http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/j ... tomatycznaZrobiłem jak kazali do Gothic I.
I dalej ten ten problem co kiedyś- bez programu specjalnego 100 Diegów a z programem gra nagle staje i nic się nie da. Musiałem restartować. Dobrze że kliknąłem wpierw CTRL+ALT+DELETE i włączyłem menedżer zadań...
Otóż, o dziwo mimo to myszka się zablokowała ( nie jest to na 100% wina myszki!) i nic nie mogłem zrobić. Nic niczym. A co pokazał menedżer? GOTHIC I zużywa 50% PROCESORA...
Po restarcie wyskoczył błąd że plik c/programfiles/PRT czy jakoś tak chyba powoduje błąd a naprawia ten błąd zmiana nazwy na .../PRT2 czy coś takiego. Rozszerzenia pliku nie pamiętam ani nie jestem pewny czy na pewno PRT czy jakoś lekko inaczej.
Ale co w tym mimo wszystko istotnego? Na moim starym kompie (obecnie kompletny trup) był podobny problem. Grałem bez żadnych programów pomocniczych dla gry bo co? 1.6GHz procek, 1GB ramu i jakaś grafa niezbyt dobra dość stara. Częściej to jak mnie pamięć nie myli po prostu wywalało z gry. I za każdym razem upominało się o ten plik.
Poza tym problemów (większych) z grą nie mam poza:
-W intro w nowej grze się film niedobrze wyświetla (takie kwadraciki się robią na filmie)
-Jak zapisuję to ta ikonka z paskiem zapisywania ta z tą taką laską jedną migocze tak, to znaczy się raz jest a raz jej nie ma.