[PROBLEM] Crash gry - Zew Monolitu:Ukryte Ścieżki

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

[PROBLEM] Crash gry - Zew Monolitu:Ukryte Ścieżki

Postprzez wyga w 22 Lis 2013, 14:04

Witam.
W Zewie Monolitu: Ukryte Ścieżki podczas pierwszej misji w sarkofagu, mam wyloty na pulpit. Generalnie znajduję niżej burery, 2 udaje mi się zabić, przy trzecim każdorazowo crash gry. Gdy chcę wczytać moment gdzie jestem niedaleko 3-go burera gra crashuje się. Dodatkowo przy crash'ach resetują się ustawienia sterowania.

Z okienka:
Kod: Zaznacz wszystko
XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "E:\Games\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 0023:01247D15, xrDebug::backend()+165 byte(s)

Z pliku .log:
Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : ini_file.section_exist(section)
[error]Function      : CTradeParameters::process
[error]File          : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\trade_parameters_inline.h
[error]Line          : 111
[error]Description   : cannot find section  äÂ3Đ”

wersja gry: 1.0004 (full pl)
mod pobrany świeżo z tutejszej pobieralni.

Jedyne co zrobiłem to wciepałem gamedata do głównego folderu i zmieniłem game_data na true.
wyga
Kot

Dołączenie: 31 Gru 2012, 01:40
Ostatnio był: 07 Gru 2013, 00:31
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: [PROBLEM] Crash gry - Zew Monolitu:Ukryte Ścieżki

Postprzez wyga w 22 Lis 2013, 15:12

Ahh.. mój błąd. Musiałem wczytać autosave.
wyga
Kot

Postprzez Pangia w 22 Lis 2013, 16:04

Zdaje mi się, że w temacie moda była mowa, że czasami są takie chcice na pierwszych lokacjach i mod lubi crashować w danym miejscu, zmuszając do ponownego przejścia danego etapu z autozapisu przy wejściu na lokację, ale za Prypecią gra robi się znacznie stabilniejsza.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez mayer99 w 22 Lis 2013, 22:01

Misje gdzie są liczne bugi i nie działają savy:
- sarkofag początek ( trzeba zatłuc wszystkie burery i nie wczytywać save'ów podczas przechodzenia),
- Prypeć przy osłanianiu Kła i przejściu na Atp,
- odbijanie fabryki z rąk bandytów w Dolinie Mroku ( mi działały savy robione poza fabryką),
- dodatkowo miałem stosunkowo częste wyloty przy spotkaniach z elektrycznymi chimerami...
Moja rada: robić savy na wszystkich lokacjach (najlepiej przez menu) oraz przy ważniejszych misjach. Jak mówił Pangia, po przejściu z Prypeci na Atp gra staje się o wiele stabilniejsza i wyloty bywają naprawdę rzadko ;).

P.S. Jak i gdzie mozna zmienić wygląd celownika? Chodzi mi o Pso1 dokładnie. Wszystkie celowniki są na cały ekran, jedynie ten jest a'la Call od Duty ( oprócz powierzchni siatki celownika, poza lunetą widać otoczenie)...
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 17 Lis 2025, 16:27
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Pangia w 22 Lis 2013, 22:25

Siatkę możesz zmienić albo podmieniając ją na inną (właściwie to powinno wystarczyć usunięcie zmodowanej, wtedy gra użyje domyślnej z własnej gamedaty) albo zmieniając wyświetlaną siatkę w configu - domyslnie jest to config/weapons/weapons.ltx, w szukajkę wpisujesz wpn_addon_scope dla configu PSO-1 i zmieniasz linijkę scope_texture.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez wyga w 23 Lis 2013, 14:24

Witajcie Bracia!
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Nie doczytałem wątku modyfikacji i jak napisałem musiałem wcześniej wczytać auto save, przez co każde kolejne zapisy miałem pobugowane. Niestety nie miałem normalnego zapisu i musiałem od nowa dojść do sarkofagu, ale od tego momentu przy normalnych zapisach i wczytach przez menu jeszcze wylotu nie miałem.

Klimacik świetny, warto poborykać się z niektórymi bugami dla tej modyfikacji :D

P.S. Dzięki za wzmiankę o celownikach, bo sam pewnie bym zbagatelizował sytuację, a tak wywalę z cudownego as val'a ten irytujący celownik :)
wyga
Kot

Postprzez wyga w 27 Lis 2013, 00:19

Witam ponownie.
Mam problem z postaciami które zginęły. Czy jest możliwość zrespienia ich na nowo? Bądź przynajmniej ustawić punkt zadania/zadanie na wykonane?

1 problem - wziąłem zlecenie od Hrabiego na zabicie Makarona, jednak latałem sobie z innymi questami i nie zauważyłem kiedy postać po prostu zniknęła z mapy.

2 problem - w Kordonie mam odbić wioskę Sidorowicza, w tym celu miałem wybrać ze skrytki Wilka karabiny i rozdać obecnym kompanom, z tym, że mam ich tylko 2. Przypuszczam, że reszta zginęła.

Tak więc nie mogę wykonać obydwu zadań. Czy znacie może jakieś rozwiązanie?

Btw, istnieje paczka poprawiająca bronie? Niektóre z nich (a przynajmniej u mnie) są jakby źle ustawione tzn. muszka skierowana w dół, cco z kropką na środku szczerbinki, as val z niewiadomym przyrządem celowniczym, przez który nic nie widać i skalibrowany jakby tego przyrządu w ogóle nie było itp. itd.
wyga
Kot

Postprzez vandr w 27 Lis 2013, 08:20

Jak chodzi o misję odbicia wioski w Kordonie, musisz wczytać autosave i pierwsze co, to koniecznie wybić mutanty na mapie, przynajmniej do wiaduktu. Wtedy żaden kot nie powinien ucierpieć.

Jak chodzi o vala, skasuj(robiąc uprzednio kopię, na wszelki wypadek) folder Gamedata/Meshes/Weapons/Val
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości