Ocaleni z Monolitu

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Ocaleni z Monolitu

Postprzez Witaszek w 20 Cze 2012, 09:27

Witam,

mam dosyc irytujacy problem z tym zadaniem.
Oddalem PDA morgana i taczenki dla powinnosci, powiedzialem im o flincie oraz zalatwilem ochrone bunkra a szef z janowa dalej twierdzi, ze mi nie ufa.
Wszystkie inne jednostki powinnosci sa do mnie nastawione przyjaznie (zielone kuleczki na minimapie), natomiast ci z janowa dalej sa neutralni.
Grzebalem troche i mysle, ze ta sytuacja moze byc spowodowana pojawieniem sie kontrolera w srodku stacji janow przez co wszyscy w srodku chyba byli do mnie wrogo nastawieni.
Czy macie jakies pomysly jak polepszyc sobie stosunki z szefem powinnosci bez zaczynania nowej gry lub wczytywania starych sejwow?

wersja gry 1.6.02
Witaszek
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2012, 09:03
Ostatnio był: 23 Cze 2012, 18:51
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Ocaleni z Monolitu

Postprzez Gizbarus w 20 Cze 2012, 09:30

Sprawdź w solucji, możliwe, że coś ominąłeś. Nie miałem nigdy takiej sytuacji, żeby nie dało się zdobyć zaufania którejś z frakcji.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Witaszek w 20 Cze 2012, 09:48

Wlasnie chodzi o to, ze zrobilem wszystko jak nalezy. Ten caly zakapior z powinnosci chyba nawet byl do mnie przyjaznie nastawiony, no ale ten kontroler w srodku stacji wszystko zepsul. A ja glupi gdzies tu wyczytalem, ze ludzi z monolitu oddaje sie pod ochrone ktorejs z frakcji dopiero podczas zbierania ekipy do przechadzki po tunelach. Wiec wtedy gdy byl jeszcze przyjazny nie prosilem go zeby ich przygarnal.
Witaszek
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2012, 09:03
Ostatnio był: 23 Cze 2012, 18:51
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Gizbarus w 20 Cze 2012, 10:21

Gra robi automatycznie sporo zapisów przy ważniejszych wydarzeniach, wczytaj po prostu grę sprzed sytuacji z kontrolerem. Stracisz może z godzinę gry, ale będziesz miał spokojne sumienie, czy co tam chcesz mieć spokojnego :P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Szpagin w 25 Cze 2012, 14:10

Spróbuj jeszcze nakłonić Powinność do ochrony bunkra naukowców (wcześniej musisz iść do wysokiego budynku w północnej części kompleksu Jupiter i pokonać najemników), ale nie daję głowy, czy zadziała.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Wiśniur w 31 Mar 2013, 22:13

Witam wszystkich, mam problem związany z tym właśnie zadaniem, a że nie chcę spamować kolejnym tematem, to mam nadzieję, że przynajmniej za odkop warna nie dostanę. :P No, ale do rzeczy:
Otóż gdyż ponieważ, mój problem polega głównie na tym, że nie mogę 'wymaksować' stosunków z Powinnością, a w solucji, zwyczajnie rzecz biorąc, nic nie pisze na ten temat. Podejrzewam, że główną przyczyną jest fakt, że sprzedałem w swojej nieświadomości PDA Morgana Sowie, ale nie bardzo mi się uśmiecha wczytywać tamten autozapis, bo questa robiłem jakieś trzy dni temu. :/ Flinta wydałem Lokiemu, a PDA Taczenki oddałem Szuldze. Jest dla mnie nadzieja? Głównie zależy mi na tym, żeby Włóczęga mógł pójść ze mną do Prypeci.
Awatar użytkownika
Wiśniur
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2011, 11:42
Ostatnio był: 23 Lut 2025, 18:40
Miejscowość: Kuków
Kozaki: 3

Postprzez Pangia w 01 Kwi 2013, 11:39

Wiśniur napisał(a):sprzedałem w swojej nieświadomości PDA Morgana Sowie, (...) Flinta wydałem Lokiemu, a PDA Taczenki oddałem Szuldze

Jest to idealny przepis, jak nie dostać żadnego z osiągnięć w Janowie. W ten sposób nie dostaniesz ani "Przyjaciela Wolności", ani "Przyjaciela Powinności", ani "Człowieka balansu" (czy jak to się tam nazywa) i pozostaniesz neutralny wobec obu frakcji.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wiśniur.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Adam w 01 Kwi 2013, 11:47

Pangia ma rację. Najlepszy sposób to powtórzenie save automatycznego, który jest tworzony przez grę w ważnych momentach. Innego sposobu nie ma, nawet jakbyś wymordował wszystkie oddziały i patrole Wolności w Janowie :)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Gertgar w 01 Kwi 2013, 13:45

Generalnie, osobiście wydaje mi się że łatwiej chyba zdobyć zaufanie Wolności, ja np zrobiłem wszystkie wymagane zadania dla Powinności i też mimo to nie chcieli przyjąć Włóczęgi, wiec się poirytowałem wczytałęm 'sejwa' z przed oddania PDA znalezionego przy zwłokach tych żołnierzy powinności co wypadają z anomalii i oddałem o Lokiemu i to wystarczyło żeby przyjęli gości z Monolitu.
'Poza tym uważam, że Kartagina powinna być zburzona, a S.T.A.L.K.E.R. 2 wydany!'
Awatar użytkownika
Gertgar
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2013, 20:36
Ostatnio był: 30 Gru 2021, 23:19
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez Wiśniur w 01 Kwi 2013, 14:17

No cóż, to pozostaje mi jedynie ruszyć z Sokołowem i z Wano, bo tak jak pisałem, tamto PDA znalazłem jakieś trzy dni temu... Niemniej dzięki za pomoc, bo przynajmniej sytuacja się wyjaśniła. Dostaniecie po kozaku, tylko przez blokadę w różnych odstępach czasowych. ;)

Za ten post Wiśniur otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Hajduk21.
Awatar użytkownika
Wiśniur
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2011, 11:42
Ostatnio był: 23 Lut 2025, 18:40
Miejscowość: Kuków
Kozaki: 3

Postprzez Gertgar w 01 Kwi 2013, 14:29

Wiesz, zasadniczo nie ma się czym martwić, podziemia jupitera w solucji wprawdzie wyglądają na ciężkie, osobiście przygotowywałem się do tej wyprawy jakbym szedł na wojnę z całym światem, ale potem trochę się rozczarowałem bo było stosunkowo prosto.
'Poza tym uważam, że Kartagina powinna być zburzona, a S.T.A.L.K.E.R. 2 wydany!'

Za ten post Gertgar otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wiśniur.
Awatar użytkownika
Gertgar
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2013, 20:36
Ostatnio był: 30 Gru 2021, 23:19
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez Adam w 01 Kwi 2013, 14:52

Jak skompletujesz całą drużynę, otrzymujesz osiągnięcie "Przywódca" i Twoja grupa ma większe szanse na przejście Tunelu (jedyny poważny moment to jak ten snork z zaskoczenia skacze i jak Monoliciarze napierają).
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości