Straszne momenty!

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Straszne momenty!

Postprzez Kristof w 04 Kwi 2013, 14:06

Witam Wszystkich :)

Nie uważam, że - jak tu niektórzy pisali - CoP nie ma klimatu. Podziemia może nie są tak straszne jak w SoC ale kilka momentów zapadło mi w pamięć.

Przede wszystkim łażenie po kompleksie fabryk szukając Ogończy 4(jesli dobrze pamiętam) Nie ma tam nic oprócz kilku psów zdaje sie, a ja szwędałem sie tam z duszą na ramieniu :E Cały czas bałem się, że za chwilę coś na mnie wyskoczy, bo taka pustka i cisza coś podejrzana

No i misja z najemnikami kiedy wchodzimy do tunelu, a tu nagle wyłazi nie wiadomo skąd kontroler :!:

A tego kontrolera w jaskini razem z trupem stalkera to przypadkiem znalazłem jak szukałem schronienia przed emisją. Pamiętam, że trzy razy próbowałem wejść do środka ale dostawałem pietra i wycofywałem sie jak tylko słyszałem ten upiorny głos :E Po prostu do głowy mi nie przyszło, że to kontroler :)
- Niech Cię zona pochłonie!!!
- Już pochłonęła :)
Awatar użytkownika
Kristof
Kot

Dołączenie: 04 Kwi 2013, 13:45
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 19:13
Miejscowość: Polanica-Zdrój / Wrocław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez miki1984 w 04 Kwi 2013, 17:57

Ja się najbardziej wystraszyłem pijawki w wiosce pijawek, tak dziwnie noc(ale tylko w grze) a tu nagle pijawka wyskakuje, w podziemiach agropromu było podobnie. Jeszcze w Kordonie widze anomalie i słysze ten dźwięk co ostrzega takie coś piii piii pii detektor czy cos takiego a mi serce podskoczyło i pomyślałem Aaaaa Bomba zaraz wybuchnie. :)
Poltigreista w labx18 nie bałem się ale za to kontrolera w Agropromie nieźle.
A teraz najgorszy przypadek.
Ide sobie do kryjówki Striełoka w Podziemiach Aropromu.
Zabijam Wojskowego a tu nagle jego ciało zarzuca w moją stronę, w inną w góre w dół. Myśle co to.
Uspokoiło sie strzelam w niego a tu nagle znowu nim zarzuca w końcu zawisł przy ścianie, nie dotykając ziemi że wyglądało to tak jakby był powieszony, zdążyłem przeszukać ciało i zabrałem to co zawsze biorę Apteczkę,Bandaże i Naboje.I znowu nim zarzuca i wcięło go w ścianę, no to myśle eee tam i ide dalej a tu nagle wyskakuje ze ściany.
Myślałem że Poltigreist nim rzuca tak jak rzuca z skrzyniami w labx18, ale Poltigreist w Agropromie w Podziemiach dziwne. No dobra przestało wcięło go w ścianę i już więcej nie powrócił :o .
To mnie bardzo wystraszyło. Pozdrowienia.
Nie straszny mu żaden Bandyta

Za ten post miki1984 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Tormentor.
Awatar użytkownika
miki1984
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2012, 16:46
Ostatnio był: 13 Kwi 2013, 11:04
Miejscowość: Budzów
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: -4

Postprzez Tajemniczy w 04 Kwi 2013, 18:36

Ja zawsze dygam się chimery na TFW szczególnie jak atakuje mnie z zaskoczenia. Idziesz sobie, idziesz a tu SRU! i coś na ciebie skacze zaliczam zgona(nawet w 100% sprawnym egzo zjeżdża mi do 0) i czerwony ekran :/ .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Iłja w 04 Kwi 2013, 18:57

Nuuuudy. Serio, nic strasznego tam nie było. No, może poza labkiem w Dolinie Mroku (ale te latające skrzynie prędko zaczynają człowieka wkurzać). A tak to nic strasznego.

Wieloletnie hartowanie się w F.E.A.R swoje daje ;d
Drzewa się czerwienią, ptaszki wesoło podszczekują... wiosna w Czarnobylu wita :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=247117#p247117 -> Moja cud-miód frakcja :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=97&t=6947&p=324670#p324670 -> Moje cud-miód potworki :D
Awatar użytkownika
Iłja
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2010, 16:56
Ostatnio był: 02 Wrz 2015, 23:40
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 24

Postprzez ZiomB w 04 Kwi 2013, 19:11

Pamiętam dobrze do dziś mój pierwszy wypad do X18.
Wtedy to byłem jeszcze młody i byle wycie psa mi ciarki dawało.
Ale jak zobaczyłem latające skrzynie lecące wprost na mnie to tak się przestraszyłem, że aż wyłączyłem grę. :E
Musiałem tam z 20 razy pójść by w końcu się "oswoić" i już w miarę to przechodzić bez strachu.
Obecnie raczej niczego w Stalkerze się nie boję. Ogólnie Stalker nie jest straszny, ma po prostu ciężki klimat. :)
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez Obywatel w 04 Kwi 2013, 19:29

Jedyną rzeczą która mnie tak mocno wystraszyła w SoC był kontroler w podziemiach Agropromu... zginąłem chyba 3 razy zanim mu uciekłem, 2 razy zginąłem ponieważ nie byłem zdezorientowany przez kontrolera i rzucałem się panicznie w każdą stronę :D
No i cudem krzesło się nie wywaliło, ale udało mi się złapać równowagę... tak to nie było zbyt strasznie nigdzie.
Awatar użytkownika
Obywatel
Kot

Dołączenie: 04 Kwi 2013, 18:42
Ostatnio był: 23 Maj 2013, 16:06
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 4

Postprzez Kristof w 05 Kwi 2013, 10:19

Jeszcze jedno mi się przypomniało :) SoC, misja w Dolinie Mroku. Pomykam sobie dziarsko do kryjówki Dzika.
Na przeciw głównej bramy do kompleksu budynków jest stacja benzynowa i obok mały jednopiętrowy domek. Na minimapie widzę w tym domku jakieś trupy. Wchodzę do środka, rozglądam się i nic. Wchodzę na piętro - dalej nic. W pokoju leży ciało stalkera. Pochylam się żeby przeszukać - ryk pijawki :) Nie zdązyłem się odwrócić jak już na mnie siedziała :) Za pierwszym podejsciem zgon :)
- Niech Cię zona pochłonie!!!
- Już pochłonęła :)
Awatar użytkownika
Kristof
Kot

Dołączenie: 04 Kwi 2013, 13:45
Ostatnio był: 30 Lis 2014, 19:13
Miejscowość: Polanica-Zdrój / Wrocław
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Aragaj w 25 Kwi 2013, 14:34

Stalker CoP, Sigerous mod (Czy jak to tam)

Wychodzę z Tartaku, nagle zaczyna się zaćmienie. Burza, wszędzie ciemno, pioruny zagłuszają Moje własne kroki.
Odwracam się ponownie w stronę Tartaku, jakieś zombi zauważyły jak wychodzę, i teraz podążały za Mną z karabinami wycelowanymi we Mnie. Myślę sobie ''Załatwie je, przecież to tylko dwa koślawe zombi''. Rozpoczynam strzelaninę, nagle pośród grzmotów wyłania się ryk Chimery. Biorę nogi za pas, jak najszybciej do Skadowska, przebiegam przez most (Pułapka wcześniej rozbrojona przez kolegów stalkerów [*]). Biegnę, biegnę mijam stado ślepych psów, unikam ostrzału zombie znajdujących się 10 metrów dalej, wbiegam w anomalie. Ekran cały rozmazany i nadal coś mnie ścigało, a życia prawie nic. Jak dostałem się już na miejsce poczułem ulgę, zwłaszcza że to było pierwsze zaćmienie jakie przeżyłem, więc trochę spanikowałem trzeba przyznać. :)
''Służba Zonie i korzystanie z jej dobrodziejstw to nagroda sama w sobie.'' -Aragaj
Awatar użytkownika
Aragaj
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2012, 19:32
Ostatnio był: 01 Gru 2013, 20:47
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -2

Postprzez T-man w 25 Kwi 2013, 14:50

Jedyny straszny moment jaki pamiętam z Cs to chyba to, jak w nocy przeszedłem z Wysypiska do Agropromu, przyłączyłem się do żołnierzy powinności, z którymi szedłem do ich bazy a tam nagle wyskoczyła ta Pijawka. Po Powinnościowcu został tylko Abakan i plama krwi.
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Pangia w 25 Kwi 2013, 16:14

t_man napisał(a):Po Powinnościowcu został tylko Abakan i plama krwi.

To i tak miałeś szczęście, bo zwykle zostaje AKS :P
Ja trochę się wystraszyłem za pierwszym razem w podziemiach Agropromu w Czystym Niebie, także X18 dawało się we znaki, ale po kilku przejściach nie jest już tak źle - ba, czasem rutyna potrafi dość szybko wyprowadzić stalkera na manowce :)
Za to niemal zawsze sram pod siebie, podchodząc pod fabrykę Jantar w Cieniu Czarnobyla - bez strzelby atakować snorki to jak atakować kontrolera pięściami.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Neurotyk w 25 Maj 2013, 12:17

Najczęściej dreszcze przechodzą grając w SHOC ale najbardziej jak grasz pierwszy raz i jako dzieciak :D
ogólnie może dlatego w czystym niebie nie mieliśmy żadnych laboratoriów ze względu na młodszych graczy Stalkera ;p
Awatar użytkownika
Neurotyk
Kot

Dołączenie: 25 Maj 2013, 12:09
Ostatnio był: 25 Maj 2013, 13:26
Miejscowość: Biała Podlaska
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Dark Dante w 25 Maj 2013, 17:34

Wszystkie laboratorium mnie przerażały, szczególnie za pierwszym razem. Nie tyle że w X18 był nibyolbrzym czy że w X16 masa zombie i snorków ale sama atmosfera i jakieś stukania przyprawiały mnie o zawał.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości