Mam problem polegający na tym że gdy odniosłem już kościany klucz i nocnica skończyła mówić mam za zadanie porozmawiać z karliah ale gdy do niej podchodzę nie mogę z nią rozmawiać. Wciskam E i nic się nie dzieje co mam zrobić ??
Nosi nazwę "Warburgs 3D Paper World Map", czyli po "naszemu" mapa świata a co za tym idzie zmienia teksturę mapy świata, więc co mu za obciążać?
A poza tym mod jest w wersji ENG [angielskiej] a co za tym idzie tylko to co na teksturze jest to będzie po ENG, ale nazwy będą po PL [po Polsku], więc nie musisz się martwić o obciążenia, nie osiągnął w porywach 100%.
Ciebie interesują 4 główne pliki + 5 dodatkowych, reszta Cię nie obchodzi, przecież piszę autor aby nie pobierać ich to raz i drugi raz, że to są stare wersje, nawet wujek google Ci tak powie...
Ale po kolei:
Główne:
1. Lepsza wydajność, ogólna 2. Lepsza wydajność podczas opadów deszczu, brak spadów w wydajności 3. Lepsza wydajność podczas opadów śniegu, brak spadów w wydajności 4. Bardziej szczegółowe tekstury liści 128x128
Dodatkowe opcje:
1. Wyłączenie opcji Aspen Leaves FX, większa wydajność 2. Wyłącznie opcji Pine Needles FX, większa wydajność 3. Wyłączenie opadów śniegu 4. Liście w rozdzielczości 64x64 5. Liście w rozdzielczości 256x256
Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy Skyrim zadziała na moim komputerze? Procesor AMD Athlon II X3 435, grafika ati radeon HD4650 1GB, system windows 7 64 bit. Sory za ubogą specyfikację ale nie znam się na komputerach. Z góry dzięki.
Pytanie ile masz RAMu, ale zadziała na 100%. Po pierwsze - gra ma mniejsze wymagania, po drugie - mam ciut lepszy procesor i taką samą kartę, a na prawie najwyższych ustawieniach działa bez większych problemów w rozdzielczości 1920:1080. Jak się będzie przycinał, to zmniejszysz ustawienia i tyle.
W razie czego możesz zrobić kilka prostych tricków w pliku konfiguracyjnym Skyrim'a, które wcale nie wyjdą grze na gorsze jak chodzi o wygląd, a na pewno lepiej w kwestii wydajności, ale to dopiero jak się przekonasz jak się przedstawia sytuacja.
Ostry kop daje wyłączenie cieni (które o ile nie grasz z modami na lepsze cienie to tak vanillia to są brzydkie i wręcz bez cieni lepiej to wygląda niż takie kwadratowe cienie) Polecam to narzędzie: http://skyrim.nexusmods.com/mods/814 Mega kom jak zeskoczysz z very high na high grafikę. Skyrim z: -Wyłączonymi wszelkimi efektami wodnymi -Wyłączoną wodą -Z very high na high (te high z tego co widze to pośrednie między vanilliową wysoką a średnią) Skyrim zajmuje zaledwie... 600mb (z użyciem modów UNPB, Apachii i unvision face).