Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez xionc w 03 Wrz 2012, 22:02

Sorry Realkriss ale implikujesz że co? Że dzieci z niepełnych rodzin gorzej sie rozwijają? Czy że sie śmieją z nich na podwórku bo nie ma taty albo mamy? To jakieś herezje i żeby nie było to wiem o czym pisze bo znam temat z autopsji, dlatego uważam że twoja opinia nie tylko jest niesprawiedliwa i krzywdząca ale to jakieś horrendalne brednie. Tak samo nie rozumiem po czym wnosisz że dla gejów czy lesbijek dziecko jest yorkiem czy innym zwierzakiem.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 03 Wrz 2012, 23:39

To pomyśl, potem jeszcze raz i jeszcze raz - może zrozumiesz.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Lucjusz w 04 Wrz 2012, 07:46

Nie zrozumie to przypadek kliniczny.

Realkriss napisał(a): Dla dzieci - ich zdaniem dobre jest to, co normalne, widziane w bajkach i oglądane w filmach i w dalszej i bliższej rodzinie od urodzenia.

Dlatego teraz dzieci od małego są "uświadamiane" czy to w bajkach czy w przedszkolu np. przedszkolanka opowiadająca o dwóch samcach pingwinkach wysiadujących razem jajo :facepalm:
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez xionc w 04 Wrz 2012, 08:54

Sam to wymyśliłeś czy ktoś ci pomagał?
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez Realkriss w 04 Wrz 2012, 09:13

Xionc, nie wiem, jakie Ty masz doświadczenia, a i tak nie ma co zbyt dużo pisać o upokarzających wydarzeniach z własnego życia, bo tu bynajmniej nie miejsce na to. Bo potem spotkasz na SB ikonkę o sobie z "wesołym" komentarzem.
Nie chodzi mi o to, że dzieci z niepełnych rodzin gorzej się rozwijają, tylko, że jest im trudniej żyć, że muszą pokonywać więcej przeciwności i stykać się z ludźmi-betonami.
A dla mnie dziecko to człowiek już od urodzenia i szanuję jego komfort psychiczny i prawo do spokojnego życia. NIGDY z wyboru nie zdecydowałabym się na wychowywanie dziecka sama, ani z drugą babką.
A homoseksualiści "walczący" o dzieci wybierają im z punktu drogę przez mękę. Dlatego porównuję ich do tych, którzy farbują pudle na różowo i przebijają kotom uszy, żeby były gotyckie.

Na koniec powiem jedno: wiem, co mówię, bo wychowywałam sama dziecko, które odbierałam zasmarkane i zapuchnięte z płaczu z przedszkola, bo grupka innych skandowała "Gdzie twój tatuś?".
Tyle.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Terminus w 04 Wrz 2012, 09:43

xionc napisał(a):Sorry R(...) ale implikujesz że co? Że dzieci z niepełnych rodzin gorzej sie rozwijają?

Przeczytaj sobie JAKIEKOLWIEK naukowe opracowanie traktujące o oddziaływaniu rodziny niepełnej na osobowość dziecka zanim coś napiszesz. Pierwsze lepsze znalezione:
:

"Brak trwałych, pozytywnych relacji z najbliższymi już od pierwszych lat życia odbija się bardzo niekorzystnie na rozwoju psychiki człowieka. U dzieci z rodzin niepełnych ujawniono niedostateczne panowanie nad sobą, podwyższony poziom pobudliwości, napięcia nerwowego. Cechuje je ponadto większy niepokój. Czynnik niepełności odgrywa dużą rolę w badaniach agresji. Ma on swoje odzwierciedlenie u dzieci z rodzin rozbitych. Przejawiają one większą pobudliwość, podejrzliwość, wrogość w stosunku do innych, poczucie winy i nieufności. Chłopcy z rodzin rozbitych przejawiają większą skłonność do kłamstwa, kradzieży, opuszczania zajęć szkolnych, agresji, niszczenia. Do takiego wniosku dochodzą W. i J. McCord oraz M. Rutter. Nieobecność ojca wywiera wpływ dla kształtowania się postaw rodzicielskich dziewcząt i chłopców. U dziewcząt zaznacza się nadmierna koncentracja uczuciowa, negatywny stosunek do ról małżeńskich i rodzinnych. W postawach chłopców pozbawionych ojców występuje brak poszanowania praw dziecka oraz aprobaty jego działań. Rodzina niepełna oddziaływuje różnie na cechy chłopców i dziewcząt. U chłopców zaznacza się większe napięcie emocjonalne, większe trudności w przystosowaniu, przewagę zabaw ruchowych, mniejszą koncentrację w zabawie, mniej wspólnych zabaw, w postawach rodzicielskich brak szacunku dla dziecka, łamanie jego praw. U dziewcząt wystąpiło mniejsze napięcie emocjonalne, więcej zabaw tematycznych niż konstrukcyjnych, w postawach rodzicielskich nadmierna koncentracja i ochranianie. Dzieci z rodzin niepełnych mają wiele trudności w przystosowaniu się do warunków szkolnych."

Dorota Zimacka, Rodzina niepełna i jej skutki
Literatura
1. Adamczyk E., Samotne matki wobec dylematów wychowawczych, w: Problemy rodziny, styczeń- luty 1991, nr 1
2. Błazucka A. J., Więź osobowa w rodzinie samotnego ojca, w: Problemy opiekuńcze, styczeń 1991, nr 1, s. 2 wkładka
3. Dykcik W., Odpowiedzialność rodzicielska matek i ojców samotnie wychowujących dzieci, w: Problemy rodziny, maj- czerwiec 1992
4. Giereluk- Lubowicz Z., Wychowanie w rodzinie wielkomiejskiej, WSiP, Warszawa 1979
5. Kukołowicz T., Kulczycka B.: Spełnianie funkcji przez rodziny niepełne, w: Pomoc rodzinie niepełnej pr. zb. pod red. T. Kukołowicz, Sandomierz 1988
6. Lachowska B., Majchrowska H., Problemy matek samotnie wychowujących dzieci, w: Pomoc rodzinie niepełnej, Sandomierz 1988
7. Lachowski S., Problemy ojców samotnie wychowujących dzieci, w: Pomoc rodzinie niepełnej, pr. zb. pod red. T. Kukołowicz, Sandomierz 1988
8. Laskowski J., Trwałość wspólnoty małżeńskiej, Ośrodek Dokumentacji i Studiów Społecznych, Warszawa 1987
9. Łuczak H., Dorastanie do miłości, Wydawnictwo Salezjańskie, Warszawa 1990
10. Maciaszkowa J., Rodzina jako wspólnota emocjonalna, w: Problemy opiekuńcze, luty 1987, nr 2, s. 35 wkładka
11. Matyjas B., Wypełnianie zadań opiekuńczo- wychowawczych przez samotnych ojców, w: Problemy rodziny, listopad- grudzień, nr 6
12. Pastuszka J., Rozważania religijne, Pallottinum 1983
13. Pawłowska R., Sytuacja dziecka w rozwodzącym się małżeństwie, w: Problemy rodziny, marzec- kwiecień 1991, nr 2
14. Raczkowska J., Zaburzenia w funkcjonowaniu rodziny, w: Problemy opiekuńczo- wychowawcze, maj 1988, nr 5
15. Skalska M. E., Sytuacja emocjonalna dziecka w trakcie procesu rozwodowego rodziców, w: Pomoc rodzinie niepełnej, Sandomierz 1988
16. Wall W. D., Wychowanie i zdrowie psychiczne, Warszawa 1960, PWN, s. 67

To, że dziecko rozwinęło się poprawnie fizycznie i uchodzi jako dorosły za zdrowego psychicznie nie oznacza, że nie nie niesie ze sobą bagażu bólu, nieufności, nieumiejętności okazywania uczuć czy tworzenia trwałych i szczęśliwych związków.

PS.Sprawdź se w słowniku znaczenie słowa "implikować". A potem sprawdź znaczenie słowa "imputować".
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr, Realkriss, Canthir,
Negative Dżuz.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez xionc w 04 Wrz 2012, 10:09

No dobra pomyliłem implikować z imputować, wszystko jedno.
Przeczytałem to i co? Z większościa tych wniosków dalej absolutnie sie nie zgadzam.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez Terminus w 04 Wrz 2012, 10:17

A nie zgadzaj się. Nikt Ci nie każe. Przecież jesteś uznanym naukowym autorytetem w zakresie psychologii dziecięcej.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez xionc w 04 Wrz 2012, 10:25

Nie musze być ekspertem, profesurem czy innym naukowcem. Mam ponad 26 lat praktyki w tym przypadku. To chyba wystarczy
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez burntsnow w 04 Wrz 2012, 11:35

Realkriss napisał(a):Z czego przepraszam, z setek ważnych czynników, wpływających na osobowość dziecka jednym jest płeć rodziców?
Widać, że nie masz dziecka i nie masz pojęcia, o czym w ogóle mówisz.
Czyjakolwiek dyskusja z Tobą na temat dzieci jest bezprzedmiotowa.
Można sobie gębę ugadać, ale ludzie: nie wymundrzajcie się na tematy, których nawet nie dotknęliście w życiu.

Hehe, to ostatnie super argument w temacie, w którym o rodzinach homoseksualnych wypowiadają się głównie osoby, które widziały je co najwyżej w telewizji :P. Swoją drogą, interesujące stanowisko, ale nawet o pogodzie trudno by wówczas było dyskutować. I szczerze wątpię, żebyś stosowała je nawet do siebie samej.

Otóż, kolego Burntsnow płeć rodziców ma podstawowy i budulcowy wpływ na dziecko.
Ja to wiem, bo wychowywałam sama dziecko 6 lat, jako rodzina jednopłciowa i jednoosobowa.
Zdziwiłbyś się, gdybyś zobaczył, jak zmieniło się dziecko, gdy do rodziny dołączył mężczyzna i jak inaczej kształtuje się to dziecko po 5 latach posiadania standardowej rodziny. Jak wzrosła świadomość społeczna dziecka i jego zakotwiczenie się w społeczeństwie.

Cudnie, cieszę się, że młody-/a ma lepiej, ale jakoś nigdy nie uważałem jednego przykładu (a taki stanowisz, zakładając że go w ogóle poprawnie interpretujesz) za wiarygodną próbkę. Szczególnie że na taki przykład znajdzie się pięć kontrprzykładów dzieci wychowywanych przez samotnych rodziców, które nie odróżniają się przez to rozwojowo od rówieśników i kolejne pięć, w którym dołączenie niewłaściwego mężczyzny do samotnej matki lub vice versa spowodowało lub zwiększyło tylko dyskomfort dzieciaka. Twoje wnioski, jakiekolwiek je masz, mogą być przydatne, ale nie mają 100% sprawdzalności.

A te setki czynników to właśnie rzeczy takie jak charakter rodziców, ich skłonność do agresji, własne mniejsze i większe problemy psychiczne, sytuacja w najbliższej rodzinie, sytuacja materialna, pochodzenie etniczne, poziom empatii, praca... Mógłbym wymieniać dalej, ale szkoda mi palców, liczę na wyobraźnię średnio rozgarniętego człowieka.

Bo dzieci (nie nastolatki, które wchodzą w czas buntu) marzą o tym, żeby mieć normalną rodzinę i żeby nikt się z nich nie śmiał i nie wytykał palcem. Dla dzieci - ich zdaniem dobre jest to, co normalne, widziane w bajkach i oglądane w filmach i w dalszej i bliższej rodzinie od urodzenia. Dzieci nie potrzebują oryginalności i wydziwiania, a bezpiecznie czują się, gdy nikt ich nie wyśmiewa z powodu jakiejkolwiek inności.

Ten argument jest plugawy z moralnego punktu widzenia. Skoro ktoś ich wyśmiewa za inność, to zasadna jest walka z prześmiewcą, a nie kopanie leżącego. To raz. A dwa, że do inności wystarczy być piegowatym, mieć krzywe zęby, ważyć za dużo, mieć zeza... Poza tym nie jestem zwolennikiem wychowywania dzieciaka pod kloszem oddzielenia od rzeczywistości, być może dlatego, że sam tak wychowywany nie byłem. Dziecko ma czuć oparcie w rodzicach i to jest najważniejsze. Bo wyśmiane i tak może zostać zawsze za jakieś byle g....., w zależności od tego, między jakie wrony trafi.

Chęć hodowania w domu dziecka jest u homoseksualistów, jak chęć posiadania kolejnego jorkszirka z kokardką.

To telepatia, czy jesteś tylko skromną emanacją wszechwiedzącego Absolutu? Jak nie, to odsyłam do pierwszego zdania mojej odpowiedzi :P

Bo nie biorą pod uwagę tego, na co narażają swoje "ukochane" dziecko.
Bo piesek ma w dupie, że podwórko sra z niego ze śmiechu. A dziecko cierpi.

Dobra, to kto następny jest niegodny posiadania dzieci z racji narażania ich na pośmiewisko? Rodziny mieszane rasowo? Niepełnosprawni? Agenci ubezpieczeniowi? Genialne! Jednocześnie znalazłaś metodę ograniczenia przeludnienia i zachowania czystości genetycznej i rasowej!

Lepiej od razu napisz, że każdy pedał to pedofil ;)
Awatar użytkownika
burntsnow
Kot

Dołączenie: 29 Paź 2011, 17:28
Ostatnio był: 10 Mar 2022, 13:09
Miejscowość: Jaworzno
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez Realkriss w 04 Wrz 2012, 12:03

Ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi jest żenujące.
Bo trudno określić, czy mnie chcesz przypisać, czy sam stawiasz w jednym rzędzie związki homoseksualne i ich roszczenia z rodzinami mieszanymi rasowo, niepełnosprawnymi itp. To Twoje pomysły.

Ja wymieniłabym raczej: meneli, rodziny patologiczne, rodziny, gdzie na porządku dziennym jest przemoc, alkoholików, narkomanów, karanych pedofili.

I wybacz, że tu zakończę z Tobą konwersację, bo to jak ze ślepym o kolorach.
Nie masz pojęcia, o czym mówisz. Przeczytaj sobie ze zrozumieniem post Terminusa powyżej.
Tak się składa, że ma wiedzę teoretyczną i praktyczną.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez KoweK w 04 Wrz 2012, 12:29

Realkriss napisał(a):Ja wymieniłabym raczej: meneli, rodziny patologiczne, rodziny, gdzie na porządku dziennym jest przemoc, alkoholików, narkomanów, karanych pedofili.

A mimo to ludzie ciągle walczą z tymi "złymi pedałami", byle oni tylko nie mieli dzieci nawet jeżeli są porządnymi ludźmi. :E

Btw. nie mam wyrobionego zdania nt. adopcji przez takie pary, więc proszę nie wdawać się ze mną w dyskusję na ten temat. :P
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim