Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Universal w 03 Maj 2013, 21:52

xKoweKx napisał(a):No lesbijki są brzydkie... co innego biseksualistki. :caleb:
Oglądałem o nich kiedyś program jak jeszcze oglądałem tv! :E One już dawno są po ślubie i nie mieszkają w Polsce nawet. Tak więc o nic już nie walczą. :czepialskikowunio:

Czepialski Kowuniu:

Ewa Tomaszewicz (blondyna)
Małgorzata Rawińska (ruda)

"Ślub" był organizowany przez linie lotnicze i był akcją promującą te linie, no i promującą homo (tego słowa w tym kontekście używam z pełną świadomością). Jest w Polsce nieważny, więc mogą się otrzymanym świstkiem podetrzeć, a walczą, bo działają w KPH - przynajmniej tak było niedawno. Tyle o nich wiem i nie jestem pewien, czy chcę więcej. Nie interesuje mnie ich wygląd, a to, co sobą reprezentują.

@Woland

Oni chcą papierka, im chodzi o papierek. Rozpieprzą tym system prawny i kulturowy. Można sobie myśleć, że to wyolbrzymianie, ale przekonamy się o tym za 20-30 lat, jeśli uda im się spełnić założone cele.

A związki partnerskie są tylko dla homo. Hetero mogą brać śluby cywilne i naprawdę nie widzę powodu całego zamieszania. Jak ktoś ma głodnego mózgojada, to już za późno na zmiany (vide "związki są dla hetero!!!!1").

I nie przekręcaj, że "w tej sytuacji to nie lesbijka", bo piszę o instynkcie, a nie o stanie faktycznym. W rzeczywistości to jest nakręcona na wideo ku*wa, a nie biseksualistka.

--------------------------------------

Ja pieprzę, Woland, ale drążysz. Spójrz na temat po prostu z większej perspektywy - nie roku, nie dwóch, a dwudziestu, pięćdziesięciu. Homoseksualizm i żądania grupki tęczowych to tylko część całości. Ogólnie chodzi o rozpieprzanie tradycji i wartości w imię galopującego postmodernizmu.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Kudkudak w 03 Maj 2013, 21:54

Ty nie prosisz o konkrety, Ty spamujesz, nabijasz i do tego wku*wiasz resztę forum. Obok paska z adresem strony jest taki mały z wyblakłym napisem Google. Skorzystaj, nie boli.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Woland w 03 Maj 2013, 22:02

Universal, ale to dość pokręcona logika.
200-300 lat temu gdyby ktoś powiedział że kobieta i mężczyzna są sobie równi to taka sama reakcja by była, biadolenie o upadku cywilizacji etc.
Że rozwala się system kulturowy itp.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Wojak w 03 Maj 2013, 22:06

Czegokolwiek Woland nie powie, to zostanie zwyzywany. Powinno się wpisać to jako zasadę w regulaminie.

A wracając do tematu, akurat teraz chyba biseksualistów... wydaje mi się, że biseksualizm powstaje w wyniku nudów, albo niepowodzenia u płci przeciwnej popartego potworną rządzą seksu. Ale to tylko moje zdanie i mam nadzieję, że całkowicie mija się z prawdą. Ew. ktoś wierzy, że każda przyjaźń jest w stanie przeobrazić się miłość (taką, jaką uznaje tu większość, czyli między ukochaną osobą, lub rodziną).
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez Woland w 03 Maj 2013, 22:10

Wojak, sądzę że to bzdura. Ludzie się po prostu rodzą tacy, tacy albo tacy i tyle.
Woland
Legenda

Postprzez Wojak w 03 Maj 2013, 22:23

To, że Ty urodziłeś się heteroseksualistą nie oznacza, że nie mógłbyś z dnia na dzień zmienić swoją orientację. Zbyt pochopnie wychodzisz z wnioskiem, że to bzdura. Zwłaszcza, że od takich rzeczy zależy bardzo wiele czynników, nie tylko geny, czy zwykłe upodobania z dzieciństwa. Podobnie jak z ideologią, która w życiu człowieka zmienia się mnóstwo razy, a sama jest niemal wszystkim, czym kieruje się w życiu człowiek.
Ostatnio edytowany przez Wojak, 03 Maj 2013, 22:26, edytowano w sumie 1 raz
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Postprzez Universal w 03 Maj 2013, 22:25

Woland, naprawdę nie dostrzegasz różnicy między równością płci, rasizmem, a homoseksualizmem? Naprawdę to jedna i ta sama "kategoria wagowa"? Czyli co, granica nie istnieje i można zrobić wszystko, bo 200 lat temu było zupełnie inaczej? Mógłbym stwierdzić, że pedofilia to może też nie taka zła rzecz, jeśli dziecko by chciało.

Są pewne granice, a szukanie argumentów na każdą, nawet najbardziej absurdalną ewentualność doprowadza do szaleństwa, jeśli próbować znaleźć w tym sens.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez Woland w 04 Maj 2013, 10:19

Universal napisał(a):Woland, naprawdę nie dostrzegasz różnicy między równością płci, rasizmem, a homoseksualizmem? Naprawdę to jedna i ta sama "kategoria wagowa"? Czyli co, granica nie istnieje i można zrobić wszystko, bo 200 lat temu było zupełnie inaczej? Mógłbym stwierdzić, że pedofilia to może też nie taka zła rzecz, jeśli dziecko by chciało.

Tylko co ma jedno do drugiego?

Z cyklu: Woland atakuje cytatami:
:

"Rozważmy jeszcze raz na zakończenie jaką wogóle naiwnością jest utrzymywać "człowiek powinien być takim lub owakim". Rzeczywistość ukazuje nam zachwycające bogactwo typów, nadmiar rozrzutnej gry form i igraszki zmian: a lada pokątny moralista oświadcza na to "nie! człowiek powinien być innym!" Ba, wie nawet jakim być powinien, maluje siebie i powiada "Ecce homo!" Aliści moralista, nawet gdy zwraca się tylko do jednostki, powiadając jej "powinienieś być takim lub owakim" nie przestaje się ośmieszać. Jednostka jest cząstką fatum, przed sobą i za sobą, jednem prawidłem więcej, jedną koniecznością więcej dla wszystkiego, co nastaje i będzie. Rzec do niej "zmień się", znaczy to żądać, by zmieniło się wszystko, nawet wstecz. Byli też istotnie konsekwentni moraliści, którzy chcieli by człowiek był innym, mianowicie cnotliwym, by stawał się na ich podobieństwo- śledziennikiem. Dlatego przeczyli światu! Nie byle jakie szaleństwo! Niebywała skromna nieskromność! Morał o ile potępia sam z siebie, nie zaś z przyczyn, względów, powodów życiowych jest specyficznym błędem, nad którym można sie litować, idyosynkrazyą zwyrodnialców która niewymownie wiele szkód wyrządziła"
(http://nietzsche.ph-f.org/dziela/fn_zb.pdf rozdział "Morał jako wynaturzenie", co nieco jeszcze w tym temacie w " "Poprawiacze" ludzkości")

Wojak napisał(a):To, że Ty urodziłeś się heteroseksualistą nie oznacza, że nie mógłbyś z dnia na dzień zmienić swoją orientację.

Jestem heteroseksualny i nie sądzę by kiedykolwiek miałoby się to mi zmienić
Wojak napisał(a): Zbyt pochopnie wychodzisz z wnioskiem, że to bzdura. Zwłaszcza, że od takich rzeczy zależy bardzo wiele czynników, nie tylko geny, czy zwykłe upodobania z dzieciństwa.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Kinseya
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tabela_ori ... nej_Kleina
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kontinuum_seksualne
Sądzę że to jest wytłumaczenie tego. Chyba że ty wiesz o jakichś badaniach popierających twoją tezę.
Woland
Legenda

Postprzez Wojak w 04 Maj 2013, 10:40

Fajne wykresy, tabele i skale, ale niejednokrotnie miałem już do czynienia z ludźmi, którzy na przestrzeni lat zmieniali swoją orientację i to jest dla mnie o wiele twardszy dowód, niż jakieś naukowe tezy. Jak zechcesz, mogę Ci szczegółowo opisać takie przypadki, ale wątpię, żeby to kogokolwiek zainteresowało. Może to były anomalie, ale nie widzę przeszkód, by występowały o wiele powszechniej. Zadajesz się czasami z takimi ludźmi, czy jedyna Twoja wiedza na ich temat kończy się na wykresach? Badania są dobre, aczkolwiek lepiej czasami samemu sięgnąć po wiedzę na własną rękę.
Oceniasz zbyt prędko.

Za ten post Wojak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Postprzez Terminus w 04 Maj 2013, 11:01

Wystarczyłoby, żeby Woland przeczytał choć parę postów z tego wątku, gdzie takie pojęcia choćby jak "homoseksualizm nabyty" były wielokrotnie wałkowane.
"Nauka" do dzisiaj nie podała spójnego wyjaśnienia przyczyn występowania homoseksualizmu wrodzonego, są dziesiątki przyczyn homoseksualizmu nabytego jak złe doświadczenia w związkach u kobiet, zmiany w psychice po molestowaniu lub gwałcie homoseksualnym itp.

Ale to Woland, nie ma co doszukiwać się sensu w tym co pisze. Ważne, ze wkleił sobie cytat.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1450

Postprzez Woland w 04 Maj 2013, 11:07

Wojak napisał(a):Fajne wykresy, tabele i skale, ale niejednokrotnie miałem już do czynienia z ludźmi, którzy na przestrzeni lat zmieniali swoją orientację i to jest dla mnie o wiele twardszy dow :wódka: ód, niż jakieś naukowe tezy.

Czyli nie masz żadnego potwierdzenia naukowego?
Oczywiście nie znaczy to że jednak za ileś tam lat nie wyjdzie że jednak ty miałeś rację. Tylko się pytam.

Zasadniczo sądzę że to co napisałeś i to co mówią te skale się łączy tak naprawdę a różni interpretacją tego zjawiska.

Wojak napisał(a):Zadajesz się czasami z takimi ludźmi,

Nie, nie znam nikogo takiego.

@Terminus
Sądzę że takie coś występuje, wręcz na pewno. Ale bez przesady, sądzę że to rzadsza od wrodzonego, a niektórzy (nie twierdzę że wy) robią z tego wyjątku regułę.
Woland
Legenda

Postprzez Wojak w 04 Maj 2013, 11:17

Woland napisał(a):Zasadniczo sądzę że to co napisałeś i to co mówią te skale się łączy tak naprawdę a różni interpretacją tego zjawiska.

Być może masz rację, taka sama myśl przeze mnie przeszła po zobaczeniu tych naukowych badań, ale czy Ty zrozumiałeś te badania?

Woland napisał(a):Ludzie się po prostu rodzą tacy, tacy albo tacy i tyle.

Bo po części zaprzeczyłeś samemu sobie, więc ciężko mi wyciągnąć jakiekolwiek wnioski z Twoich postów, jeśli nie znam Twojego spójnego zdania na ten temat.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość