zadanie przynieś unikatowy kombinezon

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

zadanie przynieś unikatowy kombinezon

Postprzez biwes w 27 Wrz 2013, 22:47

Witam. Mam problem z tym zadaniem , a w zasadzie już ogólnie z grą ale zacznę od początku...
Trafiłem do Jantaru w poszukiwaniu Ducha , który dowiedziałem się , że ma być gdzieś na bagnach. Znalazłem tam jego ciało. Wszedłem do laboratorium i dostałem mój pierwszy kombinezon naukowców w nagrodę za przeprowadzenie bezpiecznie przez dzicz do Jantaru doktora Kruglova. Wziąłem sobie tam zadanie poboczne ( ww w temacie)od tego głównego doktorka i ruszyłem do fabryki w poszukiwaniu tego kombinezonu. Kazano mi na wstępie zawrócić ze względu na wysoki poziom emisji psioniczny czy jak to się tam nazywa. ( Jest to mój pierwszy kontakt z tym czymś , więc nie bardzo wiem jak mam być "ubrany" na zwiedzanie tej fabryki.) W każdym bądź razie szybko dałem sobie spokój ze zwiedzaniem ponieważ zaraz ginąłem. Niestety zapisałem sobie grę w trakcie zwiedzania i mam kłopot... ponieważ jak opuszczam tą fabrykę i wracam do miejsca przed bramę gdzie nie było tych emisji to.. nadal mi one występują.. Nie wiem co jest grane ale nawet wróciłem do laboratorium ( ledwo bo ledwo) , wszedłem do środka i nadal mi wyskakuje , że jest wysoka emisja psioniczna , żebym natychmiast opuścił strefę.. Nie wiem co robić pomocy
biwes
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2013, 22:36
Ostatnio był: 15 Paź 2013, 20:37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: zadanie przynieś unikatowy kombinezon

Postprzez Adam w 27 Wrz 2013, 22:50

Po co zawróciłeś? Dostałeś od Sacharowa hełm psioniczny, który ochrania Cię przed emisjami na określony czas. Nawet ślepy dałby radę szybko wyłączyć wszystkie przyciski.

Jak znalazłeś Ducha, skoro zawróciłeś i wyszedłeś, skąd przyszedłeś? Powtórz jeszcze raz wszystko, bo chaotycznie opisałeś.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez smichal74 w 27 Wrz 2013, 22:53

@Biwes To jak ty wyszłeś ? czitowałeś :E . Przecież jak sie wychodzi z tej fabryki to sie natrafia na ducha bierzesz kombinezon i dokumenty i uciekasz taką norą obok.
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 11:50
Miejscowość: Zona/bar
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez Adam w 27 Wrz 2013, 22:55

Ale on najpierw napisał, że na bagnach znalazł ciało Ducha, a potem, że w labku, w momencie, gdy wyskakuje info o strefie zagrożenia, wycofał się. Co prawda, jest to niemożliwe, aby wyjść z X16 głównym wyjściem, bo drabiny w szybie windy są urwane....
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez biwes w 27 Wrz 2013, 23:10

Zawróciłem dlatego ponieważ co chwilę ginąłem co 5 sekund maksymalnie musiałem brać apteczkę. Dostałem od Sacharova kombinezon Spp Ekolog czy jakoś tak. Nie kojarzę żadnego hełmu psionicznego. Piszesz , że "nawet ślepy dałby radę wyłączyć wszystkie przyciski". Kompletnie nie wiem o co Ci chodzi. Jakie przyciski mam wyłączyć?

Ducha to ja znalazłem martwego na bagnach przy helikopterze. ( przynajmniej podszedłem do typa martwego przy helikopterze jak wziąłem , żeby przeszukać jego ciało to był napisany ktoś inny , ale potem wyskoczyło mi , że zadanie zaliczone). Ogólnie jak patrzę teraz poradnik na gry.online nie byłem jeszcze w Dolinie Mroku ani x-18 , a niby tam powinienem się udać z baru. (przynajmniej według tamtego poradnika) . Ja jednak jak pisałem z baru udałem się do Jantaru , ponieważ w Barze Rad kupiłem od jakiegoś gostka informacje , że tam na bagnach znajdę Ducha.
biwes
Kot

Postprzez Adam w 27 Wrz 2013, 23:14

Wszystko pokiełbasiłeś. Na bagnie znalazłeś Wasiliewa, to naukowiec, który był z Duchem w labku i uciekł, ale go zombiaki dorwały. Skoro go znalazłeś, to powinieneś już od dawna posiadać hełm psioniczny. Dostajesz go, gdy wraz z Krugłowem idziesz dokonać pomiary w Jantarze, jeżeli nie wypełniłeś tej misji to nic dziwnego, że giniesz. Nie ma innej możliwości:

Wszystkie zadania fabularne w Jantarze:
1. Doprowadzenie Krugłowa z Dziczy.
2. Pomiary z Krugłowem.
3. Otrzymanie hełmu psionicznego.
4. Odnalezienie Wasiliewa.
5. Wejście do labka.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez biwes w 27 Wrz 2013, 23:17

teraz przeczytałem w tym poradniku , że te x18i 16 są pod ziemią , więc ja w ani jednym ani drugim nie byłem jeszcze..
SŁUCHAJCIE: Być może źle to nazwałem nazywając "fabryką".. Jest tam kompleks budynków po prostu , nie wiem tak mi się napisało , że to fabryka. Zaszedłem tylko kawałek dalej jak mi wyskakuje , że emisja psioniczna , żebym zawrócił w bezpieczne miejsce..
biwes
Kot

Postprzez Adam w 27 Wrz 2013, 23:20

Trzymaj się wskaźników na mini-mapie. Chyba pierwszy raz w historii naszego forum użytkownik uznał X18 i X16 za fabryki naziemne. Na przyszłość przeglądaj PDA i mini-mapę.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez biwes w 27 Wrz 2013, 23:25

Adam nie wykonywałem zadania z pomiarami... więc jak piszesz to nie mam tego hełmu...

Dobra to teraz co mogę zrobić ? Bo ja zawróciłem do laboratorium do Kruglova i Sacharova i nawet będąc u nich w środku cały czas mam , że "emisja psioniczna , udaj się w bezpieczne miejsce". Gdzie znajdę to bezpieczne miejsce? Bo wszędzie ginę..
biwes
Kot

Postprzez weteran XD w 27 Wrz 2013, 23:52

Wczytaj zapis przed pójściem do dziczy i skieruj się do doliny mroku, weź klucz od jednego kolesia i idź do lab x18 i zrób tam zadanie. Jak już wykonałeś zadanie wróć się do baru oddaj zadanie barmanowi i idź do dziczy pomóc krugłowowi. Jak już pomogłeś to idź do Sacharowa i wraz z krugłowem wykonaj pomiary i wróć do Sacharowa po skalibrowany hełm psioniczny i zadanie na odnalezienie wasiliewa na bagnach. Po tej czynności idziesz do fabryki zabijasz wszystko co się rusza i wchodzisz do lab x16.
Awatar użytkownika
weteran XD
Stalker

Dołączenie: 19 Sty 2012, 23:08
Ostatnio był: 31 Gru 2014, 22:20
Miejscowość: gdzieś tam w czarnobylu
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: -26

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości