AIRSoft

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: AIRSoft

Postprzez paintball_0 w 20 Gru 2012, 15:27

LSkiper napisał(a):To wielce czcigodny panie co pan proponuje jeśli ja nie chce strzelby?? a chce np. giete lub m4?

Proponuję uzbierać 500zł i kupić giete bądź m4. Albo kupić od kogoś używkę.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Reklamy Google

Postprzez Gro3a w 20 Gru 2012, 17:57

Tu masz jedną z dość dobrych replik dla początkujących z tzw. "emek" http://gunfire.pl/product-pol-115219933 ... tline.html
Ja osobiście poluje na "gazówki"(chociaż nie postrzelam w zimę) i planuje kupić coś takiego:
http://gunfire.pl/product-pol-115219289 ... WBACK.html Bo lubię posłuchać tego "klaskającego" zamka, a w elektrykach słychać te "piszczenie zębatek, które z lekka mnie drażni. Chociaż w rozgrywce na "elektryki" słychać skąd strzela przeciwnik :E Tylko nie wiem jak to będzie z zapasowymi magazynkami do "gazówki" :/ chciałem kupić sobie coś z serii AK z BB, ale cena trochę mnie odpycha, ponieważ zaczyna się od 700 zł...
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Kuballa44 w 20 Gru 2012, 20:55

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to mam m15a4 (m4 ze stała kolbą) A&K za 450 zł, jeszcze półtora roku gwarancji, stan bdb, przebieg 1000 (!) kulek, czyli tylko na dotarcie częsci. Dla chetnych fotki.
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez lukebuka w 20 Gru 2012, 21:55

Ja do tuningu polecam repliki FN SCAR, ponieważ nie ma problemów z wymianą części. Rozłożyłem całość przy pomocy jednego klucza imbusowego w mniej, niż 2 minuty. :D
Awatar użytkownika
lukebuka
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2011, 17:21
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 20:18
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 44

Postprzez Kuballa44 w 21 Gru 2012, 01:19

Wiesz, większość replik rozłozysz jednym imbusem... Ew. przy pomocy niewielkiej śrubokręta. Ale i to rzadkośc. A tuning polega w elektrykach zawsze na tym samym schemacie. Spręzyna, lufa, gumka HU. Najprosciej. Plus doszczelenienie wsystkiego.
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.

Za ten post Kuballa44 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive lukebuka.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez LSkiper w 21 Gru 2012, 10:59

A FN FAL? Przecież to też jest dobra replika. Miałem okazję z niego postrzelać czuć że to jest elektryk ale jak się strzela... No bajka żadna inna replika tak nie bawi jak FAL tylko cena odpycha bo zaczyna się od 600zl ale warto
MSI B450A Pro MAX/Ryzen 7 5800X3D/ASRock Radeon RX 9070XT/32GB DDR4 3600MHz/2TB WD Blue + 2TB SSD/Logitech MX Master/W10/Cooler Master MWE Gold V2 750W
Samsung Galaxy S22 Ultra
Awatar użytkownika
LSkiper
Tropiciel

Dołączenie: 19 Gru 2011, 23:27
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 10:29
Miejscowość: Posen
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 39

Postprzez tefinho88 w 21 Gru 2012, 12:29

Gro3a
nie kupuj gaziaka od JG :D one wszystkie, nawet te z gornej polki sa dosyc awaryjne, a z chinolem bedziesz mial wiecej problemow niz zabawy. zaraz Ci sie cos rozszczelni i po zabawie

dla wszystkich poczatkujacych powiem tak. ja zainwestowalem w G3 od JG ;) jednak bledem z mojej strony bylo inwestowanie w jej modernizacje, nieco wiekszych kwot. i z 450 zł, ktore kosztowala mnie czysta replika wyszla kwote kilkukrotnie przewyzszajaca jej wartosc. najpierw wsadzilem lufe guardera, pozniej zainwestowalem w prometheusa. i pozytywne zaskoczenie, bowiem wzrost celnosci bardziej odczuwalny anizeli z przesiadki ze stockowej na precyzyjna od guardera. sporo tez zainwestowalem w zewnetrzne modyfikacje. Teraz troche zaluje, bo sprzedaje moja gietke za 1/2 ceny ktora w nia wsadzilem. Takze kupujcie chinole, bawdzie sie z glowa i nie inwestujcie wielkich kwot w tuning, nie ma w tym wiekszego sensu.

Image

Za ten post tefinho88 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a.
tefinho88
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2009, 10:18
Ostatnio był: 21 Maj 2018, 21:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 8

Postprzez Gro3a w 21 Gru 2012, 18:26

Miałem kiedyś strzelającą replikę M4 cała z plastiku (nawet gearbox) od kumpla. Postrzelałem sobie jakieś dwa tygodnie i gearbox się rozleciał :E Tak więc będę musiał sobie kupić coś z serii AK z metalowym, najlepiej V3. Jak słyszę o tym "wytrzymałym" ABSie to mnie krew zalewa.. Jak już kupić replikę to Full Metal, np: http://gunfire.pl/product-pol-115218988 ... RK-01.html i chyba go kupię( słyszałem co nieco o tej firmie). Akurat to taki mały smaczek dla stalkerów :E

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Postprzez LSkiper w 21 Gru 2012, 19:12

A jeśli obudowa jest plastikowa a gearbox jest metalowy?
Jak myślę pewnie by potrzymal z... Rok? Ewentualnie 2 lata
MSI B450A Pro MAX/Ryzen 7 5800X3D/ASRock Radeon RX 9070XT/32GB DDR4 3600MHz/2TB WD Blue + 2TB SSD/Logitech MX Master/W10/Cooler Master MWE Gold V2 750W
Samsung Galaxy S22 Ultra
Awatar użytkownika
LSkiper
Tropiciel

Dołączenie: 19 Gru 2011, 23:27
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 10:29
Miejscowość: Posen
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 39

Postprzez Gro3a w 21 Gru 2012, 19:52

To gearbox wytrzyma dłużej niż korpus, który może się połamać przy lepszym uderzeniu. Oczywiście mówię o tanich, chińskich replikach, które są zrobione ze słabych materiałów. Niektóre te "droższe" mają zrobiony korpus z komponentów nylonowych, więc mają lepszą wytrzymałość. Kumpel ma G36 z metalowym v3, jakieś trzy lata i po dobrym tuningu służy mu do tej pory (oczywiście korpus z ABSu). Wytrzymałość i awaryjność też zależy od tego jak się dba o sprzęt. Jeśli się nią rzuca lub wali kogoś po głowie :E to raczej długo nie potrzyma. Ja wolę ciężkie, metalowe repliki o które można się nie bać, że po kilku latach się rozleci.

Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Postprzez tefinho88 w 21 Gru 2012, 20:07

metalowy GB to tez nie reguła ;) zwłaszcza w chińskich replikach (w zależności od jakości wykorzystanych stopów) pękające korpusy to chleb powszedni. efekt ten nasila się tym bardziej przy jakimkolwiek tuningu mocowym. Dlatego pośród chinoli prym wiedzie cyma, która wypuściła kilka solidnych egzemplarzy, jeżeli chodzi o trwałość GB.
ABS jako body nie jest wcale aż tak delikatne. Moja replika w prawdzie nie zaliczyła jakichś strasznych katuszy, niemniej swoje z nią przebiegałem i ani jednej ryski nie złapałem. Nie ma co się jednak sprzeczać - metal, nawet tani stop ZnAl, będzie zawsze prezentował się lepiej, wizualnie jak i w dotyku. Chociaż z tą wytrzymałością bywa różnie ;)

a sam choruje teraz na siga 550 od G&G :D stalkerski klimacik + giwerka nie do zajechania. Jeżeli wrócę do asg, to tylko z tym 'maleństwem' w łapkach >) Image Image
tefinho88
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2009, 10:18
Ostatnio był: 21 Maj 2018, 21:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 8

Postprzez Gro3a w 21 Gru 2012, 20:31

Miodzio :E Szynka ris, kolimatorek i można bawić się w najemnika :E Widziałem gdzieś wersję z innym chwytem przednim i kolbą, ale cena była dość wysoka. Ale czego się nie zrobi dla wytrymałości i zarazem wyglądu :D
O, mam link do wypasionego SIGa 556:http://gunfire.pl/product-pol-1152197388-Replika-karabinka-szturmowego-SIG556-HOLO.html Cena jest zajefajna :/ to chyba dla tych którzy nie mają co zrobić z pieniędzmi, albo dla starych wyjadaczy.

Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości