Porządek, czyszczenie, usprawnienie, optymalizacja i inne

Re: Porządek, czyszczenie, usprawnienie, optymalizacja i inn

Postprzez Pangia w 01 Kwi 2013, 17:31

wobes napisał(a):Jeśli chcesz coś jeszcze robić, to ściągnij http://www.dobreprogramy.pl/HijackThis,Program,Windows,12030.html, wygeneruj loga i wzuć na forum

Image
Nieeeee no, szczerze mnie rozbawiłeś, wobes. HiJackThis? Toż to staroć i na wszystkich forach komputerowych typu SearchEngines, Instalki.pl itp. odradzają korzystanie z tego narzędzia, bo i tak żadnego pożytku z niego nie ma, więc zalecają korzystanie z OTL dla okresowego sprawdzenia stanu komputera i ewentualne dopełnienie Gmerem i TDSSKillerem, jeśli coś się dzieje z komputerem.
Właśnie pokazałeś, jaki z ciebie zaje*isty informatyk :caleb:
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez wobes w 01 Kwi 2013, 17:38

Pangia napisał(a):
wobes napisał(a):Jeśli chcesz coś jeszcze robić, to ściągnij http://www.dobreprogramy.pl/HijackThis,Program,Windows,12030.html, wygeneruj loga i wzuć na forum

Nieeeee no, szczerze mnie rozbawiłeś, wobes. HiJackThis? Toż to staroć i na wszystkich forach komputerowych typu SearchEngines, Instalki.pl itp. odradzają korzystanie z tego narzędzia, bo i tak żadnego pożytku z niego nie ma, więc zalecają korzystanie z OTL dla okresowego sprawdzenia stanu komputera i ewentualne dopełnienie Gmerem i TDSSKillerem, jeśli coś się dzieje z komputerem.
Właśnie pokazałeś, jaki z ciebie zaje*isty informatyk :caleb:

A czy ja nim chce syfów szukać? Interesowała mnie tylko zawartość autostartu i usług, a nie to czy ma na kompie jakieś rootkity czy inny śmieć. Oj pangia, pangia, zabłysnąłeś...

Pamiętaj, że nie jest sztuką kazać komuś wystawić tunel i podłączyć się do rejestru zdalnego i przeszukać go ręcznie, by stwierdzić, że ma 2 niepotrzebne programy w autostarcie, które można spokojnie wyłączyć. Dobieraj narzędzie stosownie do potrzeb.
wobes
Tropiciel

Dołączenie: 22 Sie 2010, 20:20
Ostatnio był: 31 Mar 2015, 00:50
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 38

Postprzez Pangia w 01 Kwi 2013, 18:31

Do grzebania w autostarcie wystarczy ci nawet głupi CCleaner, do wyłączania usług - Google i magiczne "services.msc" wpisane w oknie "Uruchom..."
Nie, nie zabłysnąłem, bo nie miałem takiego zamiaru. Mówię tylko, że do celu idziesz możliwie najbardziej okrężną drogą.
Trolland napisał(a):Cóż, no sorry Pangia, ja dbam o system by działał w miarę jak świeży i tyle.

Świeższy niż jest teraz po tych wielu zabiegach nie będzie, a wręcz przeciwnie - możesz zamęczyć komputer i samego siebie (przy czym bardziej mi żal tego pierwszego) codziennym czyszczeniem systemu trzema różnymi programami. Zresztą mój też działa jak świeży, a też jestem raczej pedantyczny, jeśli chodzi o sprawność komputera. Jakoś nie był mi potrzebny format dysku, jak to tutejsi "fachmeni" doradzają
A swoją drogą to więcej miejsca na dysku zaoszczędzisz, usuwając folder "system32". Normalnie siedlisko wirusów.
Trolland napisał(a):robienie burdelu w kompie

Chociaż raz prawdę powiedziałeś (przepraszam, że tak wyjęte z kontekstu, ale tak to widzę - jako rozpieprzanie Windowsa przez nadgorliwego użytkownika)
Trolland napisał(a):zajmijmy się ideą tematu- linki i opisy do programów, wyjaśnienia do tych programów, pomaganie itp.

Na razie ten temat wygląda jak "Pomóżmy Wolandowi utrzymać komputer w czystości". Brakuje tylko numeru, na który należy wysyłać SMS-y o treści "Pomagam"
Trolland napisał(a):BTW. co do fragmentacji- 60%? Jak to osiągnąłeś?

Nie defragmentowałem dysku od... 6 lat? Sam już nie pamiętam. Miałem to niedawno robić, ale mam w planach kupienie większego dysku, więc już się za to nie zabierałem.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Woland w 01 Kwi 2013, 19:01

Pangia napisał(a):Na razie ten temat wygląda jak "Pomóżmy Wolandowi utrzymać komputer w czystości". Brakuje tylko numeru, na który należy wysyłać SMS-y o treści "Pomagam"

Jak mam problem to się próbuję podpytać- każdy o każdy program tu może, m.in po to tu ten temat. Ze swojej strony
natomiast wrzuciłem też i opisy i linki do programów mi kompletnie zbędnych ale które kogoś mogą zainsteresować.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez dorian w 30 Kwi 2014, 21:26

Must have imo:
Glary Utilities

Używam od lat, w przeciwieństwie do sławnego CCleanera nigdy nic mi w kompie nie namieszał. O dość znanym Odkurzaczu to już nie wspomnę.
Oraz:
Advanced Uninstaller Pro

Usuwa również wpisy w rejestrze po deinstalacji progsów, ma m.in. też przydatną opcje Quick Cleaner.
Obydwa darmowe.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Poprzednia

Powróć do Oprogramowanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości