artefakty bronie

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

artefakty bronie

Postprzez eXZab w 11 Mar 2013, 23:03

1.
Czy można znaleźć w stałym miejscu artefakt "Blask Księżyca" ?
Grając 1 raz znalazłem go na zachód od baru powinności ( idąc w kierunku Jantaru).
Za 2 razem nie mogłem za kija znaleźć tego artefaktu, a 100% wytrzymałości się przydaje.
A może mam szukać we wszystkich anomaliach elektrycznych, bo pojawiają się losowo?

2.
Czy można w SOC dokupić celownik, tłumik i granatnik, czy muszę szukać gotowych broni?
(nie chodzi mi o ulepszenia, bo tego nie ma w 1 części, tylko o handel tym przedmiotem).

3.
Sory, że wykroczę za temat, ale przy okazji chciałem zapytać czy w Czystym Niebie jest ukryty
w schowku lub w anomalii najlepszy artefakt na wytrzymałość i ciężar.
eXZab
Kot

Dołączenie: 10 Mar 2013, 19:54
Ostatnio był: 08 Kwi 2013, 23:38
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 6

Reklamy Google

Re: artefakty bronie

Postprzez Kudkudak w 11 Mar 2013, 23:08

Tak, możesz dokupić celownik itd. u handlarzy.
EDIT: Piłat ma rację, pochrzaniło mi się z CoP ;)
Ostatnio edytowany przez Kudkudak, 12 Mar 2013, 12:04, edytowano w sumie 1 raz
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Piłat w 11 Mar 2013, 23:21

W SoC unikalne i rzadkie artefakty (tj. Blask Księżyca, Złota Rybka) respawnowana jest mniej więcej w tym samym miejscu wraz z rozpoczęciem nowej gry. Radzę lepiej się rozejrzeć, a jeśli faktycznie nie będzie to przyjdź innego dnia.

Co do "Czystego Nieba"...
Po prostu szukaj. I pokręć się po Wysypisku. Szczególnie koło Bandytów.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez jalkavaki w 11 Mar 2013, 23:22

1. W SoC nie ma emisji. Co jakiś czas artefakty spawnują się losowo.
2. Można je też znaleźć. Jednak nie do każdej broni da się każdy dodatek przyczepić.
3. Można.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez eXZab w 11 Mar 2013, 23:25

W SoC raczej nie znajdę artefaktu w schowku, tak jak w CS?
eXZab
Kot

Dołączenie: 10 Mar 2013, 19:54
Ostatnio był: 08 Kwi 2013, 23:38
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 6

Postprzez nelson82 w 12 Mar 2013, 00:33

Zauważyłem (SOC, patch 1.0004), że gdy po raz pierwszy jestem w podziemiach Agropromu - świeżo po uwolnieniu Kreta z opresji - to w anomalii elektro (tej na początku mapy) respawnują się "Błyski", "Blaski Księżyca" i "Świecidełka", ale dopiero po północy. Kiedyś zdobyłem w ten sposób 3 albo 4 "Blaski" - dokładnie nie pamiętam.
Spróbuj tak "ustawić harmonogram" swojej pierwszej wizyty na wspomnianej mapie, aby tuż po północy mieć oczyszczony teren i móc swobodnie rozejrzeć się za tymi artefaktami.
łatwiej już nie będzie
Awatar użytkownika
nelson82
Łowca

Dołączenie: 16 Paź 2011, 00:09
Ostatnio był: 13 Paź 2019, 11:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 130

Postprzez Pangia w 15 Mar 2013, 20:33

Widzę, że prawie nikt nie wie, że w Cieniu Czarnobyla artefakty Świecidełko, Błysk i Blask księżyca (czyli te spawnowane przez anomalie elektryczne) widoczne są tylko pomiędzy 23:00 i 7:00 czasu gry, dlatego nie zawsze są tam, gdzie powinny. Blask księżyca ma 2 pewne miejsca, oba w Dziczy - jedno jest w małym skupisku anomalii elektrycznych niedaleko tego wagonu, co to za nim bandyci siedzą (i nawet ze śrubami nie wyciągniesz artefaktu bez wdepnięcia w anomalię, więc lepiej mieć sprawny kombinezon i nie być przeciążonym), zaś drugi Blask księżyca jest w krzakach zaraz obok tego wagonu (czasami trudno go zobaczyć). W Agropromie też jest 1 lub 2 takie artefakty, ale tam też jest ruchoma anomalia elektryczna, dlatego wejście tam jest cholernie niebezpieczne. Czasami Blask księżyca może też się pojawić w bazie Monolitu w Prypeci.

W Cieniu Czarnobyla nie da się dokupić dodatków do broni. Pierwszy tłumik można znaleźć w Kordonie (w skrzynce na dachu budynku przed posterunkiem wojskowym pod mostem, wraz z nim jest w niej 120 naboi 5.45x39). Pierwszą lunetę PSO-1 dostaniesz od Naboja [chyba tak to należałoby odmienić, jeśli mówimy o człowieku] - jeśli przyjmiesz od niego zadanie uwolnienia jego kumpla, to da ci lunetę nawet, jeśli tamten koleś zginie, a jeśli zagryzą go pobliskie nibypsy, to sobie ją zdejmiesz z jego Abakana. Granatnik GP-25 znajdziesz przyczepiony do AKS-a w szafce w X18, lunetę SUSAT najłatwiej zdejmiesz z broni najemników, którzy będą w Dziczy, gdy będziesz wracał po wyłączeniu emitera w X16 (chociaż za któreś z zadań z częściami ciał mutantów Sacharow daje lunetę SUSAT), a granatnik M203 możesz znaleźć zaczepiony do LR-300 w zbrojowni Wolności albo, jeśli zrobisz dla Barmana zadanie z oddaniem Gwiazdy wieczornej - za zadanie dostaniesz LR-300 i wszystkie możliwe dodatki do niego.
Artefakty bardzo często są w schowkach w SoC, ale, o ile pamiętam, Blask księżyca jest chyba tylko w schowku w X16.

Jeśli chodzi o Czyste Niebo, najlepszy artefakt poprawiający wytrzymałość, czyli Kompas jest i tak artefaktem z zadania głównego, więc żeby ruszyć fabułę do przodu, należy go oddać Leśnikowi :P Drugim najlepszym jest Śnieżynka, ona może pojawić się w hangarze w fabryce Jantar (tym, w którym w SoC bylo pełno snorków), w podziemiach kopalni w Czerwonym Lesie i w elektryczno-psionicznej anomalii na północy Magazynów Wojskowych.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive eXZab, Tormentor.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Gro3a w 02 Kwi 2013, 14:26

Jak chcesz znaleźć jakieś ciekawe fanty to popatrz na tą mapkę: http://digidownload.libero.it/requena/s ... ne-big.jpg
Tu jest praktycznie wszystko (z tego co mi wiadomo, większość fantów jest dostępna po wgraniu jakiekokolwiek patcha) ;)
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości