N.I.O.C.H.E.R. - gra Unity by NiochTeam

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: N.I.O.C.H.E.R. - gra Unity by NiochTeam

Postprzez Poldzer w 24 Gru 2013, 15:41

Wg mnie za szybko lecisz z numerami wersji niochera. Nie chcę chejtować nikogo broń Czarny Stalkerze, ale jak już rozwiniesz na tyle żeby to warte było nawet to która będzie wersja? n.i.o.c.h.e.r ver 52175365217.852.5254 ?? Wg mnie zbierz info co się najbardziej nie podoba popraw to i dopiero pokaż innym. Ale zrobisz jak zechcesz.

P.S Wszystkiego najlepszego wszystkim!
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 08 Kwi 2025, 09:29
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Reklamy Google

Postprzez RadekNioch w 24 Gru 2013, 15:51

Hihi, człowieku - jeśli kiedykolwiek będzie zdatne do grania, to chyba nie będzie miało oznaczenia Alpha? A to co Ty podałeś bardziej przypomina mi numer IP niż wersję. Nie pouczaj mnie, dopóki nie ogarniesz pisowni bo nawet nie chce mi się z Tobą dyskutować... Przecież to w tej chwili robię, czekam na pomysły co jest najgorsze, gościu pomyśl trochę! Nie chcesz nikogo Hejtować, ale jednak to robisz...
Ostatnio edytowany przez RadekNioch, 24 Gru 2013, 16:26, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez ZiomB w 24 Gru 2013, 15:52

RadekNioch napisał(a):tylko napisać mi co jest jeszcze źle.

Jednym z problemów tej gry jest fakt, iż S.T.A.L.K.E.R. jest ostatnią grą z jaką bym ją skojarzył, ale na to da się przymrużyć oko z uwagi że wczesne buildy Stalkera również nie wyglądały na Stalkera.

matius_007 - pierw piszesz:
matius_007 napisał(a):Znając życie to z taką wiedzą "pseudoinformatyczną" daleko nie zajdziecie.

Po czym następnie:
matius_007 napisał(a):Nie chcę nikogo zniechęcać ale czas pokaże.

Sensu nie widzę u ciebie.

Widać, że się dopiero uczycie, nie popieram hejterów jednak w jednej kwestii się z nimi zgadzam - zbyt wcześnie wypuściłeś to co już zrobiłeś. Na prawdę mało jest tu do pokazania, a w wypuszczaniu kolejnej wersji gry w której zmienisz celownik i dodasz animacje potwora nie widzę za bardzo sensu. W ogóle publikacja gry na tak wczesnym etapie prac jest bez sensu. Szlifuj i pracuj nad swymi umiejętnościami w zaciszu swego pulpitu, bo obecnie co robisz jest złe - hejty cię tylko zniechęcą do dalszej pracy, chcesz tego?
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Postprzez RadekNioch w 24 Gru 2013, 16:03

Wiesz co Ci powiem? Tu się mylisz, bo nawet nie wiesz jak hejty potrafią zmotywować do pracy :D Zwłaszcza gdy są szczere, dlatego proszę aby ich nie pisać. Wiem, teraz wszyscy będą tylko mnie tutaj obrażać - spokojnie, najwyżej będę Wam wypijał kozaki :)

Publikuję tutaj Niochera właśnie po to, żeby dowiedzieć się co tu jest najgorsze - nie po to, aby zbierać laury. Dziękuję każdemu, kto choć chwilę poświęcił na wypisanie złych cech tej gry.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Dziab_Dziab w 24 Gru 2013, 16:19

Szczerze mówiąc wygląda to okropnie i przed wami bardzo duży nakład pracy. Życzę powodzenia, chociaż jak na razie wygląda to co najmniej kiepsko.
Awatar użytkownika
Dziab_Dziab
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2013, 20:09
Ostatnio był: 02 Sie 2017, 16:59
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 23

Postprzez Cortex Reaver w 24 Gru 2013, 16:28

Chcecie, żeby wytypować błędy i co poprawić tak. Bez cienia złośliwości, ale tak na dobrą sprawę można by powiedzieć wszystko. Od ostatniej wersji nie widać rażących zmian.

RadekNioch napisał(a):Starałem się jak mogłem, żeby szybko to wydać zanim ludzie o tym zapomną.

I to źle właśnie. Pośpiech nie jest absolutnie wskazany i dobrze będzie jak o poprzednim projekcie ludzie zapomną. Gdybyście wyszli z nową inicjatywą i dużo lepszymi efektami to może by było poważniej odebrane. A tak się spieszycie, nie wyciągacie wniosków i powtarzacie poprzednie błędy. Jeżeli tyle osób jest podobnego zdania to może warto wziąć to pod uwagę jednak.
Awatar użytkownika
Cortex Reaver
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2013, 13:50
Ostatnio był: 12 Paź 2016, 21:43
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez Darth ReX w 24 Gru 2013, 16:29

Chcesz hejtu? To proszę.
To coś nie ma żadnych podstaw gry. Nawet pierwszy build stalkera był jako-taką grą. Tutaj masz dwie bronie bez odgłosów, animacji, brak rąk, tekstur i tak dalej. Na twoim miejscu najpierw zająłbym się przede wszystkim zrobieniem mapki, bo ona też ssie. Nie ma w niej żadnych ciekawych lokacji. Dodaj jakieś budynki (ale niech będą postawione z głową, a nie na przypał, jak drzewka w lesie)
Może wtedy coś z tego będzie.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||

Za ten post Darth ReX otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive matius_007.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 28 Wrz 2025, 11:12
Kozaki: 224

Postprzez RadekNioch w 24 Gru 2013, 16:40

Na budynki trzeba modeli... Więc trzeba czekać :caleb:

Nie, nie chcę takiego hejtu... Chcę hejtu od ludzi którzy mimo próśb i tak napiszą mi coś złośliwego.

Proszę bardzo, taki celownik pasuje?
screen1celownik.jpg
Animacja potwora to nic wielkiego, mam już też skrypt na wycentrowanie iskier po pociskach więc przy okazji poprawię. Proszę Was, bądźmy milsi chociaż w święta.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Universal w 24 Gru 2013, 19:43

RadekNioch napisał(a):bo nawet nie wiesz jak hejty potrafią zmotywować do pracy :D Zwłaszcza gdy są szczere, dlatego proszę aby ich nie pisać

Sformułowanie wewnętrznie sprzeczne, ale o co innego mi chodzi: Tobie chodzi o tzw. "hejty", czy o krytykę?
RadekNioch napisał(a):Proszę bardzo, taki celownik pasuje? [...]

Też jest do kitu. Dlaczego nie zrobisz zwykłego, prostego krzyżaka, który jest w 95% fpsów? Nie kombinuj ponad miarę.
RadekNioch napisał(a):Proszę Was, bądźmy milsi chociaż w święta.

Chłopie, sam się o to prosisz :P Cortex Reaver (i zapewne inni wcześniej, nie śledzę tego tematu nazbyt uważnie) już Ci napisał w czym problem - wyszliście przed ludzi z prawie niczym. Mapa jest prawie płaska, bronie aż dwie, nie ma tu nic ciekawego. Czemu nie zaczęliście tego robić w domowym zaciszu? "Pierwsza wersja", gdyby miała jakiś spawn, z trzy bronie, w miarę ciekawą mapę - już można by się było czym chwalić.

Nie czaję tego tematu, w którym większość miejsca zajmują przepychanki, czy ktoś ma rację zjeżdżając "projekt" do zera, czy nie. RadekNioch, czytając Twoje posty tutaj mam wrażenie, że jesteś obrażony na pół świata :/

Tym niemniej powodzenia w działaniach nad "grą" życzę. I wytrwałości, o którą trudno, a która decyduje o wszystkim.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RadekNioch.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez RadekNioch w 24 Gru 2013, 19:59

Sformułowanie wewnętrznie sprzeczne
Właśnie tutaj chodzi o takie "za, a nawet przeciw". Chodzi mi o konstruktywne hejty, będące mocniejszymi niż krytyka ale nie na tyle głupie jak zwykłe "spie*dalaj".

Nad celownikiem pomyślimy, w koncepcie mamy tak naprawdę jeszcze dwa inne. Może użyjemy zwykłego krzyżyka, kto wie. Co do mapy - płaska nie jest, jest trochę wzgórz i będzie ejszcze więcej - na razie próbujemy osiagnąć kompromis między wypukłością terenu a jako takim wyglądem. Zobacz pierwszy gameplay z bagien, i pomyśl jakie to wtedy musiało być GUNWO :D

Obrażony na pół świata? Nawet więcej niż na pół. Niektórych ludzi nie da się po prostu polubieć, a znacznej części nawet zdzierżyć. Najlepsi są Ci, którzy próbują jakby "kulturalnie" mnie zjechać, a gdy ja wyciągnę przeciwne argumenty zaczynają rzucać mięsem. Na takich szkoda klawiatury, aczkolwiek trudno się powstrzymać. Całe szczęście, że tutaj spotkałem się tylko z... Dwoma (?) takimi przypadkami.

Mniejsza już z tym - napisałem, że wiem iż przez niektórych N.I.O.C.H.E.R. jest uważany za kompletny, lekko mówiąc, niewypał. Ale oczywiście nie, każdy musi coś o tym napisać, dla "niepoznaki" owijając to w bawełnę.

Niemniej jednak, dziękuję za opinię.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez DarthAvalon w 24 Gru 2013, 22:21

Rewolucyjny Ruch Robotniczo-Chłopski popiera inicjatywę. I tak wszystko pójdzie się je*ać, ale będzie zabawnie.
Awatar użytkownika
DarthAvalon
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2013, 22:56
Ostatnio był: 03 Gru 2024, 01:38
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 36

Postprzez rafxcrash w 24 Gru 2013, 22:53

Tak, Radku. Wzgórza są, owszem, ale od samego początku chodziło o brak charakteru. Tak byłem świadomy tego. Tak samo nie jestem za zbyt wczesnym wypuszczaniem kolejnych wersji.
Na razie tyle ode mnie.

PS. Dobrze wiedzieć, że ktoś ocenił celownik. Ok, tego potrzebowałem, będzie inny, prosty, klasyczny.

Za ten post rafxcrash otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, HaijTaczi.
Awatar użytkownika
rafxcrash
Kot

Dołączenie: 24 Lis 2013, 18:36
Ostatnio był: 28 Maj 2016, 11:12
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości