....Uważam, że jest to coś w rodzaju wzorca, wywołanego przez laicyzację kultury łacińskiej mającego swoje źródło w zatarciu we współczesnej kulturze granicy między mężczyzną a kobietą; a w niektórych wypadkach spowodowanych dekadencją niektórych środowisk. Zapytacie mnie, skąd takie stwierdzenie.
Dawniej ludzie nie tylko byli bardziej podatni na wpływy kościoła. Dawniej także była pewna separacja zarówno w modzie jaki i w wychowaniu połączonym z edukacją a także zwiększonej kontroli rodzica bądź opiekuna. Obecnie religia odgrywa o wiele mniejszą rolę niż dawniej a granice zatarły się. Nie trudno znaleźć kobietę ubraną w atrybuty męskie np. spodnie oraz mężczyzn noszących kolorowe podkoszulki. Edukacja dzisiaj jest b.podobna, wręcz jednakowa dla chłopaków i dziewczyn a nie tak jak dawniej osobna dla obu płci, czy też w postaci opiekunów uczących potomstwo danego jegomościa. Nie twierdzę, że to jest złe, przynajmniej nie do końca. Ale to jest źródło obecnego rozkwitu tęczowych środowisk.....

Krwawy_Baron napisał(a):Homoseksualizm według mnie nie jest wynikiem wrodzenia, jak to mówiła ostatnio nauczycielka u mnie na biologi, a przynajmniej nie u większości populacji. Uważam, że jest to coś w rodzaju wzorca, wywołanego przez laicyzację kultury łacińskiej mającego swoje źródło w zatarciu we współczesnej kulturze granicy między mężczyzną a kobietą; a w niektórych wypadkach spowodowanych dekadencją niektórych środowisk.

tylko istnieją takie pojęcia jak płeć fizyczna i płeć mózgu
Różni mądrzy ludzie badania na te tematy prowadzili.

Nom. Szczególnie do prawa wspólnego rozliczania się kleryków. Bo chyba wątek jest o homo i związkach partnerskich a nie przywilejach emerytalnych górników?Woland napisał(a):1. A kler? Czym się przysługuje że ma tyle przywilejów?
- te Polaku i Słowianinie - przymiotnik w języku polskim piszemy minuskułą.państwa Polskiego
cymesik.Zostając księdzem- człowiek zrzeka się bycia Słowianinem i Polakiem.

Terminus napisał(a):przymiotnik w języku polskim piszemy minuskułą.
Terminus napisał(a):cymesik.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości