przez Woland w 28 Lis 2012, 00:06
Serio???
Słuchajcie... To co mam zrobić? Pod jakim kontem szukać?
Instalowałem wszystko przez Nexus Mod Manager wyjątek Immersive Armor instalowany ręcznie.
@Vandr, miałem na niskie i też mi wywaliło na czarno. Miałem konkretniej niskie (żadnych zmian, tak jak kliknięcie "niskie" ustawia tak zostawiłem) więc wiadomo, bajery wszelkie wyłączone, tekstury na średnie. Odchaczyłem wszelkie odbicia wody bo jeden z podpunktów co do odbić wody tam jest. I i tak wywaliło na czarno zbroję (Heroic Imperial Armor [z Immersive Armor]). Miałem wtedy UNP, Apachii Sky Hair i Envision face for UNP. Potem wymieniłem twarz na zwykłe UNP (swoją drogą pod względem graficznym różnicy nie ma a niewątpliwie mniej obciąża zawsze).
Dziwne cięcia czasem mam w grze. Jak pisałem gra raz na jakiś czas przycina się jakby coś doczytywała. Ale tak poza tym gdyby nie to to tak w ogóle gra całkiem płynnie chodzi! W świetle tego historia z ramem taka jakaś dziwna jest.
W Gothic 4 Arcania gram to raz jak włączyłem menu właczane za pomocą esc to się coś nie doczytało i jakby białe było tak tło menu, napisy normalnie. Wyłączyłem, włączyłem i było ok. Ale w Gothic 4 Arcania to przy moim sprzęcie mam tak że na niskie+ parę rzeczy na wysokie (potem dostosuję w miarę jakoś pod mojego kompa) ale tam w ogóle widać że wolniej chodzi w porównaniu ze Skyrimem.
@Skull
athlon 64 x2 5400+ to to samo ewentualnie słabsze pod względem wydajności co AMD Athlon(tm) II X2 240 processor 2.81GHz (przepisane z Programy i Funkcje w System) a GeForce 9500GT to taka sama karta graficzna lub gorsza niż moja?
I co ty masz za mody?
Podbijam tak trochę.
Zaznaczam też że im słabszy mod i im mniejsze ustawienia graficzne tym lepiej. Im mocniejszy mod na ciało i twarz i im wyżej grafika ustawiona w grze tym częściej jest problem.
Mimo wszystko bo gra chodzi płynnie. Jedyne wyjątki:
-"Doczytywanie" takie tak jakby, wiecie to chwilowe pojedyncze przycięcie.
-Czasami dawniej ale to tak 4 razy był atak sypania. Cięło się przez jakieś kilka sekund ale potem wracało do normy. Co i jak nie pamiętam. O dziwo na nowej postaci- na poprzedniej nigdy tego nie miałem. To było jeszcze z Envision face for UNP zamiast zwykłym UNP na twarz. Ale podkreślam- na poprzedniej postaci takie parosekundowego ataku cięcia nie było!
Uwagi moderatora:
No na pewno nie pod moim kontem, bo nie mam na nim kasy. - Wheeljack