Hitman

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Hitman

Postprzez utak3r w 23 Lis 2012, 09:34

lol, rzeczywiście :E

Ok, może wyjaśnię tym, którzy jeszcze nie grali: Oprócz normalnej fabuły, jest tryb "Kontrakty", w którym rozgrywa się całkiem osobne misje. Misje pochodzą od IO Interactive, ale i... od samych nas :o Można tworzyć własne misje. Do dyspozycji mamy wszystkie mapy z fabuły, a także wszystkie przedmioty i postacie. Cele i cele dodatkowe można poustawiać dowolnie. W tym trybie za każdy wykonany kontrakt dostajesz kasę, którą wydajesz na zabawki :) W misji może być określony tylko cel, ale może też być np. ustawiona premia dodatkowa za np. użycie konkretnej broni, zabicie TYLKO celu, użycie TYLKO garnituru itp. Ten tryb, to jest właśnie nasz prawdziwy, ukochany Hitman, na dodatek strzał w setkę, z powodu niewyczerpanego źródła misji. Zapewne za jakiś czas doczekamy się DLC z nowymi lokacjami.

A ocenianie czegokolwiek bez znajomości owego czegoś, to zwykła dziecinada. Zagrasz - oceń. Wtedy możesz stwierdzić, że to shit, bo nabędziesz wtedy prawo do tego. O ile w fabule, pomiędzy misjami bardzo fajnymi, są wplecione misje typu Conviction, gdzie trzeba np. przedrzeć się przez stację kolejową, obstawioną policją i wsiąść do pociągu, to tryb Kontrakty sprawia, że jestem BARDZO zadowolony :)
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 23:16
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Reklamy Google

Postprzez szczypiorofix w 23 Lis 2012, 12:21

Jak tak oglądam te filmiki i czytam komentarze na temat nowego Hitmana to wydaje mi się, że nadal moim ulubionym Łysolem pozostanie ten z Kontraktów - najlepsze misje w nowej odsłonie, ciężki i mroczny klimat. Krwawa Forsa też dobra ale minimalnie gorsza od Silent Assassina, który moim zdaniem pozostaje na drugim miejscu. Nie powiem, bo na nowego trochę się napaliłem ale szybko (myślę, że na szczęście) mi przeszło.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Kozaki: 44

Postprzez utak3r w 23 Lis 2012, 14:02

Moim zdaniem warto wziąć dla samego trybu Kontrakty - olać rozgrywkę fabularną. To, co nam teraz dano, wystarczy na lata...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Postprzez Michu w 29 Lis 2012, 03:16

Rozgrzeszenie na pewno czarną owcą w serii jeszcze nie jest, gra zbytnio nie różni się od poprzedniczek, mamy mroczne etapy (rodem z trójki) z początku, jak i bardziej 'codzienne' w dalszej części. Oczywiście są tutaj lekkie odskoki i urozmaicenia, ale jak dla mnie Hitman pozostał Hitmanem i nic go nie przebije w tej dziedzinie. Jako poziom domyślny dla siebie, (przeszedłem 2 3 oraz 4) wybrałem poziom Trudny. Ten normalny wydał mi się zbyt zmieniony względem poprzedniego, ponieważ tutaj mamy aż 5 poziomów... Nie wiem jak jest na dalszych ale ten już daje mi czasem nieźle popalić, jest dużo kombinowania i powtarzania, a to tylko dobrze świadczy o grze.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

nie umiem pisać w odpowiednich wątkach

Postprzez Voldi w 02 Gru 2012, 22:05

Nie wiem czy się nie powtórzę, nie przeglądam tego tematu regularnie, więc ktoś mógł to już powiedzieć. Kilka godzin temu stałem się posiadaczem: Hitman Kwadrologia. Zawiera pierwsze cztery gry, od Kryptonim 47 do Krwawej Forsy.
Koszt: 19.90 (lub .99)
Miejsce zakupu: jedna z trzech miejscowych Biedronek.

Niestety u siebie więcej egzemplarzy nie odnalazłem.
Jestem ciekaw, czy HM:C47 przystosowany pod Win 7 (z tyłu opak., wydawca Cenega, jest napisane, że gry nie działają pod Win 95/98/ME/NT).

Myślę, że Cenega wyszła z fajną ofertą dla kogoś, kto odkłada pieniążki na Absolutiona i nie grał, bądź chciałby sobie przypomnieć historię "47".

Uwagi moderatora:

Naprawdę świetnie pasuje to do tematu. Przenoszę. - xKoweKx
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Re: Ciekawe promocje i wyprzedaże!

Postprzez Generał Golonka w 02 Gru 2012, 22:15

@up
Hitman: Codename 47 działa na Win7, bo sam grałem. ;) Ale powiem szczerze, że ta część jest najsłabsza. Nie dlatego, że ma drętwą grafikę itp. Po prostu mi się nie spodobała. :D
EDIT: Sorry za off-top.
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 29

Postprzez KoweK w 03 Gru 2012, 22:28

To jest takie "silent assasinowe"... :|
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 21 Sie 2025, 23:58
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1489

Postprzez impulse_101 w 03 Gru 2012, 22:54

Mi się podobał codname 47, wymagąjace to dziadostwo było, bez 'radaru' na npc'sach, bez savów, można było zabić cel a i tak był fail bo zacieranie sladów po zadymie wychodziło za drogo. Wiekszość misji była remakowana w kontraktach więc raczej świadczy to o tym że były udane.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez utak3r w 05 Gru 2012, 10:34

Dotyczące zakończenia + film:

Finał Hitmana. Począwszy od dachu BlackWater i eliminacji Blake'a Dextera, po finał na cmentarzu i zabójstwo Travisa. Wszystko to bez zdradzania, jak samemu te dwa poziomy przejść, jedynie sama fabuła pokazana. Na końcu, zaskakujący finał i mała zajawka pod (prawdopodobnie) następną część Hitmana.

@impulse: spróbuj zagrać w Absolution na Puryście.
W ogóle wszystkim narzekającym na "łatwość" proponuję zagrać na Puryście.

Uwagi moderatora:

przeedytowane.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Postprzez KoweK w 05 Gru 2012, 18:31

u3, po co dyskutujesz z impulsem jak on nawet nie grał i dla niego logicznym jest, że krytykuje grę, w którą nie grał. :E

Tak, u3, nikt nie umie przeczytać tytułu Twojego filmu. :facepalm: W takim razie cały post idzie w spoiler, którego niestety przeczytałem... :/
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 21 Sie 2025, 23:58
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1489

Postprzez utak3r w 06 Gru 2012, 10:26

Niech Ci będzie - aczkolwiek samo przeczytanie postu chyba nie wnosi żadnych istotnych informacji... co innego film. Ale ok, może źle to oceniam.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Postprzez Tajemniczy w 22 Gru 2012, 13:52

Ej Absolution pójdzie na XP czy nie?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości