Stalker figurkowy?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Stalker figurkowy?

Postprzez Canthir w 23 Lis 2013, 21:43

Fajna stronka, ceny nie są ani kosmicznie wysokie, ani przyjemnie niskie. ~20zł za ludka i ~20zł za przesyłkę. Najrozsądniej byłoby brać tyle, żeby zmieścić się w tańszej przesyłce, żeby koszty przesyłki były względnie małe.

Fajnie i potencjalnie stalkerowo wyglądają :
ta banda
ta banda
i ta banda
oraz to paskudztwo

Za taki zestaw 5 wychodzi ~100zł, byłoby nieźle gdyby tylko było z kim grać. Pod choinkę sobie zażyczę od Spełniacza Życzeń :D
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony

Za ten post Canthir otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Glaeken.
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Reklamy Google

Postprzez Omnibus w 23 Lis 2013, 22:05

Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez Canthir w 24 Lis 2013, 00:22

Są (nie wszystkie) dostępne w polskim sklepie. Tzn, mają w ofercie, ale nie na składzie - pisze do nich zapytanie czy mogliby ściągnąć i ile by kosztowały. Kurde, piękne są <3 :D Adres: [tutej]

Achh, czort, niepomalowane sprzedają ;_; Dość mocno gasi to mój entuzjazm, bo przybory do malowania to też niczego sobie inwestycja, a średnio mam pomysł komu dać do malowania, kto ma park maszynowy ku temu i fach w ręku. aj aj aj... :<
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Postprzez StefanStrielok w 24 Lis 2013, 21:07

Kupiłbym figurek za 300 złoty banda mutantów i pozostałe 2 bandy.
Awatar użytkownika
StefanStrielok
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2012, 18:22
Ostatnio był: 21 Lis 2021, 00:29
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Canthir w 26 Lis 2013, 18:42

No to ludzie zobaczcie sobie w tym polskim sklepie i namyślcie się czy/co byście brali. Co prawda na chwilę obecną na składzie nie mają, ale jakby zebrać większe zamówienie to pewnie ściągną, a kupić u nich wyjdzie taniej niż od germańców (65zł wobec 19€ (~80zł) komplet, no i przesyłka tańsza).

Ja bym brał Road Guards i Zone Dogs najpewniej.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Postprzez StefanStrielok w 26 Lis 2013, 20:24

Centhir mógłbyś podać link do polskiej stronki ?
Awatar użytkownika
StefanStrielok
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2012, 18:22
Ostatnio był: 21 Lis 2021, 00:29
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez MroziakCS w 26 Lis 2013, 22:34

"Zona to dar, którego człowiek nie docenia"
Awatar użytkownika
MroziakCS
Kot

Dołączenie: 26 Lis 2013, 22:21
Ostatnio był: 08 Lut 2014, 18:24
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 0

Postprzez Canthir w 28 Lis 2013, 18:49

Dostałem odpowiedź ze sklepu:
Niestety nie planujemy już kolejnych dostaw do sklepu. Obecnie wyprzedajemy
to co pozostało nam na magazynie,

Czyli sprowadzać od Niemców niestety trzeba będzie po 20€ + kozacka przesyłka :/
----------
edit:
Jak ktoś chce budżetowo rozwiązać sprawę to są nieźli zamaskowani chaośniccy kultyści z WH40k. Pomalować ich na zielono i prawie Stalkerzy...

Image

------
edit2:
Nope, sam w rencach paczkę miałem, więc widziałem o czym mówiem. A taki oto to był zestawik: [klik]
Ostatnio edytowany przez Canthir, 28 Lis 2013, 19:17, edytowano w sumie 1 raz

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Postprzez Omnibus w 28 Lis 2013, 19:06

Szkoda :/ :Wtlesłychaćmarszpogrzebowy:
Powyższych kultystów mam, ale są oni dostępni bodajże tylko z zestawem "Dark vengeance". Dwie armie, zasady, rulebooki, mierniki, kupa kasy...
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez WRJ w 30 Lis 2013, 21:04

Chyba wykombinowałem jak rozwiąże problem anomali. Zrobienie niewidocznych anomali było by zbyt ciężkie do zrobienia, ale rozumiem, że powinny stanowić kolejny element nieprzewidywalności zony. Ja proponuję zastosowanie ruchomych anomali. Na koniec każdej tury następowała by faza anomali składająca się z trzech etapów. Najpierw było by losowanie artefaktów ( każda figurka znajdująca się w centrum anomali i posiadajaca detektor lepszy niż "Echo" mogła by znaleść jakiś artefakt ). Potem za każdą anomalię rzucało by śię tzw. kostką rozrzutu ( jeśli wypadnie strzałka to anomalia przesuwa się o 3-2 cm w daną stronę. Inaczej zostaje tam gdzie była), a potem jednostki wyposarzone w jakikolwiek detektor mogły by uciec z pola rarzenia anomali. Na końcu fazy wszyscy w polu działania anomali dostają obrarzenia i muszą wykonywać rzuty na pancerz ( jak po wszystkich innych obrażeniach).

Wiem że w orginalnym Stalkerze czegoś takiego nie było, ale inaczej wszyscy będą je poprostu obchodzić. Mogę doprawić to jakąś fabułą. Co powiecie na to by był to efekt uboczny tajemniczej eksplozji która uszkodziła Monolit i tym samym zdestabilizowała całą zonę?

PS. Kultysci wyglądają fajnie, ale tak średnio mi pasują. Tych dwóch w maskach gazowych pewnie by śię nadało, ale pozostali poprostu nie pasują do Stalkera.
WRJ
Kot

Dołączenie: 30 Mar 2013, 21:24
Ostatnio był: 22 Gru 2014, 21:37
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Grzechu300 w 01 Gru 2013, 11:58

Jak ktoś chce budżetowo rozwiązać sprawę to są nieźli zamaskowani chaośniccy kultyści z WH40k. Pomalować ich na zielono i prawie Stalkerzy...

Albo ewentualnie Death Korps of Krieg z Forge Worlda. ;)
Chociaż oni pasują raczej na stalkerów z Metra:

Image
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 333

Postprzez Canthir w 14 Gru 2013, 22:53

Może nie są wybitnej urody, może nie są ultra stalkerowi jak któryś wcześniej tam pokazani, ale są moi i własnoręcznie malowani. Ruszę z nimi wgłąb Zony przeciw wszystkim mutantom i hordom Monolitu!

Image

zdjęcia Zony

Za ten post Canthir otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Voldi.
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości