Uwielbiam kiedy ktoś daje pokaz swoich umiejętności czytania ze zrozumieniem i jest taaaaki zadowolony z siebie.
Jeśli ten znajomy oczekuje że nagle na jego piecyku odpali Far Cry 3 na ultra to Kpuc przedstawił obraz rzeczy perfekcyjnie.
Zdaję się że to właśnie tego zdania zdaje się nie zrozumiałeś Pangia. Na konfiguracji za ~1500, nawet takiej składanej przed kwadransem, to o Far Cry 3 na medium, może trochę wyżej, możesz myśleć. Żeby uprościć co po niektórym zrozumienie motywów jakie mną kierowały kiedy pisałem poprzedniego posta: dałem dwa, w miarę skrajne, przypadki tego co może oczekiwać znajomy Bambosza. Biorąc pod uwagę, że sam znajomy, znając swoje potrzeby, nie jest w stanie dobrać odpowiedniego sprzęty wnioskuję, że nie jest on obyty z tematem sprzętu w ogóle albo prawie wcale. Stąd też te dwa przypadki: miały pomóc zobrazować rozrzut prawdopodobnych oczekiwań osoby nie znającej się na temacie i pokazać, że propozycje rzucane bez znajomości celu do którego mamy dążyć to bardziej nabijanie postów niż realna pomoc.
BTW: ja sam nigdy bym nie wsadziłbym w kompa 3,5 kafla, ale zdaję sobie sprawę, że są ludzie gotowi kupić radeona 7990 albo geforce 680 żeby grać na ultra, a koszt takiej karty to już ponad 1k. A gdzie procesor który to obsłuży, wpizdylion ramu i mała elektrownia jądrowa w ogródku, żeby to jakoś zasilić? Zresztą to nie wszystko, chłodzenie żeby nie usmażyć drogiego sprzętu, obudowa o dobrej cyrkulacji. 3,5 kafla jak nic.