Kupno myszki

Naznaczony nie rozumiał tej wojny. Prawdą jednak było, że zbierała krwawe żniwo. Konsole czy PCty?

Kupno myszki

Postprzez fliso888 w 28 Gru 2012, 21:22

Witam. Potrzeba mi myszki do grania za około 120 zł. Jak na razie spodobała mi się Tracer Sniper. A Wy co polecacie ?
Awatar użytkownika
fliso888
Stalker

Dołączenie: 30 Gru 2010, 22:55
Ostatnio był: 24 Maj 2014, 09:30
Miejscowość: OKOŃ
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 5

Reklamy Google

Re: Kupno myszki

Postprzez Darth ReX w 28 Gru 2012, 21:35

Całkiem niezły wybór.
Można się też rozejrzeć za myszką Razera - http://allegro.pl/nowa-myszka-optyczna- ... 94764.html
Niestety Abyssus ostatnio podrożał nieco. Można też wziąć używanego DeathAddera Respawn. http://allegro.pl/mysz-razer-deathadder ... 05951.html DeathAddera sam mam i jest to najlepsza mysz, jaką używałem pod względem ergonomii.
Poza tym jest jeszcze spora gama myszek A4Tech z serii X700 - warto przejrzeć te modele.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez Knife w 28 Gru 2012, 21:50

Zależy do czego ta myszka. Jeżeli do FPS'ów polecam serię R.A.T (posiadam 5) ale R.A.T 3 też powinien dać radę, lepiej trochę dołożyć :) - do myszki jest program umożliwiający bindowanie przycisków, ustawienie makro itp.
Ostatnio edytowany przez Knife, 29 Gru 2012, 00:56, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Knife
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2012, 18:08
Ostatnio był: 25 Sty 2013, 17:18
Miejscowość: Bydgoszcz
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez fliso888 w 28 Gru 2012, 23:10

Myszka ma być raczej wyłączne do FPS'ów jak BF 3/BC2, COD, Far Cry 3 i innych. Podoba mi się ten RAZER DEATHADDER. Czekam na dalsze propozycje. :E
Awatar użytkownika
fliso888
Stalker

Dołączenie: 30 Gru 2010, 22:55
Ostatnio był: 24 Maj 2014, 09:30
Miejscowość: OKOŃ
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 5

Postprzez djcycu w 29 Gru 2012, 02:02

Nigdy nie rozumiałem po co do gier taką drogą myszkę. Kumpel ma taką za niecałe 100 złotych i jakoś nie widzę wielkich rewelacji przy mojej za 15... Co prawda ma przełącznik DPI, kilka klawiszy więcej ale to dla mnie bynajmniej tylko dodatkowy bajer którego zaiste bym nie używał. Nie dziwił bym się jakbyś pytał o kierownicę, pada czy joystick bo tam faktycznie im drożej tym raczej lepiej.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez vandr w 29 Gru 2012, 09:33

Nie wiem jak teraz jest w tych myszkach ale zrób prosty test na swojej za 15 zł. Pomachaj BARDZO szybko przez kilkanaście sekund myszką, tak aby kursor tańczył od lewej do prawej strony monitora w (w miarę możliwości) jednej linii prostej i daj mi znać, czy wystąpił efekt akceleracji wstecznej(gubienia kursora- będzie skakał po przekątnych oraz w górę i dół). Jeśli tak się stało- masz odpowiedź, dlaczego do FPS'ów warto zakupić coś droższego. Osobiście widzę sens kupienia czegoś droższego, bo nawet nie chce przypominać sobie tych myszek poniżej 70 zł, które miałem ochotę wyj*bać w piec, gdy przy obracaniu się kamera nagle celowała w niebo i zaliczałem zgon.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez Kpuc w 29 Gru 2012, 09:42

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem co napisałeś ale tak z ciekawości pomerdałem kursorem i u mnie kursor był widoczny co 5cm, nie wiem może to moje oczy nie są w stanie tego dostrzec. O to chodzi ? I teraz jeżeli kursor jest cały czas widoczny to jest dobra, a jak przeskakuje to jest słaba ?
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 285

Postprzez vandr w 29 Gru 2012, 09:54

Nie, chodzi mi o coś innego. Jeśli będziesz bardzo szybko poruszał kursorem w linii poziomej, od jednej strony ekranu do drugiej, i jeśli kursor zamiast utrzymywać tę poziomą linię, będzie skakał w płaszczyźnie pionowej tudzież na ukos(tzn- będzie zachowywał się inaczej niż wynikałoby to z ruchu Twojej ręki)- to znaczy, że wtedy myszka jest do dupy. :caleb:

Akceleracja wsteczna- Niepożądany efekt działania myszek optycznych objawiający się tym, że przy wykonywaniu szybkich ruchów myszką kursor nieprawidłowo odwzorowuje trajektorię ruchu (nie zostanie przesunięty lub będzie skakał po ekranie).
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez Kpuc w 29 Gru 2012, 10:12

A to rozumiem, to u mnie nie występuje. Mysz to A4Tech EVO Opto Plus Mini 7D kupiłem ja za 25zł półtora roku temu i mogę polecić.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Kozaki: 285

Postprzez JONYK w 29 Gru 2012, 10:58

Cuda na patyku są dobre , jeżeli chcesz Duuużo wydać i móc powiedzieć że nie masz "śmierdzącego" A4Techa tylko super hiper extra giga mega pro ( ha ha ) razera - który jet "marką " i sprzętem dla "pro ".
Jak dla mnie najlepszym wyborem jeżeli chodzi o stosunek cena do jakość , a bez faktycznego przepłacania za markę i tony reklam jest A4Tech . Obecnie używam modelu Oscar X740 - ma już 2 lata i puki co żadnych problemów z nim nie miałem a trzeba przyznać że nie bawię się z nią w żadne podkładki itp bajery - po prostu gram na stole z naklejona okleiną ( aby nie zniszczyć stołu) i jest OK. Cena jest przystępna bo 80 zł z dostawą , a za takie pieniądze dostajesz nawet możliwość dostosowania ciężaru gryzonia , oraz to czego nawet za 300 zł zł nie kupisz -dodatkowy przycisk 3X strzał ( normalne kliknięcie ).
Pozdrawiam i zachęcam także do sprawdzenia nowszych modeli A4Tech.
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez impulse_101 w 29 Gru 2012, 11:54

Nie szukajcie myszki modelami tylko sensorem, nie ważne jaka firma ważne co ta mysz ma wstawione. Przykład, mysz proponowana przez djcycu R.A.T. ma sensor A3090 który możne hi-endem nie jest ale już coś tam potrafi, natomiast jak ktoś pójdzie do sklepu i kupi nowszego R.A.T. 5/6/7 czyli ta sama firma i ta sama seria myszek to trafi na sensor philipsa który jest straszliwym crapem i równie dobrze można kupić mysz za 40zl z chin. Firmy sobie lecą w kulki z nami i można kupić "chińską myszkę" za gruby szmal, dlatego jak się znajdzie interesujący model to pierwsze co sprawdzamy bebechy, sensor, chip itp. Druga rzecz to podkładka, proponuje przeznaczyć 1/3 budżetu myszy na podkładkę bo to że kupicie sobie "gryzoniowe ferrari" nic wam nie da gdy będziecie popierdzielać nim po polnej drodze, ślizgacz czy sensor potrzebuje odpowiedniej powierzchni aby uzyskać efektywność za która się zapłaciło.

@ fliso888 nie kupuj tego Tracer Sniper bo to jest syf. Mysz działa na jakimś dziwnym sofcie co się wiesz i mysz się blokuje, przyciski są tak ulokowane że je sobie wciskasz niechcący bo ktoś nie przemyślał ich ustawienia. Jest beznadziejna jednym słowem, grałem nią z dobre 20-30h i poleciała do smietnika.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez djcycu w 29 Gru 2012, 12:26

No moja myszka za 15 zetów machając nią od lewego do prawego wcale nie robi podskoków, nie zawiesza się, nie gubi kursora. Poza tym nie spotkałem się w grach solo/multi z czymś takim by ekstremalnie machać myszą. Jak dla mnie zwykły chwyt marketingowy by ludzie na podstawie tego testu machali myszką i w razie czego kupili lepszą.
Grałem na tej myszce w sieci, modelowałem 3D, kilka razy spadła, kilka razy siostra ze złości nią trzasnęła i działa... Nie widzę więc sensu kupować jakiejś drożyzny o niby ergonomicznym kształcie. Cokolwiek to znaczy myszka kumpla podobno jest ergonomiczna. Wierzcie mi za taką kasę nie kaleczył bym sobie ręki...

INNY PRZYKŁAD:
Zupełnie to samo robią z wiatrówkami. Baka policzkowa lepsza, wygodniejsza, poprawia kulturę strzału... U siebie w wiatrówce jej nie mam bo mam składaną robioną kolbę a w drugiej nie mam bo to bullpup i nie chcę szpecić jej torebkami. Nie... Kumpel się uparł że się lepiej z baką strzela bo wszędzie tak mówią. Tak właśnie działa chwyt marketingowy a jak się czegoś nie umie to droższy sprzęt ci tego też nie zagwarantuje...

"Nie wszystko złote co się z wierzchu świeci"
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Następna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości