Kiedyś udało mi się załatwić ich bazę wychodząc z 1 lokacji (bagien). Miałem 1 magazynek do AK, tak trochę ponad 100 do Vipera 5, dużo amunicji do strzelby myśliwskiej (TOZ 34) i makarowa. Udało mi się ich załatwić prowadząc ostrzał zza dużych kamieni/skał. Gdy 1 wojak podchodził bliżej - 2 strzały z TOZ-a 34 i leży. Gdy chwilka byłą spokojna, podchodziłem do kilku leżących najbliżej mnie trupów i zbierałem amunicję. AK był bardzo przydatny, lecz nie było go w pierwszych patchach, więc posiadający starsze wersje musieli zadowolić się zniszczonymi Obokanami. Po kilku seriach "nalotów" podchodziłem bliżej i wycinałem strzelbą tych nie wychodzących z bazy.
Nie ma tam niczego specjalnego, jedyne co można tam zdobyć to multum amunicji 5,45 i trochę obokanów w opłakanym stanie. Czasem trafi się apteczka wojskowa. Baza nie jest zbyt trudna, jedyne co sprawia trudność to stanowisko KM-u.

Na Twoim poziomie (dolina mroku) nie powinno być problemem przejęcie tej bazy, skoro ja dałem sobie radę już wychodząc 1 raz z bagien.