Dla mnie zdecydowanie Prypeć to powinnien wyglądać jak w tym pudełku od gry (CI co mają więdzą, to sztywne na rzepke co sie odkleja). Jasno pusto. Mało mutantów (tylko te najgroźniejsze), ryk...i cisza. Głucha cisza i szelest wiatru no i tam trzepoczące drzwi itp. To jest klimat. A nie taki Painkiller itp. Jesli chcecie prawdziwego prypecia to tak jak mowie. Te odglosy staroci i wiatru + co jakis czas ryk mutanta, tylko ze jak maja byc to malo i Najgrozniejsze. Dla mnie w Czarnobylu efekt Stalkera niszcza te teleporty..no sie po prostu poczulem jak w Lego Star Wars

.No i mogli by pozmieniac pare rzeczy. Ze np. NPC bandytow, stalkerow, kotow i innych biednejszej czesci Zony uzywalo AK-47 i AK-74 (lub Krinkowy itp.) a Armia uzywa AK-101 i AK-103. Realistyka, ze armia lepiej uzbrojona. A specnaz np. ma jeszcze GROZA'e (bo wkoncu uzywana glownie przez "Specjalistów") no i by sie przydala dla specnazu jedna genialna dla nich bron. Otoz "BIZON" genialnie by sie z nim tak latalo. No i takie aspekty ze np. monolit uzywa "wlasnej produkcji"/modernizacji bronie, wolnosc- zachodnie, a powinnosc- te miej wiecej co armia tylko troszke ulepszone (czyt. celowniki granatniki itp.) Wogole odnosze wrazenie ze nasza policja jest lepiej uzbrojona niz tu armia. W stalkerze napewno przydalo by sie odmienna taktyka. NP. koty zero taktyki bo leszcze, bandyci- jak partyzantka, powinnosc i wolnosc- flankowanie itp. (tak jak teraz jest ok) a armia- zaporowe, oslanianie flankowanie itp. Wiem ze wymagam duzo, ale to wkoncu marzenia co moglo by tutaj byc

. A jak nie umieszcza tu spania czy napraw broni to sie obraze

!