Gry nastawione na eksplorację

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Gry nastawione na eksplorację

Postprzez Woland w 18 Maj 2013, 17:12

Glaeken napisał(a):Do listy polecanych dodałbym Europę Universalis III z dodatkami: najlepsza strategia historyczna w jaką grałem. Jest tam i handel i ekonomia, i eksploracja i podbijanie innych państw, i wpływ także na historię jak najbardziej jest.

Europa Universalis IV jeszcze w tym roku będzie wydana.:
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=19202
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez Markus Grizzly w 18 Maj 2013, 18:09

Jestem pod wrażeniem odzewu! :D Niestety większość z podanych gier już znam: Minecraft, serie Far Cry, Europa Universalis, Anno, Tropico. Co do Mount & Blade, to znam go powierzchownie, bo to trochę nie moja epoka. Zaciekawiła mnie za to Dear Esther - bardzo nietypowa produkcja i Shattered Union - prosta grafika, ciekawe screeny. Wiem, że jestem wybredny, ale grałem lub słyszałem już o wielu grach i szukam naprawdę mało znanych produkcji. Ciekawym faktem jest ilość strategii, które tu dominują - od siebie mogę dorzucić Earth 2150: The Moon Project i Soldiers of Anarchy. Kierowałbym się jednak bardziej w stronę połączenia RPG'a z FPS'em jak Fallout czy Stalker, gdzie mam okazję bliższego obcowania z otoczeniem. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. :wódka:
Awatar użytkownika
Markus Grizzly
Stalker

Dołączenie: 04 Lut 2008, 13:01
Ostatnio był: 27 Kwi 2019, 14:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 15

Postprzez Kudkudak w 18 Maj 2013, 18:17

Eksploracja - bez dwóch zdań Far Cry 3. Widoki zapierają dech w piersiach, świetne animacje i smaczki w postaci bunkrów z II WŚ czy polowań na zwierzęta, kto walczył z rekinem wie o czym mówię :P Fabuła prześwietna i według mnie miażdży inne produkcje z tamtego okresu
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Omnibus w 18 Maj 2013, 21:52

Post-apo rpg-i:
Fallen earth- darmowe rpg-mmo na steamie.
Underrail- niezalezna gra na poziomie produkcjii alpha. coś ala pierwszy fallout- jesli chodzi o mechanike, rzut izometryczny itd. opowiada o tym jak ludzie schronili sie pod ziemią po jakiejś katastrofie.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości