Wasz styl gry?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Wasz styl gry?

Postprzez Dovak w 17 Lis 2013, 01:46

Cień Czarnobyla - jestem takim szturmowcem. Ostrzelam przeciwników zanim zdążą mnie zauważyć i zazwyczaj zdążę ubić kilku (jeśli poruszają się w grupie) zanim reszta się pochowa. Niedobitków obrzucam granatami i staram się ich wypłoszyć po czym strzelam. Amunicja przeważnie się zwraca gdy przeszukam zwłoki.

Zew Prypeci - tu już lubię podejście snajperskie. Zamawiam sobie u Żwawego jakieś SVD i kupuje amunicje u Sowy. Rozglądam się zanim pójdę w jakieś dalsze tereny i jeśli widzę jakieś zagrożenie to staram się je eliminować moim SVD. Zagrożenie... mam tu na myśli mutanty oraz bandytów. Jeśli spotkam bandytów gdziekolwiek to bez namysłu wyciągam broń i zabijam.

Zew Prypeci "MISERY" - Cholera... tu jest ciężko. Bardzo ciężko. Pieniądze są problemem, jedzenie jest problemem, lekarstwa są problemem, amunicja jest problemem. Przy zwłokach jest jej bardzo mało gdy w ogóle się ją znajdzie. Jest ona droga. Staram się wydawać jak najmniej by zarobić na kombinezon naukowców. Pozwoli mi on łazić po anomaliach by znaleźć artefakty dla Brodacza. Mam nadzieje że są one odpowiednio drogie. Już w czystej grze były dość cenne. Mój styl gry? Wszystko. Zależy od sytuacji. Koniec amunicji do kałacha? Szybko łapie jakąś zepsutą broń z przeciwnika z nadzieją że ma amunicje która pozwoli mi ubić kolejnego. I znowu ta nadzieja na amunicje...
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Reklamy Google

Postprzez barebosz w 19 Lis 2013, 02:35

Osobiście gram bardzo agresywnie poziom najwyższy i lecę i strzelam we wszystko co się da. jak niektórzy już wspomnieli AI w cieniu czarnobyla działa jak jeden organizm dlatego takie moje działanie ;)
enervit no jest efekt jak po dodatkach ze stalkera xD
barebosz
Kot

Dołączenie: 19 Lis 2013, 02:27
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 02:37
Kozaki: 0

Postprzez rafxcrash w 24 Lis 2013, 19:46

Ja preferuję lekki pancerz. Ok 20 bandaży, sporo amunicji, jeden granat na wszelki wypadek. Artefaktów nie biorę. Samą akcję przeprowadzam raczej taktycznie, chociaż z tym AI ciężko to wykonać. Na mutanty często szarżuję.
Awatar użytkownika
rafxcrash
Kot

Dołączenie: 24 Lis 2013, 18:36
Ostatnio był: 28 Maj 2016, 11:12
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez Spell406 w 01 Sty 2014, 20:03

Zwarty i tresciwy. Trs 301 z granatnikiem zmodyfikowany pod szybkostrzelność i wintar lub ryś na podorędziu. Dużo biegam, chowam się za wszelkimi możliwymi przeszkodami, strzelam krotkimi seriami z średniego dystansu. Jeden trup, zmiana pozycji i kolejni sztywniacy. Snajperki używam podczas walk na otwartym terenie, gdzie nie da się podejść do wrogich pachołków bez ciężkiego zatrucia ołowiem, lub gdy wrogów więcej niż mrówków. Granatnika głównie używam na cięższe mutanty
Spell406
Kot

Dołączenie: 28 Gru 2013, 23:48
Ostatnio był: 30 Mar 2015, 08:41
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 1

Postprzez CrosSs w 02 Sty 2014, 11:27

W Zewie normalnie używałem SA Avalanche z celownikiem którego zmodyfikowałem pod celność. Zawsze staram się utrzymywać średni dystans, strzelam krótkimi seriami po 2-3 strzały. Zwykle jedna seria wystarczy. Broni pobocznej zwykle nie nosze, ale ostatnio w Prypeci taszczę ze sobą k.Gaussa i PKM. :D Normalna waga całego wyposażenia to 30-35 kg, ale bez Gaussa i PKM. Zwykle 400 sztuk ammo do SA wystarcza na podróże po zonie :D
Udanych łowów Stalkerze .
Awatar użytkownika
CrosSs
Stalker

Dołączenie: 08 Sty 2012, 19:08
Ostatnio był: 21 Sie 2022, 16:11
Miejscowość: Zona
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 9

Postprzez Koleś w 02 Sty 2014, 11:50

A ja gram i jako szturmowiec i jako snajper. Zawsze mam ze sobą Vintara i kałacha + broń kalibru 5.56. Najpierw (np. w Prypeci) podkradam się do najemników i eliminuje ich do tej pory, aż mnie zauważą. Kiedy to się stanie zmieniam miejsce i robię to samo. Jak wszystko się już posypie, to wychodzę jako szturmowiec i dobijam resztę :D.

Ps. do Red Shoahert: sorry za tamto nie doczytałem.
Ostatnio edytowany przez Koleś 02 Sty 2014, 14:24, edytowano w sumie 2 razy

Za ten post Koleś otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Red Liquishert.
Awatar użytkownika
Koleś
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2013, 18:27
Ostatnio był: 05 Lip 2017, 14:20
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez Goblinek z Zony w 02 Sty 2014, 12:25

Ja zazwyczaj wchodzę w otwartą walkę. Często mam dobrego AK, na ulepszoną celność i pilnuję, aby mieć dobrą kryjówkę i czyste pole widzenia. Staram się unikać walk nocą, bez dobrego noktowizora to nigdy nie wypala. Obowiązkowo w CoP-ie mam SEVĘ, gdyż nieźle chroni przed anomaliami. Ale gdy walka toczy się w pomieszczeniach, zawsze mam mojego ukochanego shootguna i daje każdemu popalić. Nie lubię cichych podchodzeń do wroga, bardziej zasadzki bym wolał. Więc cicha walka nie dla mnie :) .
Awatar użytkownika
Goblinek z Zony
Kot

Dołączenie: 15 Gru 2013, 21:02
Ostatnio był: 10 Wrz 2015, 18:35
Miejscowość: Kordon
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 3

Postprzez Neymarowy w 26 Sty 2014, 13:59

Ja się tam nie pier**le wyciągam kałacha i sieje porządną rozpierduche :D :D
"Zona straszliwe ma potomstwo, zwane mutantami
I śmiertelne anomalie owocujące artefaktami
Gdy któryś w rękę weźmiesz a każdy się w dłoni zmieści
Przyjemnego uczucia doznasz kiedy ciepło skórę pieści..."
Awatar użytkownika
Neymarowy
Kot

Dołączenie: 29 Gru 2013, 13:38
Ostatnio był: 06 Paź 2019, 13:41
Miejscowość: Warzywniak
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 1

Postprzez Owitz w 26 Sty 2014, 15:37

Raczej zachowawczo, powolne skradanie i unikanie starcia bezpośredniego. W lekki teren zabieram kombi turysty ,w ciężki leczący beryl lub PSZ-9Md ( nieoceniony jasny noktowizor do podziemi :p ). Do tego na muty zawsze SPAS12 ,,Łowca'' a na resztę VSS Vintorez lub AKSU Specnaz. Oczywiście przydatne arty jak Mika czy Dusza.
Awatar użytkownika
Owitz
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2008, 11:29
Ostatnio był: 13 Cze 2021, 23:00
Miejscowość: Wadowice
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 18

Postprzez Mara w 27 Sty 2014, 05:09

Mój styl to przede wszystkim zarabianie pieniędzy. Zawsze skupiam się na tym, żeby mieć maksymalny udźwig (w CoP zapewnia to ulepszona SEVA i artefakty, pozwalające taszczyć +/- 110 kg) a stan konta na koniec to zawsze +200 000 rubli. :)
Awatar użytkownika
Mara
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2014, 09:14
Ostatnio był: 22 Cze 2015, 18:41
Kozaki: 7

Postprzez zołg w 27 Sty 2014, 10:23

Mój styl gry to rambo , ładuje ile wlezie do wszystkiego co czerwone , zawsze staram się mieć ok. 300-500 naboi i to mi wystarcza ostatnio zacząłem grać na 2 kombinezony tj. powiew wolności i ten zielony jajogłowych które zmieniam wg potrzeb w cieniu Czarnobyla
zołg
Kot

Dołączenie: 16 Lis 2013, 13:51
Ostatnio był: 21 Sie 2014, 18:07
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -2

Postprzez Krzyk19 w 27 Sty 2014, 18:08

Ja jestem szturmowcem więc snajperek i celownika nie używam. Więcej strzelania, rzucania granatami i zmian pozycji. A gdy już się dostanę do wroga na odległość dźgnięcia nożem, oczywiście że go dźgam aż do upadłego. Tej taktyki nie stosuję tylko do walki z mutantami, Zombie i dresami w egzoszkieletach to zbyt kosztowne. Nawet dla mnie. Piszę tak bo po jakimś czasie gry wyrobił się u mnie instynkt handlarza. Z pola bitwy biorę tylko te najlepsze fanty i jak mam gdzie to upchnac to i zabieram też te mniej wartościowe rzeczy. W wielkim skrócie Jestem szturmowcem i to dość brutalnym bo dźgnięcia to dopiero początek. Równie dobrze mógłbym być fanatycznym wojownikiem Monolitu.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości