Laboratoryjna Groza

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Postprzez MCaleb w 30 Gru 2007, 17:42

Nie lubię innym psuć zabawy, lecz zaznaczam, że ten temat żyje tylko z uwagi na sensowne i rozbudowane posty. Nie zadajemy tu pytań jak załatwić pijawę/kontrolera/Krugłowa, czy też jak dojść do X18/X16/X12/X10 i jak je przemierzyć/wyłączyć/znormalizować/rozwalić.
Tu opisujemy swoje przeżycia i refleksje oraz dyskutujemy o grozach czychających w laboratoriach. Inaczej tytanowo-runiczne drzwi główne X12 otworzą się, a Demony X-12 będą mścić się na nieoświeconych heretykach, nawracając ich sadoklapami na właściwą drogę postępowania.
Jak powiada Xięga: Azaliż nie ujdzie żyw nikt nieuświadomion.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez radzix w 03 Sty 2008, 22:01

mnie ku@#$wsko przerażają pijawy :( kazde spotkanie podczas nocnych exploracji Zony przyprawia mnie o dreszcze :!:
Dobry był też motyw jak sobie stałem w zauroczeniu i obserwowałem jak pieski podgryzają zwłoki,i w pewnym momencie pieski zwracają sie w moją strone i watahą mnie atakują...ta gra żyje i za to sie w niej zakochałem :)
Intel C2DUO T5450 1,66 GHz
2048 MB RAM DDR2
250 GB HDD - SATA
nVidia Ge Force 8600 GS 256mb
Awatar użytkownika
radzix
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2008, 21:22
Ostatnio był: 08 Lut 2011, 22:38
Miejscowość: Wawka
Kozaki: 0

Postprzez yoger w 19 Sty 2008, 02:57

Ja się zawsze czuje raźniej jak w trakcie walk z mutantami trafi się jakiś wojak do zabicia :P, poprostu wiem, że nie zostałem sam na tych skażonych ziemiach. Nie mógłbym tu nie wspomnieć o tym genialnym głosie Spełniacza Życzeń...zawsze wywołuje u mnie niezidentyfikowany stan umysłu (trochę jakbym wszedł w zasięg mózgozwęglacza).
Trzeba przyznać, że oprawa audio w Stalkerze jest naprawde na genialnym poziomie.
yoger
Kot

Dołączenie: 17 Sty 2008, 10:11
Ostatnio był: 25 Lut 2011, 18:33
Kozaki: 0

Postprzez szympekmajster w 19 Sty 2008, 11:38

radzix napisał(a):mnie ku@#$wsko przerażają pijawy :( kazde spotkanie podczas nocnych exploracji Zony przyprawia mnie o dreszcze :!:

hehehe mnie pijawa przestraszyła dosyć mocno gdy po raz pierwszy przechodziłem STALKERa. Było to w agropromie. Kolega opowiedział mi trochę o tym i gdy schodziłem po kręconych schodkach serce waliło mi dosyć mocno. Ale za 2 razem przechodzenie to nic strasznego. No i przed pierwszą grą myślałem że snorki będą bardziej wymagającymi przeciwnikami :|
Image
http://youtube.pl/GamePCTV Kanał YT - Let's Play'e, recki, nowości ze świata gier
Zapraszam :)
My PC :)
AMD Phenom II X4 @ 3,8GHz, 8GB DDR3 Crucial, AMD HD7870XT
Awatar użytkownika
szympekmajster
Tropiciel

Dołączenie: 18 Lis 2007, 20:54
Ostatnio był: 12 Gru 2014, 00:31
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Postprzez Stalk3r w 19 Sty 2008, 11:57

Mnie też gra przerażała jak grałem za PIERWSZYM razem ....,a teraz szkoda gadać nawet nie drgne.Lab na Jantarem przechodzę bez jakiegokolwiek strachu,ale ten odgłos psioniki (chodzi o te basowe głosy wciąż klimat robią).

PS Znacie jakieś mody które polepszają klimat Stalkera;)?Prócz Horror Moda(jak dla mnie głupi mod ,to już bardziej klimat jakiegoś Silent Hill....)
Le Slavic Untermensch
Awatar użytkownika
Stalk3r
Tropiciel

Dołączenie: 18 Paź 2007, 14:00
Ostatnio był: 24 Cze 2016, 01:41
Miejscowość: Nowhere
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 2

Postprzez Michu w 19 Sty 2008, 17:14

Polecam Mod na ciemnicę i jakiś z nowymi mutantami ;). Pochodź sobie w nocy z Weather Overha.... (nie pamiętam jak się pisze). To poczujesz klimat :D.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Infernal w 19 Sty 2008, 18:04

Michu napisał(a):Polecam Mod na ciemnicę i jakiś z nowymi mutantami ;). Pochodź sobie w nocy z Weather Overha.... (nie pamiętam jak się pisze). To poczujesz klimat :D.

Hehe, przypomniało mi się jak wyszedłem z rur z X16, a byłą dziesiąta w nocy :D Noktowizor dawał widok na 5 metrów, latarka tylko trochę podświetlała. I te odgłosy snorków. Jak tylko jeden wyskoczył mi z z tej ciemnicy to żem spier... uciekał, że w moment byłem w bunkrze naukowców :o Naprawdę modzik daje kopa do klimatu ;)
Ale miałem za drugim przejściem gry w Czerwonym Lesie niezłą zajawkę. Wszedłem już w zasięg mózgozwęglarki i zauważyłem trupa kolesia z Powinności w egzo. Przeszukałem go, broń zostawiłem (ten najlepszy shotgun nie pamiętam nazwy ) i ruszyłem dalej. Napotkałem spory opór, więc schowałem się za skałą. Co jakiś czas się wychylałem, żeby strzelić, aż usłyszałem, że coś jęczy mi nad głową. Odwracam się i byłem twarzą w twarz... z tamtym kolesiem! W łapie miał shotguna i celował prosto we mnie. Uciekłem z 50 metrów od niego i się okazało, że to zombiak. Dla pewności się cofnąłem i trupa nie było. Wtedy już miałem pewność, że to ten sam. Czyżby zwęglarka ożywiała trupy? :o
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Adam w 19 Sty 2008, 18:28

Ja jak widze pijawkę to wchodzę na jakieś pudła i celuję w łunę. Co do obrazków potworów Towarzysza zauważyłem "dziwnego" potworka pomiędzy kotem, a chimerą. To jakiś rodzaj chimery?
A czy kontroler w Agropromie nie ma spłaszczonej głowy. Jakby spadła by mu na głowę cegła :D...
Czy ktoś moze mi załatwić screen/film jak z dalekiej odległości obserwuje się Kontrolera?
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez szympekmajster w 19 Sty 2008, 21:16

znam niezły sposób aby bez ubytku na zdrowiu obejrzeć go dokładnie. Sposób jest sprawdzony:
1.Widzisz kontrolera? Nie uciekaj!
2. Sprintem podejdź do niego na odległość kilku centymetrów
3. Z tej odległości nic ci nie zrobi!Będzie się tylko gapił :P
4. Teraz możesz go obejrzeć dokładnie i bez pośpiechu
:D sam zobacz!
Image
http://youtube.pl/GamePCTV Kanał YT - Let's Play'e, recki, nowości ze świata gier
Zapraszam :)
My PC :)
AMD Phenom II X4 @ 3,8GHz, 8GB DDR3 Crucial, AMD HD7870XT
Awatar użytkownika
szympekmajster
Tropiciel

Dołączenie: 18 Lis 2007, 20:54
Ostatnio był: 12 Gru 2014, 00:31
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wolność

Postprzez Infernal w 19 Sty 2008, 22:04

To jest już dawno odkryty sposób, aby go załatwić. Tak zwany słaby punkt. Kontroler z daleka jest praktycznie nie do ubicia. Już nie raz go zadźgałem nożem ;)
Ostatnio edytowany przez Infernal, 19 Sty 2008, 22:32, edytowano w sumie 1 raz
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Quinn w 19 Sty 2008, 22:50

Temat ostrzegawczo zamknięty na 1 dzień ze względu na spam. Zakończcie tego typu praktyki wreszcie. :wink:

Ponad 24h później. Temat otwieram, lecz bez spamu proszę, bo więcej już nikt go nie otworzy. - МЦ -
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 14 Wrz 2025, 14:27
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Ulubiona broń: --

Postprzez SandFighter w 02 Lut 2008, 13:34

Ja ciekawie wspominam pobyt w X-18... Te wielkie rdzawe drzwi... A za nimi jakieś dziwne odgłosy. Skradałem się jak jakiś ninja, ciągle w kuckach, a tu nagle przy schodach te skrzynie jak nie runą na ziemię... Myślałem, że padnę, a to był dopiero początek. Najciekawiej wspominam najniższy poziom laba, z Tymi latającymi przedmiotami - takich bęcków to ja jeszcze nie zebrałem ;). A jak usłyszałem walenie w drzwi podczas wpisywania kodu, to moja myszka sie schowała pod laptopa :P.

Swoją drogą zaczynałem grę już 3 raz i tym razem dałem nogę z Agropromu przed kontrolerem, zupełnie nie wiedzieć czemu po tym ryku os mnie trafiło... :)

Niestety klimat psują niedoróbki: np. ani razu nie udało mi się zrobić stealth kill'a - za każdym razem mnie wykrywają jak się skradam do nich z nożem (mowa o ludziach). Coś ktoś wie o tym?

Pytanie do tematu "Negatywne wrażenia z gry..." - МЦ -
SandFighter

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości