Odpalenie gry - Wywalenie do pulpitu

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Odpalenie gry - Wywalenie do pulpitu

Postprzez Tacorn w 02 Paź 2013, 19:52

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 443
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'foggy'

Jakie mam mody : Clear Sky Complete + Absolute Nature + Structure + (I tutaj się bawiłem z łączeniem) Dynamic Hud.
Awatar użytkownika
Tacorn
Kot

Dołączenie: 02 Paź 2013, 19:48
Ostatnio był: 07 Mar 2026, 16:34
Frakcja: Wolność
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Odpalenie gry - Wywalenie do pulpitu

Postprzez Cromm Cruac w 02 Paź 2013, 20:37

No to połącz dokładnie jeszcze raz bo coś zepsułeś po drodze.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 22:49
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Tacorn w 03 Paź 2013, 17:44

Dobra, już nie mam tego problemu. Ale mam inny... Wczytuje ostatni save z limańska i nagle wywala mnie do pulpitu...

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\scripts\_g.script:975: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil)
Awatar użytkownika
Tacorn
Kot

Postprzez Pangia w 03 Paź 2013, 18:36

Nic dziwnego, jeśli save jest sprzed instalacji moda. Za dużo zmieniłeś w grze, żeby save mógł zadziałać - chyba, że zapis jest już po zainstalowaniu wszystkiego tego, co wypisałeś w pierwszym poście.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Tacorn w 03 Paź 2013, 20:18

Żadnego moda nie instalowałem, poprzednie savy działały. Tylko nagle ten po wciśnięciu F5 nie zadziałał... Da się jakoś go odzyskać ? Mam jedynie ten z przejścia z Czerwonego Lasu do Limańska....
Awatar użytkownika
Tacorn
Kot

Postprzez Pangia w 03 Paź 2013, 20:35

No to w końcu jak to jest? W pierwszym poście piszesz, że łączyłeś mody, ale najwidoczniej coś Ci nie wyszło, skoro sypnęło BugTrapem, a teraz mówisz, że nic nie instalowałeś. Czyli mamy rozumieć, że ten save, o którym mowa był zrobiony na czystej grze i próbujesz go uruchomić na czystej grze? Jeśli tak, to trudno powiedzieć, czy go odzyskasz. Pewnie znowu Stalker kaprysi i Ci mógł zepsuć jakiegoś save'a. Użyj tego autosave'a i spróbuj jeszcze raz wejść do Limańska, gra często się sypie na tym etapie.
I jeszcze jedno:
scigacz1975 napisał(a):Jest inny sposób na szybkie zapisy - otwórz plik user.ltx , znajdź sekcję:
bind quick_save kF5
bind quick_load kF10

i zamiast niej wklej to :
bind quick_save kF9
bind quick_load kF10
bind_console save save1  kF5
bind_console save save2  kF6
bind_console save save3  kF7
bind_console save save4  kF8

pod klawiszami F5 do F8 będziesz miał 4 szybkie zapisania (działa tak jak zapis z konsoli i nie psuje save)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Tacorn w 03 Paź 2013, 20:40

Nie, usunąłem cały folder Gamedata poczym znowu zainstalowałem to co miałem. Gra dobrze wczytywała po ponownej instalacji ale nagle teraz wysypała.
Awatar użytkownika
Tacorn
Kot

Postprzez Pangia w 03 Paź 2013, 21:15

Aha, no to idź dalej z tego autosave'a. Pewnie już tamtego zapisu nie odzyskasz - jak już mówiłem (i przewijało się zresztą wielokrotnie na forum), przejście do Limańska potrafi być kapryśne i czasami psuje zapisy, ale zazwyczaj ruszenie od autosave'a lub innego zapisu załatwia sprawę. I nie zapomnij o zapisach z konsoli, to rzeczywiście pomaga.

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tacorn.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość