Co do pierwszego filmiku akurat to potem gadanie nieważne. Słuchałem bo może coś jeszcze ciekawego będzie.
Filmik ten dałem dla samych historii z tymi gwałtami, morderstwami, deformacjami i paroda ciekawymi nagraniami.
4-5 minut to głównie same historie z Iraku, mędrkowanie zaczyna się potem i potem można śmiało odpuścić (ja bym odpuścił ale liczyłem na jakieś jeszcze interesujące historie). To że coś wrzucam ja lub ktoś inny nie znaczy że w pełni to wierzę/ten ktoś wierzy. Czy popiera. Można coś częściowo popierać. A można nawet w ogóle nie popierać ale jednak dać pod rozwagę "a może coś w tym jest?".
A co do tytułu- populistyczny chwyt reklamowy gdyż wszystko to to kompilacja różnych doniesień medialnych z różnych telewizji (dla tej kompilacji dałem)+ mędrkowanie (które mam gdzieś). BTW. część nagrań była w Superstacji (to z wodą i to z kozami, i to z psem). Ale części polskie media nie pokazały za to amerykańskie tak.
A drugi to po prostu dość interesujący ( o ile to prawda). I nie sądzę by to była "propaganda antyglobalistycznych teoretyków spiskowych" chyba że antyglobalistycznym teoretykiem spiskowym jest ten generał