest coś takiego.
LOL

Za ten post StalkerCiastek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BoskiAteista.
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez BoskiAteista w 14 Sie 2012, 20:51

StalkerCiastek napisał(a):Na której wersji (1.0004?), tej podstawowej w każdym razie, zużywanie nie działało jak należy. Wszystkie wdzianka lepsze od kombinezonu najemnika w ogóle się nie zużywały. Od stroju stalkera w górę nie musiałeś się o nie obawiać. Za to kurtki i reszta tego złomu już się psuła. Przydatny bug :D.

Jest też inny błąd. Wrzucało się pancerz w jakąś anomalię i się naprawiał. Nie pamiętam w jaką i jak to się robiło. Ale jest coś takiego.

Gram na najnowszej wersji gry, czyli 1.0006.

Dziękuję każdemu za okazaną pomoc, bardzo mi pomogliście.
BoskiAteista
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2012, 15:33
Ostatnio był: 08 Wrz 2012, 00:27
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Dżuz w 14 Sie 2012, 21:26

BoskiAteista napisał(a):Po chwili gry zauważyłem, że pancerz podczas używania zaczyna tracić swoje atrybuty. Czy istnieje możliwość zrobienia coś z tym czy po kompletnym wyczerpaniu właściwości (lub nie) trzeba będzie zakupić nowy?

Nie. Nie trzeba.

BoskiAteista napisał(a):Czy istnieje możliwość przywrócenia statystyk pancerzy[...]?

Istnieje i nie trzeba żadnych modów. Tylu się tu wypowiedziało a nikt nie wspomniał o jednej znanej sztuczce.

StalkerCiastek napisał(a):Jest też inny błąd. Wrzucało się pancerz w jakąś anomalię i się naprawiał. Nie pamiętam w jaką i jak to się robiło. Ale jest coś takiego.

Nom. Wiesz, że dzwonią, ale w jakim kościele to już nie bardzo :P Poza tym to nie żaden błąd :wink:

Co by się nie powtarzać daję linka:
viewtopic.php?p=150552#p150552
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BoskiAteista.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 06:42
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Gorik w 15 Sie 2012, 11:42

Jest pewien sposób na naprawę pancerza bez modów. Musisz znaleźć 4 artefakty bateria i wskoczyć w bodajże w anomalię elektro(te pioruny). Wszystko masz tutaj(po angielsku): http://www.zsg.dk/TipsTricks.php#Repair_Armor
Możesz też użyć kombinacji 4 "Błony" i galareta, albo 4 "sprężyny" i trampolina

Uwagi moderatora:

Ten sam sposób podał kolega wyżej, czytaj posty, a dopiero potem się wypowiadaj. - Wheeljack
Piękno zbawi świat
Awatar użytkownika
Gorik
Stalker

Dołączenie: 26 Lut 2012, 17:43
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 11:48
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 33

Postprzez tomasz4815 w 15 Sie 2012, 12:24

Gorik :arrowu:
Dżuz podał ten sposób. :caleb:

Uwagi moderatora:

Kolejny post, który nie wnosi nic do tematu, warn. - Wheeljack
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:48
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości