Chernobyl Diaries aka Czarnobyl: Reaktor strachu

Litwo, ojczyzno moja, ty jesteś jak zdrowie, ile się trzeba cenić...

Re: Chernobyl Diaries aka Czarnobyl: Reaktor strachu

Postprzez VintorezVSS w 27 Paź 2012, 19:08

Chętnie bym obejrzał ten film jeżeli macie linki do obejrzenia na necie bym prosił
Awatar użytkownika
VintorezVSS
Kot

Dołączenie: 10 Paź 2012, 16:31
Ostatnio był: 19 Gru 2012, 16:30
Miejscowość: Czarnobyl
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez KOSHI w 12 Sty 2013, 11:55

Szału ni ma. Zawiązanie fabuły banalne, ale co się można spodziewać po produkcjach typu: 6 młodych ludzi postanawia... Początek ujdzie, dalej jest już kiepsko. Szczególnie scena w busie. Oddychaj kochanie... Szkoła rodzenia się kłania ku*wa... Do tego wszyscy sapią, wzdychają, biegają bez sensu. Ehhh.... Nie będę się rozpisywał, jest cienko i chaotycznie. Da się to obejrzeć do końca, dlatego daję 3/10. Z taką tematyką można było zrobić naprawdę niezły film, a wyszła marna podróba Blair. Brakowało tam jeszcze Glorii Estefan mówiącej, że ma dziecko z jednym z bohaterów. I te owczarki alzackie o lśniącej sierści... To bydlęta... Kolejny nie udany film o debilach, którzy wpadają w kłopoty. Starczy, tyle w temacie.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez xyz23 w 12 Sty 2013, 12:22

jak chcesz to zobacz na tej stronce kinomaniak.tv
xyz23
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2010, 09:56
Ostatnio był: 11 Mar 2013, 22:10
Kozaki: 0

Postprzez Stalkier_100 w 31 Sty 2013, 15:37

Moje wypociny:
:

Film dosyć słaby. Podejrzewam że ja z kolegami używając latarki i pistoletu na kapiszony lepszy byśmy nagrali... :P Początek filmu dobry, jakieś cienie/mgły na zdjęciach przypominające ludzką postać, zwiedzanie bloków. Wszystko było takie tajemnicze. Ale już widok z balkonu na elektrownię atomową był bardzo nienaturalny. Po pierwsze- miasto Prypeć nie jest położone tak jak to jest pokazane na filmie. Sądząc po widoku, blok był położony zbyt blisko sarkofagu, a poza tym blok ten musiałby stać niemal równolegle do przedniej ściany sarkofagu. Po drugie- Czarnobylska elektrownia nie posiada 3 chłodni kominowych tak blisko reaktora nr.3 i nr.4. Posiada 2 chłodnie kominowe dużo dalej, za elektrownią. Po trzecie: długi blok elektrowni z turbinami i reaktorem nr.1 i nr.2 jest prostopadle do hali turbinami reaktorów 3 i 4(Zdjęcie z filmu) (Wygląd prawdziwy). Mogę się jeszcze przyczepić do jednej z zapamiętanych przeze mnie zdań, które wymówił Jurij, bodajże brzmiało ono tak: "do elektrowni można wejść tylko w skafandrach ochronnych, ale to i tak na krótki czas. To się mija z prawdą. Ludzi pracujący w i przy elektrowni atomowej noszą białe kombinezony nie chroniące przed promieniowaniem ale przed pyłem który mógłby zanieczyścić ubrania. Pracownicy przecież wielokrotnie przechodzą zaraz obok sarkofagu lub przebywają długo obok niego i nic im się nie dzieje. Oczywiście taki kombinezon niedostatecznie chroniłby przed promieniowaniem we wnętrzu sarkofagu ale do niego praktycznie się nie wchodzi... Bo po co?
Awatar użytkownika
Stalkier_100
Tropiciel

Dołączenie: 02 Wrz 2010, 11:13
Ostatnio był: 11 Kwi 2017, 00:23
Miejscowość: Czarnobyl-Zdrój-Polkowice
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 42

Postprzez wizu w 06 Lut 2013, 11:21

Według mnie ten Film słaby... :/ Mogli się lepiej postarać.

Za ten post wizu otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative KOSHI.
Awatar użytkownika
wizu
Kot

Dołączenie: 17 Lis 2012, 15:19
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 19:17
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez SkullDagger w 06 Lut 2013, 16:51

Film dobry do pewnego momentu, trzyma w napięciu. Ale tak gdyiesy 3/4 (około, juz nie pamietam) akcja jakoś nagle przyspiesza, giną wszyscy jak leci i nagle koniec. Tak jakby to miał być jakiś odcinkowy czy coś.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Poprzednia

Powróć do Czarnobyl i Prypeć

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości