Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Krwawy_Baron w 31 Sty 2013, 22:30

Może zacznę gadać jak jakiś klerykał, narodowiec albo wyznawca skrajnej prawicy, ale wierzcie mi, poglądy mam postępowe, jednak przy zachowaniu tradycji.

Homoseksualizm według mnie nie jest wynikiem wrodzenia, jak to mówiła ostatnio nauczycielka u mnie na biologi, a przynajmniej nie u większości populacji. Uważam, że jest to coś w rodzaju wzorca, wywołanego przez laicyzację kultury łacińskiej mającego swoje źródło w zatarciu we współczesnej kulturze granicy między mężczyzną a kobietą; a w niektórych wypadkach spowodowanych dekadencją niektórych środowisk. Zapytacie mnie, skąd takie stwierdzenie.

Dawniej ludzie nie tylko byli bardziej podatni na wpływy kościoła. Dawniej także była pewna separacja zarówno w modzie jaki i w wychowaniu połączonym z edukacją a także zwiększonej kontroli rodzica bądź opiekuna. Obecnie religia odgrywa o wiele mniejszą rolę niż dawniej a granice zatarły się. Nie trudno znaleźć kobietę ubraną w atrybuty męskie np. spodnie oraz mężczyzn noszących kolorowe podkoszulki. Edukacja dzisiaj jest b.podobna, wręcz jednakowa dla chłopaków i dziewczyn a nie tak jak dawniej osobna dla obu płci, czy też w postaci opiekunów uczących potomstwo danego jegomościa. Nie twierdzę, że to jest złe, przynajmniej nie do końca. Ale to jest źródło obecnego rozkwitu tęczowych środowisk.

Sam jestem przeciwny promocji homoseksualizmu, szczególnie wśród dzieci i młodzieży, jednak wyeliminować tego nie zdołamy bowiem sfery kultury zostały zbyt bardzo popchnięte ku innowacyjności. Promocja tych wzorców, i to należy podkreślić, także jest niezbyt pożądana przez kochających inaczej, bowiem sprawia to iż powstają uprzedzenia, niesmak wśród wielu hetero a także nagonka przez niektóre środowiska. Kochać kogo i w jaki sposób nie powinno być zakazane, ale powinna to być sprawa prywatna, nie objawiana publicznie i gdyby tak było wszyscy powinni być zadowoleni.

Natomiast co samych związków partnerskich- jeżeli mężczyzna i kobieta się kochają, nawet jeżeli nie chcą żadnych ceremonii jak wypowiadała się jedna para w Faktach, to czy nie warto się pomęczyć kilka dni w życiu aby na stałe zyskać szereg przywilejów? Dla mnie to jest bez sensu.
Krwawy_Baron
Kot

Dołączenie: 28 Gru 2012, 08:52
Ostatnio był: 11 Maj 2014, 23:44
Miejscowość: Kostrzyn nad Odrą
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 31 Sty 2013, 22:55

....Uważam, że jest to coś w rodzaju wzorca, wywołanego przez laicyzację kultury łacińskiej mającego swoje źródło w zatarciu we współczesnej kulturze granicy między mężczyzną a kobietą; a w niektórych wypadkach spowodowanych dekadencją niektórych środowisk. Zapytacie mnie, skąd takie stwierdzenie.

Dawniej ludzie nie tylko byli bardziej podatni na wpływy kościoła. Dawniej także była pewna separacja zarówno w modzie jaki i w wychowaniu połączonym z edukacją a także zwiększonej kontroli rodzica bądź opiekuna. Obecnie religia odgrywa o wiele mniejszą rolę niż dawniej a granice zatarły się. Nie trudno znaleźć kobietę ubraną w atrybuty męskie np. spodnie oraz mężczyzn noszących kolorowe podkoszulki. Edukacja dzisiaj jest b.podobna, wręcz jednakowa dla chłopaków i dziewczyn a nie tak jak dawniej osobna dla obu płci, czy też w postaci opiekunów uczących potomstwo danego jegomościa. Nie twierdzę, że to jest złe, przynajmniej nie do końca. Ale to jest źródło obecnego rozkwitu tęczowych środowisk.....

Nie zgodzę się z Tobą - bo:
1. Kościół często ukrywał (zresztą dalej to robi) homoseksualizm kapłanów
2. Mylisz metroseksualizm z homoseksualizmem - to o czym tu piszesz, to zatarcie granic kobieta/mężczyzna to metroseksualizm. Wynik - dziwak zachowujący się jak gej z kabaretów (chodzi mi o damskie ruchy, wykastrowany głosik) ale jednak kochający i bzykający panienki. Natomiast zgodzę się że to może być jedną z przyczyn powiększenia się grona aktywistów z pod znaku tęczy.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez mdss w 01 Lut 2013, 09:24

Krwawy_Baron napisał(a):Homoseksualizm według mnie nie jest wynikiem wrodzenia, jak to mówiła ostatnio nauczycielka u mnie na biologi, a przynajmniej nie u większości populacji. Uważam, że jest to coś w rodzaju wzorca, wywołanego przez laicyzację kultury łacińskiej mającego swoje źródło w zatarciu we współczesnej kulturze granicy między mężczyzną a kobietą; a w niektórych wypadkach spowodowanych dekadencją niektórych środowisk.

Trochę - z całym szacunkiem - farmazonisz...
Sęk w tym że nie jest to kwestia widzi-mi-się oceniającego, tylko istnieją takie pojęcia jak płeć fizyczna i płeć mózgu. Problem tkwi w tym, że podczas rozwoju płodowego rozwijają się one całkowicie oddzielnie i może się zdarzać, że coś w rozwoju po jednej i drugiej stronie się nie zgrywa... Różni mądrzy ludzie badania na te tematy prowadzili.

Twoja wypowiedź niejako sugeruje, że nigdy wcześniej homosexualizm nie istniał, tylko jest fanaberią ludzi współczesnych - co także jest bzdurą. Poczytaj sobie o antycznej Grecji, Rzymie...

:)
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez szm w 01 Lut 2013, 21:37

tylko istnieją takie pojęcia jak płeć fizyczna i płeć mózgu

Jak jakiś facet jest pop... głupi, i uważa się za kobietę (lub na odwrót). Równie dobrze możemy pogadać tu o Napoleonach, Hitlerach, Stalinach i Gargamelach. To jest coś w rodzaju płci mózgu, taka osobowość mózgu.

Różni mądrzy ludzie badania na te tematy prowadzili.

Mądrzy? Udowodnij ich mądrość.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez xionc w 01 Lut 2013, 21:51

Aha, coś jest głupie bo tego nie ogarniasz. Gratuluje ignorancji. Więcej nie chce mi sie pisać.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez KoweK w 01 Lut 2013, 22:05

No ale przecież transseksualizm jest zaburzeniem psychicznym i chorobą wg WHO i nie tylko, więc można potocznie powiedzieć, że osoba na to chora jest głupia lub popie*dolona. :E Ale to oczywiście nie zaprzecza temu, że istnieje coś takiego jak płeć fizyczna i płeć mózgu.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez xionc w 01 Lut 2013, 22:46

Oj tam oj tam persony bardziej popie*dolone od tych tranzoli zostają ministrami sprawiedliwości i co z tego? Zresztą kto teraz nie jest? Czasami lekko a czasami są to przypadki kliniczne
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez nationals w 24 Lut 2013, 10:58

Nie mam nic przeciwko. Śluby mogą dostawać, lecz zabroniłbym wtedy prawa do adopcji i ogólnie zakazałbym dziecka.
xxx

nationals
Wygnany z Zony

Dołączenie: 17 Gru 2011, 12:19
Ostatnio był: 27 Kwi 2013, 19:29
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Re: Odp: Homoseksualizm

Postprzez jalkavaki w 24 Lut 2013, 13:16

A dlaczego chcesz im pozwolić na śluby? Czym się przysłużą społeczeństwu, że te ma im dać taki przywilej?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Woland w 24 Lut 2013, 14:57

1. A kler? Czym się przysługuje że ma tyle przywilejów? Tym bardziej że to przedstawiciele obcego państwa i działają na niekorzyść państwa Polskiego. Zostając księdzem- człowiek zrzeka się bycia Słowianinem i Polakiem. Z jakiej racji więc mają tyle kasy, tyle przywilejów?

2. Jakie przywileje? To nie jest przywilej tylko prawo do czegoś. Przywilejem jest coś co ma tylko wąska określona grupa. Sprawa wygląda inaczej- dlaczego pozbawia się tych ludzi praw? Bo oni są pozbawieni praw które inni mają.

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative szm, Canthir.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Terminus w 25 Lut 2013, 23:19

Woland napisał(a):1. A kler? Czym się przysługuje że ma tyle przywilejów?
Nom. Szczególnie do prawa wspólnego rozliczania się kleryków. Bo chyba wątek jest o homo i związkach partnerskich a nie przywilejach emerytalnych górników?
państwa Polskiego
- te Polaku i Słowianinie - przymiotnik w języku polskim piszemy minuskułą.
Zostając księdzem- człowiek zrzeka się bycia Słowianinem i Polakiem.
cymesik.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Woland w 26 Lut 2013, 00:26

Terminus napisał(a):przymiotnik w języku polskim piszemy minuskułą.

Jakoś tak, wypadek. Wiem jak się pisze ale na szybko pisałem.

Terminus napisał(a):cymesik.

Nie rozumiem. Pogląd wynika faktu iż stają się urzędnikami obcego państwa i żerują. Organizmy pasożytnicze. Tych, choć rzadkich (niestety) z powołania nie dotyczy.

"Nom. Szczególnie do prawa..."
Podpunkt pierwszy jest ściśle powiązany z drugim. Szczególnie, iż to prawica (często choć podkreślam NIE ZAWSZE, jednak często będąca prokościelną i broniącą interesów kleru) się temu sprzeciwia i m.in i taki argument używają.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości