Fale Psioniczne-Co o tym sądzicie?

Litwo, ojczyzno moja, ty jesteś jak zdrowie, ile się trzeba cenić...

Re: Fale Psioniczne-Co o tym sądzicie?

Postprzez Damianox w 01 Maj 2011, 23:58

Moim zdaniem to ludzie cały czas dążyli i dążą do zawładnięcia ludzką świadomością lub mózgiem tylko my jeszcze o tym nie wiemy ale jak się dowiemy będzie za późno.
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Reklamy Google

Postprzez Bizmucik w 09 Sie 2011, 20:06

Sorki że odkopuję temat, ale jak według was wyglądałaby taka broń? Coś ala karabin Gausa czy może wielki radar ze wzmacniaczami? A jeśli żadna z tych opcji, to co wy o ty sądzicie?
Szukasz książki o Zonie? Zapraszam do lektury " Ziemia Zapomniana"

Bizmucik
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Gru 2010, 17:41
Ostatnio był: 21 Paź 2011, 15:35
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 6

Postprzez szczypiorofix w 09 Sie 2011, 21:25

Napisane na stronie http://www.eksel.user.icpnet.pl/opowiadania/4miszmasz/czarnobyl10.php - "Prof. Fuller Royal (patrz bibliografia) podaje, że sygnał o częstotliwości 4,75MHz powoduje rozdrażnienie, ból głowy oraz inne objawy". Tylko że nie ma oficjalnej udokumentowanej odpowiedzi czy rzeczywiście tak jest. Wydaje mi się że gdyby coś rzeczywiście możliwe byłoby oddziaływanie na ludzki umysł za pomocą takich fal (i rzeczywiście by to działało z jakimś konkretnym skutkiem) na pewno zostałoby wykorzystywane przez niektóre kraje (stawiam na USA, Rosję bo oni zawsze wyprzedzali się w uzbrojeniu itp.) i byłoby o tym głośno. Nie wydaje mi się, żeby coś takiego byłoby możliwe i rzeczywiście działałoby na ludzi powodując otępienie itp.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Re: Promieniowanie psioniczne

Postprzez monarchista96 w 24 Sty 2012, 16:17

Tymex napisał(a):Mam takie pytanie, jak myślicie, czy coś takiego jest naprawde? Oczywiście nie chodzi mi o jakieś anomalie czy co, tylko czy może być coś takiego np. ultra dźwięki czy coś innego co może zaburzać koncentracje czy prace mózgu?

Duga-2 (Oko Moskwy) mogło nadawać na częstotliwości 4,5 Hz. Jak się parę minut jest pod wpływem takiego sygnału to mózg tak jakby się wyłącza i wprowadza w stan podobny do Zombie znad Jantaru (powaga). Sowieci eksperymentowali z tym bardoz dużo. W głębi Rosji jest układ SURA. To też system anten, ale znacznie lepiej rozwinięty. Co do kontroli umysłu, to możliwości prawdobodobnie porównywalne z Dugą, ale można zmieniać tym pogodę i w ogóle ciekawe rzeczy w przestrzeni. Wysyła sygnały do jonosfery i tam już można robić wszystko.

Uwagi moderatora:

Widzisz datę ostatniego posta? - Wheeljack
Awatar użytkownika
monarchista96
Kot

Dołączenie: 23 Sty 2012, 23:59
Ostatnio był: 21 Mar 2012, 12:03
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 0

Postprzez Ahmed1109 w 09 Sie 2012, 22:29

Jak tak czytam wasze posty to aż zaczynam się bać, może za kilka lat ktoś będzie mógł przez takie coś opanować świat O_O

Uwagi moderatora:

Zaprawdę podzielamy Twój strach. Nie odkopuj tematów. - Wheeljack
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Strelok_90 w 12 Sie 2012, 21:22

Dawno temu słyszałem że Związek Radziecki pracował nad przejęciem kontroli nad ludzkim umysłem właśnie za pomocą fal radiowych. Oko Moskwy mogło być eksperymentalnym egzemplarzem miejsca, z którego sowieci mogli zaburzać pracę ludzkiego mózgu. Niewiele mi o tym wiadomo, nie wiem nawet czy naprawdę o tym słyszałem, czy może był to tylko sen :|

Strelok_90
Wygnany z Zony

Dołączenie: 08 Sie 2012, 19:03
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 22:45
Ulubiona broń: --
Kozaki: 17

Postprzez Rewolucjonista6 w 20 Gru 2012, 09:22

Dość tej tyranii 'moderatorów'? Odświeżanie tematów. Ktoś założył by nowy o tej tematyce to nie podobało by im się to bo już taki istnieje. Forum jest po to aby pisać i żaden zakompleksiony okularnik nie będzie pokazywał swojej 'wyższości'... Za każde zbanowane konto,założe dwa następne... Jeżeli nic się tak naprawdę nie stało,to oni nie powinni psuć atmosfery i wtrącać swoje trzy grosze nie na temat.

Za ten post Rewolucjonista6 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive arek_wol, pan kozaq, Wańka_Wkręt, Strelok_90, Bies86,
Negative impulse_101, Wunderwaffe, Tajemniczy.

Rewolucjonista6
Wygnany z Zony

Dołączenie: 20 Gru 2012, 09:08
Ostatnio był: 20 Gru 2012, 13:03
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 2

Poprzednia

Powróć do Czarnobyl i Prypeć

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości