inne rosyjskie albo ukraińskie gry...

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: inne rosyjskie albo ukraińskie gry...

Postprzez Cien Czarnobyla w 28 Maj 2013, 09:12

ale to nie jest gra produkcji rosyjskiej...
S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl - 11 razy...
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky - 5 razy...
S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat - 3 razy...
Awatar użytkownika
Cien Czarnobyla
Kot

Dołączenie: 01 Kwi 2008, 20:03
Ostatnio był: 10 Mar 2024, 02:20
Miejscowość: Rzeszów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Glaeken w 28 Maj 2013, 09:36

To gra produkcji polskiej... malutkie studio bodaj z Pomorza. Robili Kajko i Kokosza.

Na okładce widzę napis: "mega hit z Rosji powraca pod ziemię" - dwa kłamstwa w jednym zdaniu :D
Ostatnio edytowany przez Glaeken, 28 Maj 2013, 10:29, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 19 Gru 2025, 09:54
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Universal w 28 Maj 2013, 10:00

American Conquest - przeniesienie Kozaków GSC do Ameryki czasów kolonizacji (do XIX wieku o ile dobrze pamiętam). Całkiem przyjemne, ale szybko robi się monotonne, zresztą jak i zwykli Kozacy. I ma dwa dodatki: Odwet i Północ-Południe.

Zdaje się, że też i Alien Shooter jest rosyjski, ale ledwo co znam tę grę, odrzuciła mnie na wstępie, choć niektórzy kiedyś ją sobie chwalili. Prosta strzelanina z widokiem izometrycznym.

Blitzkrieg - chyba nikt nie wymienił, a ponoć też rosyjska, później wspomnianego Nivalu (kurde, jak Nivea).

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria: ... a_Ukrainie - z niewymienionych w tym temacie:

Soldiers: Ludzie honoru - bardzo dobra gra, trochę rpg, trochę rts z czasów wojny. Osobiście polecam, dobrze się przy niej bawiłem. Jest i jej "uboga" (jedna kampania) kontynuacja/ samodzielny dodatek - Outfront: Za linią wroga. Podstawka jest dobra, Outfront trochę gorszy, a może po prostu mi się przejadło. Tak czy inaczej warto się zaopatrzyć, wcale nie jest taka trudna jak o niej piszą.

I paru wydawców, sam zerknij co naprodukowali:

Gry Akelli (wydawca, Rosja) - Sea Dogs (tacy trochę Piraci z Karaibów), całkiem przyjemne, ale szybko się nudzi. Piratów z Karaibów też zresztą zrobili jakichś.

Gry Buka Entertainment (Rosja) - http://www.gry-online.pl/wydawca.asp?ID=386 - mam "World War I: Battlefields" - kolejna wersja Kozaków szczerze mówiąc.

Deep Shadows (Ukraina) - http://pl.wikipedia.org/wiki/Deep_Shadows

Gaijin Entertainment (Rosja) http://pl.wikipedia.org/wiki/Gaijin_Entertainment - twórcy War Thunder (?), kopii World of Tanks/Warships/Warplanes

Właśnie, World of Tanks, World of Warships i World of Warplanes - to są gry Białorusinów zasadniczo. Przynajmniej oni zaczęli, a jak teraz wygląda struktura narodowościowa, ilu tam jest byłych obywateli radzieckich, tego nie wiem, fakt faktem, że obecna siedziba chyba w Londynie.

Ice-Pick Lodge (Rosja)) - jakieś kompletnie mi nieznane studio, ale może coś dobrego wydali, http://pl.wikipedia.org/wiki/Ice-Pick_Lodge.

Maddox Games (Rosja) - najwyraźniej to oni stworzyli wyżej wymienionego IL-2, wygląda na to, że robią głównie gry z samolotami w roli głównej.

Nival (Rosja) - wierząc Wikipedii to oni stworzyli Heroesów V i dwie części Etherlordsów (+ ww. Blitzkrieg). Pytanie, czy Heroes V nazwie się w takim przypadku grą rosyjską. - http://pl.wikipedia.org/wiki/Nival

Ciekawostka, studio bułgarskie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Haemimont_Games

Trzeba było Googlować, na pewno się i inne znajdą :caleb:

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cien Czarnobyla, Iwaszka.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Terminus w 28 Maj 2013, 11:49

No Nival to ma sporo gier na koncie. Poza wymienionymi powyżej zrobili kiedyś 2 części bardzo fajnego RTS-a z elementami cRPG: Rage of Mages (w wersji emmo: Allods Online), kultowego Silent Storma ze słabą kontynuacją Hammer&Sickle, no i Evil Islands - jeden z pierwszych cRPG z grafiką w pełni 3D jakie pamiętam.
Zrobili też egranizację książki/filmu Nocna Straż ( co im tak sobie wyszło).
A propos Blitzkriega to na jego silniczku inny ruski deweloper DTF Games zrobił wydany przez 1C Games świetny "Stalingrad" z muzyką Skafandra. Gra była lepsza i o wiele bardziej wymagająca od oryginału.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cien Czarnobyla.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Cien Czarnobyla w 03 Cze 2013, 16:27

a jakies gry sieciowe??? oczywiscie nie liczac World of tanks ;D
Awatar użytkownika
Cien Czarnobyla
Kot

Postprzez StalkerCell w 15 Cze 2013, 18:46

Nazwa: Spin Tires
Studio: Oovee
Wersja gry: Na razie jest to demo
Cena: Gry nie można kupić, można jedynie pobrać ze strony:
http://www.oovee.co.uk/games/upcoming-games/spin-tires/

Co mogę powiedzieć o grze? No więc jest to pewnego rodzaju symulator, w którym jeździmy po bezdrożach rosyjskimi pojazdami (UAZ, Kamaz itp.). Ze względu, że jest to demo, dostępna jest jedna mapa i dwa pojazdy (najnowsza wersja). Na wielki plus zasługuje model niszczenia podłoża, pojazdem można zakopać się itd. Zresztą, sami sprawdźcie. :)
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez djcycu w 15 Cze 2013, 21:33

Owszem, ciekawy symulator, świetna fizyka, dobra grafika. Zbierają na razie kasę, po iluś tam progach będzie multi i widok ze środka. Co prawda nie FPS ale bardzo ciekawa gierka.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Szpagin w 21 Cze 2013, 12:47

Seria Alien Shooter (nie ma co, wspaniała nazwa...). Ktoś już o tym wspominał, ale mimo wszytko rozwinę, bo była to jedna z ulubionych gier mojego dzieciństwa. Generalnie jest to strzelanka z akcją przedstawioną w rzucie izometrycznym typu "palec na spuście i grzej do wszystkiego, co się rusza". Cel jest prosty: wybić wszystko za pomocą dość rozbudowanego arsenału. Każdy poziom to setki wrogów, więc zabawa jest przednia - trochę jak Serious Sam, tylko w rzucie izometrycznym. No i tryb survival, którego chyba nie trzeba tłumaczyć. Graficznie nie jest dobrze, ale za to muzyka robi wrażenie i stanowi niezły podkład dla rzezi na ekranie:
:

W dwójce dodano elementy RPG - większy wybór broni, więcej bohaterów, rozwijanie umiejętności itd. Poprawiono grafikę, choć i tak odstaje od innych produkcji. Mimo zmian, dalej mamy do czynienia z sieczką, jakich mało.

Gry można kupić na Steamie czy GoG.com, bez problemu możemy też znaleźć kopie na Allegro. Polecam serię wszystkim fanom ostrej jatki, bo akurat tego tu nie brakuje.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Universal w 25 Cze 2013, 19:52

Dwie rosyjskie gry mi się przypomniały, w obie swego czasu grałem i dwie mi się podobały, pierwsza w szczególności:

- Gromada Revenge - kieruje się niby-czołgiem na futurystycznej planecie i jeździ od punktu A do B niszcząc jednostki przeciwnika po drodze; średnio wymagająca, leciwa (2000 rok) - Buka Entertainment
- Parkan: Iron Strategy - rok młodsza (2001) gra w której o ile dobrze pamiętam steruje się astronautą lub robotami i walczy z potworami, próbują skolonizować planetę;
:

kończy się chu*owo, bo bohater ginie pozostawiony na pastwę losu, jeśli dobrze pamiętam

Gromadę zaraz sobie odświeżę, jest niewielka (300+ mb :realcaleb: ), nie wiem jak tam z prawami autorskimi - może już być we freeware, a pewnie już jej się w ogóle nie da kupić. Ja mam ją z płyty jeszcze z Gier Komputerowych, sprzed 11 lat :D
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Cien Czarnobyla w 06 Sie 2013, 01:04

a może ktoś coś zna z takich survival horrorów albo fantasy??? tylko oczywiście ze wschodu ;D
Awatar użytkownika
Cien Czarnobyla
Kot

Postprzez M3Fis70 w 06 Sie 2013, 02:54

Szpagin napisał(a):Seria Alien Shooter (nie ma co, wspaniała nazwa...). Ktoś już o tym wspominał, ale mimo wszytko rozwinę, bo była to jedna z ulubionych gier mojego dzieciństwa. Generalnie jest to strzelanka z akcją przedstawioną w rzucie izometrycznym typu "palec na spuście i grzej do wszystkiego, co się rusza". Cel jest prosty: wybić wszystko za pomocą dość rozbudowanego arsenału. Każdy poziom to setki wrogów, więc zabawa jest przednia - trochę jak Serious Sam, tylko w rzucie izometrycznym. No i tryb survival, którego chyba nie trzeba tłumaczyć. Graficznie nie jest dobrze, ale za to muzyka robi wrażenie i stanowi niezły podkład dla rzezi na ekranie:
:

W dwójce dodano elementy RPG - większy wybór broni, więcej bohaterów, rozwijanie umiejętności itd. Poprawiono grafikę, choć i tak odstaje od innych produkcji. Mimo zmian, dalej mamy do czynienia z sieczką, jakich mało.

Gry można kupić na Steamie czy GoG.com, bez problemu możemy też znaleźć kopie na Allegro. Polecam serię wszystkim fanom ostrej jatki, bo akurat tego tu nie brakuje.

Ohh tak. Alien Shooter, pamiętam jak byłem mały i dostałem to w łapki. Nawet moja siostra grała. To była zabawa, taka sieczka, że aż miło było. Się nawet pochwalę, iż mam "edycję kolekcjonerską" ale brakuje mi tam Zombie Shooter, ponoć fajna przeróbka. Ktoś grał?
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Cien Czarnobyla w 29 Sie 2013, 23:56

może ktoś sobie jeszcze jakąś przypomniał??? ;D

Uwagi moderatora:

A widzisz tu jakieś nowe posty? To nie offtopuj.
Awatar użytkownika
Cien Czarnobyla
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości