Straszne momenty!

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Straszne momenty!

Postprzez Menfis Stalker w 26 Cze 2013, 18:03

Najbardziej się przestraszyłem w Cieniu Czarnobyla. Gdy podróżowałem nocą po Kordonie usłyszałem, że coś za mną biegnie, odwróciłem się i na twarz rzucił mi się pies, prawie zawału dostałem xD.
Awatar użytkownika
Menfis Stalker
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2013, 18:24
Ostatnio był: 03 Paź 2013, 13:58
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez LordHagen w 26 Cze 2013, 19:23

Laboratoria..... jak w Soc'u jak miałem wejść do pierwszego, po doświadczeniach z Agropromu, to srałęm w gacie i 2 lub 3 dni to odkłądałem na później ;) jak zrobiłem X18 i dostałem zadanie na X16, to chciałem zamordować barmana.... Poza tym - to co pisaliscie - walenie w drzwi w X18. W X16 - tam, gdzie się schodziło po drabince, która była potem urwana... tam pod windą zepsutą :D stałem tam 10 minut i srałem w gacie mysląc, co mnie spotka :/ I oczywiście Kontroler koło Ducha :D
W agropromie- pijawka, która wyskakiwała w jakimś pomieszczeniu przed wejściem do takiego szerokiego, zaginającego sie korytarza :( Jak coś usłyszałem, od razu stanąłem. Potem widzę, że coś biegnie, to strzelam z obrzyna, i na szczęście nie zdążyło dobiec do mnie. Wyrobiłem sobie na tym opinię, ze pijawki to słabioczki. Ale wioski pijawek i tak się trochę bałem :D
W agropromie również - kontroler. Stoje pod drabinka i nagle słyszę dzwonienie w uszach. On atakuje mózg, to ja juz sram. Patrze - ku*wa, cień tak padał, że korytarz był jasny, a on, jakims cudem, nie wiem, moze bug, był cały czarny! Wszędzie jasno, tylko jakiś niger strzela we mnie czachami i wywala moimi gałami pod sufit :/
Jeszcze jak czysciłem bazę bandytów w Dolinie Mroku- wcześniej widziałęm jakis gameplay, który miał w nazwie, że gostek spotka kontrolera, a juz wiedziałęm ,ze to w agropromie, to był kontroler. Jak włączyłem gameplaya, to gostek zaczynał w tej bazie bandytów :/
W Dziczy na budowie, tam, gdzie byli najemnicy, zpbaczyłem pijawkę na tej stacji chyba pociągowej. Myślałem wtedy, ze pijawki:
a) są słąbe
b) wystepuja w podziemnych lokacjach
c) potrafia wystraszyć :/
Jak ja zobaczyłem ,to z celownikiem optycznym od AK wycelowanym tam, gdzie ją widziałem stałem z 10 min.
Ok, się rozpisałem, to kończę :D
Chodź, opowiem Ci bajeczkę,
O dalekiej Ukrainie,
Wy**bało elektrownię,
Czarnobyl nie żyje!
LordHagen
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2013, 11:05
Ostatnio był: 28 Maj 2014, 21:47
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 5

Postprzez StalkerCell w 26 Cze 2013, 22:53

Raz wystraszyłem się w CoP, na Podstacji...
Poszedłem sobie na Podstacje poszukać skrzynek z bronią (SMRTER). W grze koło północy, w realu coś koło godziny 21/22 Chodzę i chodzę, i nic nie znalazłem. W pewnej chwili zobaczyłem, jak beczka przeturlała się sama, bez jakiegokolwiek odgłosu blachy, czy mutanta. Rozglądam się, a tu wyskakuje pijawka z krzaków i drze morde ! :E Wtedy się tak wystraszyłem, że zamiast zabić ją, spieprzałem na stacje Janów.

... a raz na Tartaku (też SMRTER)
Eksplorowałem sobie teren i postanowiłem zajrzeć do Tartaku. Na początku były tylko Zombi-Stalkerzy, ale później...
http://up.oblivionlost.pl/images/280159 ... 899022.jpg

Dalej doszły koty, zombi i inna hołota. Tak że było nieprzyjemnie :E .

P.S. Sorry, że jedno zdjęcie, ale nie chciało mi się robić więcej.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez Kałach w 03 Lip 2013, 21:13

Jednym ze strasznych miejsc są podziemia instytutu Agroprom, pamiętam jak pierwszy raz grałem w S.T.A.L.K.E.R.A, znajomy ostrzegł mnie że w podziemiach czeka na mnie jakiś potwór ale ja sobie z tego nic nie robiłem, dopiero jak wszedłem do podziemi (grałem w nocy) usłyszałem ten ryk pijawki już byłem cały spocony a gdy zobaczyłem że biegnie na mnie przeźroczysty potwór dostałem zawału i wyłączyłem grę :E

Innym strasznym miejscem było X-18 idę sobie po schodkach a tu ŁUP skrzynka przeleciała nade mną :)
Awatar użytkownika
Kałach
Stalker

Dołączenie: 06 Sty 2013, 13:39
Ostatnio był: 07 Mar 2025, 00:17
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 27

Postprzez iJames2 w 31 Lip 2013, 02:40

Szczerze to ja czasami przypadkowo spust broni nacisne i już się przestrasze.A tak serio to najbardziej przestraszyłem się wtedy i dalej się boje gdy nagle zaczynają dobiegać mnie odgłosy mutantów i nie wiem , z której strony uderzą , bo w słuchawkach odgłos dobiega z obu stron.Nic nie ma , a tu nagle z du%y strony mnie chimera podgryza i wuncha czy nie mam kiełbasy w kieszeni :D
! YOUR HOUSE IS IN ZONA STALKER !
Image
! YOUR HOUSE IS IN ZONA STALKER !

Za ten post iJames2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.

iJames2
Wygnany z Zony

Dołączenie: 31 Lip 2013, 00:00
Ostatnio był: 18 Sie 2013, 16:40
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 5

Postprzez Skirczyj w 31 Lip 2013, 16:28

Pamiętam jak w SoC'u robiłem dosłownie pierwsze kroki(badałem wioskę). Wtedy podszedłem do Wilka po questa(czułem się bezpiecznie z Forą :D).Udałem się ,więc na tegoż questa. Byłem tuż przed wyjściem z wioski i nagle
dwa metry ode mnie przebiegły wielkie ciała mięsaczy, wszyscy wrzeszczeli(było nas trzech :D). One wyglądały tak realnie. Szkoda że już mnie to nie straszy :E
Awatar użytkownika
Skirczyj
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2013, 23:02
Ostatnio był: 27 Sty 2016, 00:05
Miejscowość: Katowice
Ulubiona broń: PMm
Kozaki: 1

Postprzez Wasia w 08 Sie 2013, 13:35

Najbardziej bałem się przechodząc laboratorium x18 na modzie Oblivion Lost. Po zdobyciu pierwszego kodu za moment wyskoczyła na mnie pijawka, której bym się tu nigdy nie spodziewał. I jeszcze te dziwne szumy wskazywały na obecność burera.
I oczywiście bunkier sterowniczy mózgozwęglacza. Cisza i nagle ryk pijawki, który sprawił, że uderzyłem kolanem w biurko :)
Ze względu na ciemnotę i zacofanie niektórych użytkowników tegoż forum, których to żałosne wypociny mam w głębokim poważaniu, planuję zakończyć swoją działalność na nim, bo z wami zwyczajnie nie da się dyskutować na temat poglądów, gdyż wyśmiewacie grupowo każdego, kto odważy się myśleć samodzielnie. Dziękuję za uwagę.
Polecam forum normalnych fanów stalkera, na którym dobrze poczują się osoby, którym nie starczy cierpliwości na czytanie głupot niektórych tutejszych użytkowników:
http://www.stalkerteam.pl Odszedłem z forum stalker.pl dobrowolnie.

Wasia
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Sie 2013, 15:56
Ostatnio był: 08 Wrz 2013, 16:59
Miejscowość: Baza stalkerów "Победа" w północnej zonie.
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

Postprzez Saleta20 w 10 Sie 2013, 21:12

zdecydowanie labolatoria w soc-u straszne. Raz idę x18 schody na dół. Powoli ciśnienie 100/100 :-) . A tu koleś z maszynówo. Mało się nie ze.....em w gacie. Tego dźwięku się zląkłem. Może też dlatego, że to mój 1 stalker. Czyste niebo nie ma takich momentów, pod względem straszności jest nudna.
Wypijacie mi kozaki, a ja mam to gdzies. Dlaczego?
Bo nikt nie jest prorokiem we własnym kraju.
Mam słabego neta.

Saleta20
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Lip 2013, 11:26
Ostatnio był: 12 Gru 2017, 19:16
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: -9

Postprzez Gacek123 w 13 Sie 2013, 14:44

w CoP w labolatorium chyba x8 jest nibyolbrzym i płacze ja dziecko jak otworzyłem tam te drzwi to mało nie jeb** słuchawkami o monitor :E
Gacek123
Kot

Dołączenie: 30 Lip 2013, 15:41
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 19:02
Miejscowość: Stargard Szczeciński.
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -3

Postprzez Dovak w 13 Sie 2013, 22:45

Cień Czarnobyla - X18 było co prawda trochę straszne ale po pewnej chwili stało się irytujące to że skrzynki i beczki latały wszędzie. Teraz nawet lubię tą laborke bo Poltergeisty kiedyś rzuciły we mnie dwoma "Kryształami" :D

Ale co do strachu to szczerze bałem się Laboratorium X16 pod Jantarem. Ciemność, zombie, snorki, ten specyficzny klimat... Miałem duże wątpliwości czy schodzić dalej na dół mimo tej zerwanej drabiny. Ale przełamałem się i idę dalej. Powoli i spokojnie z mym kałachem idę przez ten pokój i widzę zombiaki więc szybko się ich pozbyłem. Widzę na moim PDA że obok jest osobne pomieszczenie które okazało się toaletą. Wchodzę tam i nagle JEB! Snork wyskoczył mi przed pyskiem z tym swoim... wrzaskiem? Tak się wystraszyłem że nogą uderzyłem w przycisk "restart/reset" na kompie.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez powin w 09 Lis 2013, 19:40

ja jak byłem jeszcze mniejszy i jak grałem pierwszy raz w stalkera zew prypeci to zawsze bałem się chodzić nocą bo ta dziwna muzyka w tle zawsze była ale jak grałem w inne części to było normalnie :) a teraz jak se zagram i jak mi z nienacka wyskoczy snork albo jakiś inny to też ten dreszczyk zawsze jest
Nie bój się cieni. One świad­czą o tym, że gdzieś znaj­du­je się światło.
Awatar użytkownika
powin
Kot

Dołączenie: 29 Sie 2013, 17:12
Ostatnio był: 24 Sie 2017, 12:17
Miejscowość: Wagon Jogi (kozaki i te sprawy...)
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez MrSowa w 09 Lis 2013, 21:51

Najbardziej przestraszyłem się w CoP kontlorera a było tak byla 00:14 godzina(w grze) już widzę światło wychodzące z szyb stacji Janów a tu nagle usłyszałem pisk kontlorera narazie nic nie widziałem bałem się wejść do stacji Janów bo myślałem że zaraz mi wyskoczy wszedłem do wagonu a tu nagle w wejściu kontlorer podskoczyłem do góry i nogami uderzyłem w biurko a klawiatura spada na podłogę niemogąc nacisnąć esc widziałem jak konltorer mnie zabija od tego czasu niezapuszczałem się na nocne przechadzki po okolicach jupitera :)
Czy widzieliście kiedyś McDonalda w budowie ? One się znikąd pojawiają. Image

Za ten post MrSowa otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Leo0502.
Awatar użytkownika
MrSowa
Kot

Dołączenie: 07 Lis 2013, 15:30
Ostatnio był: 17 Wrz 2016, 17:28
Miejscowość: Miechów
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości