Problem z zapisami gry

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z zapisami gry

Postprzez Pangia w 03 Maj 2013, 18:46

Wersja Steamowa tj. 1.0005. Z jakichś niewyjaśnionych przyczyn moja gra akceptuje tylko autozapisy. Żadnego innego nie wczytuje - ani szybkiego zapisu, ani tego z menu, ani tego z konsoli. Wywala się z logiem wskazującym na folder gamedata/config, tyle że ten log gówno daje, bo po schowaniu całej gamedaty gra wciąż pokazuje ten sam log.
A już zdrowo zaczyna mnie to wkurzać, bo jestem w Prypeci i nie mam zamiaru męczyć się kilka godzin z jedną lokacją, bo albo drzewo strzeli do mnie z RPG albo gra wykrzaczy się, bo na drugim końcu mapy oddział Monolitu zgubił ścieżkę :/ Pomysły?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Re: Problem z zapisami gry

Postprzez mCq w 05 Maj 2013, 14:59

Paaanie a grasz Pan na jakimś modzie? Bo skoro log podaje lokalizację gamedata/config to zakładam że tak, hę?
Awatar użytkownika
mCq
Tropiciel

Dołączenie: 26 Sty 2012, 18:15
Ostatnio był: 06 Mar 2026, 17:45
Miejscowość: Brooklyn, New York
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 69

Postprzez Pangia w 05 Maj 2013, 15:05

Pangia napisał(a):bo po schowaniu całej gamedaty gra wciąż pokazuje ten sam log

A milord to przeczytał całego posta czy tylko kawałek?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez mCq w 05 Maj 2013, 15:11

Ou, fakt przeoczyłem to. Po rozpoczęciu nowej gry również występuje bugtrap (w przypadku dodanego moda jak i vanilli)? Czy sprawdzałeś poprawną wartość linijki current_server_entity_version (gamedata/config/system) kiedy masz dodaną gamedatę?
Awatar użytkownika
mCq
Tropiciel

Postprzez Pangia w 05 Maj 2013, 15:58

Bugtrap jest tylko przy wczytywaniu zapisu gry innego niż autosave.
A podana linijka to jaki miałaby mieć wpływ na zapisy gry? Bo szczerze mówiąc nic mi o tym nie wiadomo. A wartość w current_server_entity_version wynosi 6 (czyli tyle, ile domyślnie).
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Wańka_Wkręt w 05 Maj 2013, 16:07

A próbowałeś reinstalować stalkera?
Grupa Wasi
Image

Wańka_Wkręt
Wygnany z Zony

Dołączenie: 28 Sie 2012, 11:09
Ostatnio był: 18 Lip 2015, 19:33
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 15

Postprzez mCq w 05 Maj 2013, 16:08

current_server_entity_version 6 jest dla wersji gry 1.0004. Dla 1.0005/6 domyślna wartość wynosi 7. Zmień i melduj czy pomogło.

Za ten post mCq otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
Awatar użytkownika
mCq
Tropiciel

Postprzez Pangia w 05 Maj 2013, 16:28

Pomogło! Wreszcie będę mógł grać nieco spokojniej niż zwykle - przejście Czerwonego Lasu bez ani jednego zapisu gry to mordęga (Monolit z RPG - da się przeżyć trafienie, ale to kwestia w miarę sprawnego kombinezonu i dobrego refleksu).
Temat do zamknięcia.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość