Problem z ładowaniem i zapisem - Czyste Niebo

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z ładowaniem i zapisem - Czyste Niebo

Postprzez szczerba w 14 Paź 2013, 22:33

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum lecz w S.T.A.L.K.E.R. a już nieco gram. Kupiłem swoje Czystem Niebo i zainstalowałem pare miesięcy temu i wszystko było świetnie. Grę udało się przejśc dwa razy i za trzecim podejściem postanowiłem, że zanim zakończę rozgrywkę to pobawie się nieco w zadania poboczne. Grało się rewelacyjnie do czasu, aż pojawił się problem, z którym za nic nie mogę sobie poradzic. Najczęściej działał pierwszy zapis po włączeniu gry, a każdy kolejny powodował XRay engine crash. Próbowałem restartowac, reinstalowac, ściągac patch'e i nic to nie daje. Co więcej, zauważyłem, że pomimo zaznaczania opcji "usuń wszystkie ..." za każdym razem, po ponownym zainstalowaniu gry mam moje save'y. Nie miałem zainstalowanych modów, mój system to Vista, jeśli to ważne. Po pewnym czasie pojawiły się problemy nawet z ładowaniem. Co prawda sporadyczne ale zaczynam się martwic, że w końcu w ogóle nie uda się tego uruchomic... Dlatego Proszę o jakiekolwiek wskazówki. Co mogę zrobic, aby gra działala jak wcześniej? Proszę Was o pomoc i daje kawałek zapisu jaki otrzymałem w errorlogu.
Kod: Zaznacz wszystko
Error Reason:
----------------------------------------
xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "C:\czysteniebo\bin\xrCore.dll" at 001B:1001B944, xrDebug::backend()+164 byte(s)

User Message:
Expression    : fatal error
Function      : CInifile::r_section
File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
Line          : 443
Description   : <no expression>
Arguments     : Can't open section 'pda_actor'

System Error:
0x00000012 - Brak dalszych plików.

Registers:
EAX=0CED35F0  EBX=00118200  ECX=0CED35F8  EDX=0CED36E0
ESI=100486E0  EDI=02969EFC  FLG=00200212
EBP=00117C64  ESP=00116C58  EIP=1001B944
CS=001B  DS=0023  SS=0023  ES=0023  FS=003B  GS=0000

Oraz plik xray_
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 443
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'pda_actor'
szczerba
Kot

Dołączenie: 14 Paź 2013, 22:06
Ostatnio był: 09 Lut 2014, 20:50
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z ładowaniem i zapisem - Czyste Niebo

Postprzez Poldzer w 15 Paź 2013, 09:29

Z tego co zrozumiałem to brakuje pliku jakiego pda, Spróbuj uruchomić jako admin.
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 20 Mar 2026, 17:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Re: Problem z ładowaniem i zapisem - Czyste Niebo

Postprzez szczerba w 15 Paź 2013, 18:10

Udało mi się rozwiązac problem. Nie wiedziałem, że Czyste Niebo zrobi mi kopie zapasowe na każdym dysku... nie wiem jak to działa, ale udało mi się zapisac i wczytac grę w normalny sposób (choc zapisy utraciłem). Oby nikt z Was nie musiał się tak szarpac z Waszym egzemplarzem...
szczerba
Kot

Dołączenie: 14 Paź 2013, 22:06
Ostatnio był: 09 Lut 2014, 20:50
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości