Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez Krzyk19 w 30 Sty 2014, 19:37

Nie wiem czy ktoś o tym już pisał, ale w CS kiedy spacerowałem po Kordonie spotkałem wojskowego, który nazywał się Agent Majora Chaleckiego. Nie strzelał do mnie i mogłem z nim swobodnie porozmawiać. Zwykle pierwsze co mówił to ,,Trzymaj się nas stalkerów, bandyci i wojsko są ostatnio zbyt nerwowi." Czyli mówił to samo co inni Stalkerzy w tej lokalizacji. Nie mogłem dostać od niego zlecenia ani informacji. Po prostu stał tam i prawie nic nie robił. Pojawił się po oddaniu pistoletu Majorowi Chaleckiemu. To bug, czy tak ma być? Jeśli tak ma być to byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje o tym wojskowym lub zadaniu związanym z nim.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Reklamy Google

Postprzez Adam w 30 Sty 2014, 21:02

Chodzi o Siemiona Trusię? Jeżeli nie, zapodaj screena, bo jakoś Ci nie wierzę.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Krzyk19 w 30 Sty 2014, 21:32

Kolega Agenta Majora Chaleckiego(escape).jpg
Nie, nie chodzi mi o Siemona Trusię i rozumiem cie, też bym w to nie uwierzył gdybym tego nie zobaczył. Niestety screena Agenta Majora Chaleckiego z braku czasu na razie nie moge wstawić, ale mam screena jego kolegi, który zwie się Olek Nieznajomy i też jest z wojska.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez majorek22 w 31 Sty 2014, 00:20

Mogę się mylić, ale w Kordonie w CS był chyba wojskowy, z którym szło pogadać. Siedział w przejściu pod drogą, pomiędzy rozwalonym mostem kolejowym i wioską kotów. Ale jakąś misję dawał. Chyba z odzyskaniem czegoś z trupa kolegi. Ale głowy za to nie dam.
Wilk Morski Klanu Espadre
Awatar użytkownika
majorek22
Stalker

Dołączenie: 28 Cze 2011, 15:37
Ostatnio był: 07 Cze 2014, 13:12
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Adam w 31 Sty 2014, 00:31

@majorek22, gościu o którym piszesz to był właśnie Siemion Trusia.

@Krzyk19, będę wdzięczny, jak zrobisz screena jego ekwipunku. Fotka poległego wojaka to nie dowód.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Krzyk19 w 31 Sty 2014, 01:01

Ekwipunek? A może być żywy Agent Majora Chaleckiego? Niestety screena ekwipunku nie mogłem wstawić, bo był za duży.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

Uwagi moderatora:

Nie pisz posta pod postem. - Wheeljack

Za ten post Krzyk19 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adam, Szagart.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Adam w 31 Sty 2014, 01:05

No muszę przyznać, że pierwszy raz się z tym stykam. Ta gra zawsze potrafi człowieka zaskoczyć :)

Moim zdaniem to easter egg, nie bug, gdyż NPC został spolonizowany. Polecam Ci wejść na wieżę strażniczą w Agropromie niedaleko tunelu do Wysypiska. Spotkasz tam ciało niejakiego Amita, kolejnego bohatera "bez sensu" :)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Krzyk19 w 31 Sty 2014, 01:21

O Amicie wiem już od jakiegoś czasu. Nie warto się po niego fatygować. Nie ma przy sobie chyba nic wartościowego. Przy okazji jak szukałem tego wojaka, przypomniałem sobie o jednym denerwującym bugu. A mianowicie o czołgowym karabinie maszynowym, który za jednym razem waży 11kg, a później nawet 50kg. Można go zdobyć w Czerwonym Lesie, w czołgu. Zdobycie go może zlecić jeden ze stalkerów, który często ginie zanim do niego dotrę.
Co do uwagi moderatora to nie umiem na razie pisać bardziej skomplikowanych postów. Wheeljack dzięki, że poprawiłeś moje posty.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Leo0502 w 31 Sty 2014, 13:09

Może po prostu karabin czołgowy waży 11kg jak jest pusty, a 50kg jak jest naładawany. Amunicja swoje waży. Jeśli dobrze pamiętam to do tego wchodziło 2000 pestek.
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 21:13
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez Krzyk19 w 31 Sty 2014, 16:49

Tak, amunicja ma swoją wagę, ale jak go znalazłem w czołgu to ważył właśnie 11kg. Włożyłem go do skrzyni w Magazynach Wojskowych i zapisałem stan gry. Przez moje marzenie zobaczenia Monolitu(kryształu) spotkałem członków frakcji ,,Monolit" przy helikopterze i zginąłem. Trudno się mówi, wczytuję zapis i idę po karabin maszynowy i granaty. Biorę to co mi potrzebne, już chcę ruszyć się z miejsca i pojawia się informacja o zbyt dużym obciążeniu. Wszystko jest tak jak być powinno oprócz wagi broni, teraz waży 50kg. Przecież przez kilka minut kiedy mnie nie było amunicja, ani karabin nie mogły by chyba udać się na wycieczkę do miejscowego chlewu i wrócić w to samo miejsce tak szybko.
No tak wczoraj znalazłem inny trochę przerażający mnie bug. W CS jest tylko jeden Ojciec Walerian, co nie? Ja znalazłem chyba jego brata, albo jeden z sowieckich eksperymentów z klonowaniem ludzi. Jego ciało znajdowało się w Czerwonym Lesie za czołgiem. Czyli mamy dwóch ojców Walerianów. Jeden jest w Kordonie, a drugi leży martwy przy anomalii przestrzennej, która prowadzi do domu Leśnika.
Ostatnio edytowany przez Krzyk19, 16 Lip 2014, 19:22, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Krzyk19 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive trolololo.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Realkriss w 03 Lut 2014, 17:20

Pewnie to raczej dziwny przypadek, niż bug, ale wczoraj, gdy grałam nie wiem już który raz w Cień Czarnobyla przydarzyła mi się dziwna historia.
Wrzuciłam do Baru granat i obydwaj najemnicy, którzy tam marudzą na wejściu wylecieli do mnie z pyskiem, oraz z obstrzałem. Obydwu zastrzeliłam i mogłam wejść oraz zwiedzić całe zaplecze Baru.
Nie wspominam już tego, że mogę urzędować za barem razem z Barmanem :E

Ps. Może wszyscy już to znają, ja nie wiedziałam, że jest taka opcja i miałam dużo zabawy.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Duardo w 10 Lut 2014, 01:43

Grając kilka miesięcy temu w Cień Czarnobyla zwiedzałem sobie Dolinę Mroku. Jako że fabularnie zaszedłem dość daleko (wyprawa do Mózgozwęglacza) postanowiłem wcześniej zarobić trochę kasy sprzedając artefakty. W poszukiwaniu ich oraz skrytek wszelakiego rodzaju udałem się do budynku, w którym znajduje się wejście do X18. Po przejściu przez bramę momentalnie wyskoczyły na mnie dwie pijawki i bodajże trzy lub cztery snorki. Oczywiście biedy Strielok zginął, a ja prawie dostałem palpitacji serca. Ciągle nie wiem, czy cała akcja była zaskryptowana, czy był to dziwny (i to bardzo) bug gry :kotek:
Image
Awatar użytkownika
Duardo
Kot

Dołączenie: 03 Lut 2014, 03:04
Ostatnio był: 31 Mar 2014, 16:43
Miejscowość: Tak.
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości